Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283850 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tsukai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #960 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:12:06 »
    No niby tak ale zapasowe pistolety były również przyczepione do siodła, bo przeładowywanie trwało zbyt długo by robić to w ogniu walki.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #961 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:29:29 »
    No właśnie i dlatego nosili za pasem dwa pistolety.Może mieli w siodle.Nie wiem ...
    Ale wątpię w to...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #962 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:25:24 »
    Spróbuj włożyć sobie dwa pistolety skałkowe i buławę za pas i jeszcze na koniu usiąść to zobaczysz jak szybko zdanie zmienisz...
    Pamiętaj że jeszcze powinieneś mieć przy boku szablę i gdzieś pod ręką koncerz jeśli chcesz mieć husarskie uzbrojenie...
    Całe uzbrojenie oprócz szabli i ew. buławy a właściwie buzdyganu za pasem powinno moim zdaniem przy siodle być...
    A co do umundurowania to wszystko zależało od fundatora danego oddziału. Jak miał kasy za dużo to często kupował nowe mundury a jak nie to radzono sobie systemem gospodarczym... Znaczy to co było to się nosiło... A towarzysz husarski miał obowiązek uzbrojenie obronne samemu sobie skompletować. Państwo dostarczało tylko lance.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #963 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:33:19 »
    Skrzetusky husaria miała przy siodle całą swoją broń czyi szable jakieś tam miecze pistolet itp. jedyne co w ręku mieli to lancę później gdy lanca szła w drobny mak to zmieniali sie itp.
    Więc pomysł z doczepieniem eq do siodła jest trafny lecz raczej graniczy z cudem aby twórcą chciało się coś takiego robić :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #964 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:44:47 »
    Mnie by wystarczyło gdyby to tylko nieruchome modele były. Przecież nie muszą używać tych szabli czy pałaszy jak się nie da ale żeby jako modele były doczepione do modelu konia którego mają husarze...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #965 dnia: Stycznia 25, 2010, 13:18:34 »
    Przy pasie mieli jednak chyba szablę. W rękach kopie, koncerz przy siodle a pistolety nie były obowiązkowe. Ale jeśli ich używał jakiś towarzysz to na pewno miał je przyczepione gdzieś przy siodle. Za pas nic nie wkładali bo nie dość że pasa nigdzie prawie na wierzchu nie było (kirys mieli, pasem go nie przewiązywali). Powinni dodać jakąś karacenę a przy niektórych zbrojach husarskich taką ochronę na nogi bo często taka występowała, sam widziałem taką w Kurniku gdzie przechowuje się chyba 5 zbroi. No i  zwykłe zbroje dla dowódców itd., same kirysy i obojczyki :-)
    Sława!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #966 dnia: Stycznia 25, 2010, 14:06:44 »
    Może husaria nie miała ale chodzi mi tez o inne jednostki a one chyba miały za pasem.Miały?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #967 dnia: Stycznia 25, 2010, 14:12:04 »
    Miały za pewne te które jeździły bez kirysów. Zresztą pistolety dla konnych były wtedy nic nie warte i często w ogóle ich nie noszono.
    Sława!

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #968 dnia: Stycznia 25, 2010, 17:00:53 »
    Jest gdzieś opis tego moda po polsku, angielsku albo francusku?
    Gdzieś gdzie opisane byłoby co jest nowego w stosunku do podstawowej wersji gry. Moze jakies forum w języku innym niz rosyjski? Przy rosyjskim za bardzo się męczę i niestety za wolno to czytanie idzie. :(

Offline Rambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #969 dnia: Stycznia 25, 2010, 17:30:20 »
    Inne jednostki miały broń palną i w tym modzie niektóre konne jednostki mają pistolety bo gram w niego

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Stycznia 25, 2010, 17:35:17 »
    Jak rozbudowany jest ten mod? Ma podobną złożonośc co PoP lub SoD?

Po pierwszym uruchomieniu mam wrażenie ze to kiszka. Mapa niby zmieniona ale nazwy frakcji, zamków, miast pozostały z podstawki. Nie ma historycznych lub chociażby jakiś innych NPC ze słowiańskimi imionami . Widziałem starego Rolfa tylko ze ubranego w jakieś dziwne ciuszki.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2010, 17:47:04 wysłana przez artulos »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #971 dnia: Stycznia 25, 2010, 18:30:44 »
    Ściągnij spolszczenie by Balian ;) i najnowszą wersje jeśli ściągnąłeś starą ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #972 dnia: Stycznia 25, 2010, 20:09:38 »
    Rzeczywiście po wgraniu spolszczenia są nazwy historyczne. Gram na wersji 0.9
    Szkoda tylko że nie ma fajnych NPC jak w PoP i że po ogłuszeniu bitwa nie trwa dalej.
    I chyba za mało jest różnych band, rozbójników.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2010, 20:11:32 wysłana przez artulos »

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #973 dnia: Stycznia 25, 2010, 23:14:42 »
    Czym właściwie różni się trzecia od drugiej wersji moda? I czy zapisy są kompatybilne?

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #974 dnia: Stycznia 26, 2010, 13:07:54 »
    z zapisami nie wiem za bardzo. A jeśli chodzi o wersje, cóż dodany jest majestatyczny pancerz oficera husarskiego ( 71 + 16 chyba na nogi ). Także czołg. Ponad to znikły pistolety przy pasie. Nadal nie ma naprawionego błędu graficznego, z nie którymi zbrojami np. Spah'ów osmańskich. Działanie, mobilność itp. armat również nadaje się do remontu, jak już gdzieś kiedyś czytałem obleganie rusków to katorga. Ponad to u mnie jest coś takiego gdy zmieni się np. włosy podczas gry bohaterowi, w następnej scenerii jest już cały łysy, zresztą cała reszta npc'ów z modu również. Trzeba wtedy wyjść i wejść do gry jeszcze raz. No i w sumie nie wiem co ta wersja jeszcze daje bo napisałem ci więcej negatywów niż pozytywnych cech. Cóż może ktoś inny nieco więcej dopiszę bo ja ostatnio no mało gram.

btw. tak jak już piszę post to od razu zapowiem, że będę szykował się do kręcenia filmu jakiegoś nowego w modzie. Myślę szczerzę mówiąc jeszcze o czym, kiedy, jak i gdzie. Także jakby były jakieś pomysły to chętnie wysłucham. Nakręcę go pewnie na już finalnej wersji modu, lub na tej b3. Także nie długo coś ciekawego z twardym polskim akcentem będziecie sobie mogli obejrzeć.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 13:10:17 wysłana przez Hyper »
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*