Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284139 razy)

Opis tematu:

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #720 dnia: Grudnia 04, 2009, 20:43:31 »
    Przybrudź (dodaj więcej brudu) do tych domów i przyciemnij śnieg na dachach. Bardzo fajna robota poza tym. :)
    Sława!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #721 dnia: Grudnia 04, 2009, 20:52:42 »
    Nie wydaje się wam, że te domki są za sterylne?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #722 dnia: Grudnia 04, 2009, 20:58:49 »
    Jakieś takie za wysokie, za wąskie, trochę przypominają mi chatki z Warcrafta, przydało by się zmienić teksturę ścian domów na jakieś bardziej realistyczne, poza tym wszystko jest piękne, a mury są zarypiaszcze :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2009, 21:00:26 wysłana przez Balian »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Grudnia 05, 2009, 18:42:52 »
    Te chaty są jakieś takie cukierkowe:P Jak jest teraz z armatami ?zachowują się realistycznie czy znów jak baki kołują się ciągle:PI jakieś nowe zbroje są?

Offline snajph3r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Grudnia 07, 2009, 11:27:58 »
    Witam. Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, na forum więc pytam: Czy udało się komuś zlikwidować armaty. Strasznie mnie wkurza ich zawrotna szybkość zmiany kierunku;-) Pozdrawiam

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #725 dnia: Grudnia 07, 2009, 14:42:19 »
    Poczekaj do 30 grudnia to zobaczysz całą moc tego moda.Chyba nic się nie stanie jak w niego nie zagrasz przez nie cały miesiąc, co?Te armaty są już chyba naprawione, ale niech się tu wypowie Balian, albo jakiś inny doświadczony w tym modzie użytkownik.
    Pozdrawiam!

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Grudnia 10, 2009, 14:10:06 »
    mam pytanie...
    co zrobić dokładniej z patchem do moda Age of Turbulence ?
    proszę o to by ktoś mi napisał co zrobić po kolei żeby sobie pograć w AOT
    z góry dzięki.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Grudnia 10, 2009, 17:22:47 »
    wypakowac w pliku moda znaczy modules->age of turbulence-> i tu wrzucasz patcha. chyba. tak zwykle sie robi. ALBO (jesli to instalka) to uruchom i enter kilka razy
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline cezarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Grudnia 11, 2009, 17:30:09 »
    czemu husaria nie używa żadnych innych broni tylko kopie ??

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #729 dnia: Grudnia 11, 2009, 17:45:15 »
    Bo nie ma ustawionych żadnych innych broni. Po prostu samo Mount&Blade nie miało możliwości wykorzystania dwóch broni do walki wręcz przez jednostki sterowane przez komputer. Nawet jak im przypiszesz sam drugą broń to będą mieli tylko jedną, losową spośród tych dwóch przypisanych. Na razie nie da się tego poprawić ale słyszałem że po wyjściu Warbanda ma się to zmienić.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline lenczu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Grudnia 11, 2009, 18:50:56 »
    Mam pytanko, mianowicie mam takiego buga w grze, gdy ustawie sobie miecz ( dwuręczny miecz niemiecki o brzydkim wyglądzie) to gdy podczas bitwy chce go wyjąc, to miecz mam ciągle na plecach a postać macha pustymi dłoniami, to wygląda tak jak bym machał niewidzialnym mieczem, oczywiście zadaje obrażenia przeciwnikom, czy ktoś miał coś podobnego, i jak ewentualnie się tego pozbyć

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #731 dnia: Grudnia 11, 2009, 19:00:24 »
    Jest to bug, nie da się na razie nic zrobić.Być może będzie to poprawione w następnej wersji moda.

Offline kicoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Grudnia 12, 2009, 18:58:34 »
    Witam grających w Age of Turbulence :)

Na początek krótkie wprowadzenie i drobny off-top: moda odkryłem kilkanaście dni temu, gdy oczekiwałem na wydanie płatnego (sic!) i, jak wykazują gracze, w nie mniejszym od AoT stopniu zabugowanego Ogniem i Mieczem (swoją drogą, czy dodanie linii fabularnej do gry to nie za mało na traktowanie jej w kategorii zupełnie nowego produktu?) EoO

W tego moda wsiąknąłem zupełnie, jak nigdy dotąd, choć próbowałem już kilku innych modyfikacji. Klimat rozgrywki zasłużył na dużego plusa, przypuszczam że w głównej mierze dzięki zlokalizowaniu go w tamtych realiach geopolitycznych. Cieszy ogromnie możliwość dowodzenia polskimi jednostkami. Dla mnie, póki co, to sprawa perspektywiczna, gdyż w M&B najbardziej lubię etap wczesnego rozwoju osobistego mojego bohatera, "przypakowywania" go. Zebrałem 8-osobowego konfiga bohaterów NPC i z nimi podróżuję po mapie, łojąc najchętniej "niżowców" (sporo kasy za jeńców na "rynku wtórnym"), a czasem - kogo popadnie :)

Teraz łyżka dziegciu w tej beczce miodu:
    (...)
    niesamowicie wku*wia mnie motyw z walkami na samym Krymie, które czasem przenoszą się do matrixa i wszędzie widać powywracane cerkwie :)
    Aż dziw, że nikt więcej nie podniósł tego ostatniego błędu (przeczytałem wątek od początku). Dodam, że wkurzające jest, gdy mój oddział na początku bitwy ląduje na dachu/ścianie rzeczonych cerkwi, tudzież innych drewnianych konstrukcji. Problem występuje, jak zauważyłem, jedynie w potyczkach rozgrywanych na "plażach" głównej mapy - miał być smaczek - wyszło dziwnie.

Sprawa armat i artylerzystów: cholernie ciężko ich pokonać, młócą moich jak mokre żyto, a sami kręcą się jak bączki, jak ktoś wcześniej trafnie zauważył. Mam co prawda na nich sposób, ale muszę mieć przeszkodę terenową i zza niej obrzucać ich granatami (a dla mnie to celowanie nimi wcale łatwym nie jest).

Cóż, denerwuje też "zawieszanie się" oddziałów na brzegach rzek w pobliżu mostów oraz wypomniany dwa posty wyżej błąd z "mieczem niemieckim".

Kończąc, pozdrowienia i ukłony dla Baliana za jego spolszczenie i uwagi oraz, przede wszystkim, dla ekipy rosyjskich moderów za kawał dobrej roboty, niecierpliwie czekam na poprawki tych kilku niedociągnięć w kolejnej wersji (ale niekoniecznie łamania kopii i skrócenia/wydłużenia o kilka mm jakiegoś tam uzbrojenia czy zmiany o 1 jego parametru, bo ortodoksem nie jestem, a zdaję sobie sprawę, że i tak każdemu się nie dogodzi ;).

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #733 dnia: Grudnia 12, 2009, 20:37:04 »
    Cytat: odolanovic  Listopad 05, 2009, 10:58:39
    (...)
    niesamowicie wku*wia mnie motyw z walkami na samym Krymie, które czasem przenoszą się do matrixa i wszędzie widać powywracane cerkwie :)
    Aż dziw, że nikt więcej nie podniósł tego ostatniego błędu (przeczytałem wątek od początku). Dodam, że wkurzające jest, gdy mój oddział na początku bitwy ląduje na dachu/ścianie rzeczonych cerkwi, tudzież innych drewnianych konstrukcji. Problem występuje, jak zauważyłem, jedynie w potyczkach rozgrywanych na "plażach" głównej mapy - miał być smaczek - wyszło dziwnie.

Sprawa armat i artylerzystów: cholernie ciężko ich pokonać, młócą moich jak mokre żyto, a sami kręcą się jak bączki, jak ktoś wcześniej trafnie zauważył. Mam co prawda na nich sposób, ale muszę mieć przeszkodę terenową i zza niej obrzucać ich granatami (a dla mnie to celowanie nimi wcale łatwym nie jest).

Cóż, denerwuje też "zawieszanie się" oddziałów na brzegach rzek w pobliżu mostów oraz wypomniany dwa posty wyżej błąd z "mieczem niemieckim".

Mnie też to niesamowicie wku***a ;( Po prostu muszą to poprawić :D

Cieszę się, że mod spodobał Ci się. W finalnej wersji możliwością będzie dodanie fabuły przez autorów, co bardzo by mnie ucieszyło :D Każda frakcja będzie posiadało swoją charakterystyczną kulturę budowli itd, na przykład zdjęcia Smoleńska jako przykład kultury Rosyjskiej w modzie. Gliniane chatki ukraińskie i ich cerkwie, miasta mają być zmienione również. Tatarzy także posiądą własne modele budowli tatarskich itd, już teraz można spotkać namioty i meczet Chana w Bakczysaraju. Turcy pominięci też nie zostaną, autor napisał, że już w Stambule znajduje się "Hagia Sophia" czyli wielki meczet, czy co to było. A co dla nas najważniejsze Polska również będzie przypominała Polskę, a nie Swadian :D Autor napisał, że kultura Polskich budowli pochodzi z pewnego polskiego moda, za zgodą autora, ciekawe jakiego moda :D
    Ma się pojawić więcej broni palnych, szabel itd. Więcej ubiorów, mundurów, hełmów czy misiurek.

Mam nadzieję, że to się spełni :D

Po wyjściu pełnej wersji moda, ukończę spolszczenie po "staropolsku" :D

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #734 dnia: Grudnia 12, 2009, 20:57:26 »
    Mi mod, także bardzo się spodobał i jeżeli dodadzą te meczety - mhmmm...Te budynki może są z moda Polished Buildings Mod? Albo WFAS xD