Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283834 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #390 dnia: Września 27, 2009, 12:28:53 »
    Wrzuci ktos mi spolszczenie na cos nie limitowanego!?!?

Dzieki

Wklejam sposlzczenie do d\gry\M&B\modules\nazwa modalanguages i ciagle wszystko mam po angielsu x|
    Co zle robie?Trzeba gdzies jeszcze zmienic cos?
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 13:31:13 wysłana przez Skrzetusky »

Offline lukasz172009

• Użytkownik

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Września 27, 2009, 13:00:13 »
    A ja mam taki mały problem. Nie moge wywołać wojny z Księstwem Moskiewskim. Mam już 40 Husarzy i jestem wasalem Wazy i nie ma co robić bo jest cały czas pokój. Atakuje lordów i karawany ale nie moge w ogóle wywołać wojny. Pomóżcie

Bo nie można wywoływać wojny jeśli się nie jest władcą. A niewiem czy w tym modzie jest możliwość stworzenia własnego królestwa.

Co waćpan mówisz? Jak to? Ja grając Tatarami po wielu ciężkich bojach zawarłem pokój z Polską a potem zabalansowałem na skraju bankructwa bo trudno utrzymać około dwadzieścia dział, setkę piechty i 50 najemnych husarzy(Rekrutowanych po pokoju) i napadłem na karawanę moskiewską. WOJNA! (Szkoda że nie widzialiście tej bitwy... Zabrałem dziesięć dział, dwadzieścia piechty i husarię. Dwadzieścia pocisków z dział, czterdzieści z muszkietów i szarża husarii. Za pierwszym atakiem zdobyłem tabor :) )
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #393 dnia: Września 27, 2009, 13:34:24 »
    Wrzuci ktos mi spolszczenie na cos nie limitowanego!?!?

Dzieki

Wklejam sposlzczenie do d\gry\M&B\modules\nazwa modalanguages i ciagle wszystko mam po angielsu x|
    Co zle robie?Trzeba gdzies jeszcze zmienic cos?

Mi działa :D Ja robiłem tak
    1. Spolszczenie ----> http://www.mountblade.info/s.php?id=17 i Spolszczenie do gry w wersji 1.011
    2. Potem to instaluje
    3. I wklejam to "spolszczenie" Baliana do d\gry\M&B\modules\nazwa modu\Languages
    I mi działą

Eeej Balian dało by rade tą muzykę(?) wrzucić do gry-----> http://www.youtube.com/watch?v=542XpqBy4kY

EDIT: Trzeba mieć najpierw zainstalowane spolszczenie i dopiero można to wkleić
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 13:38:23 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Września 27, 2009, 13:37:04 »
    Spolszczenie od Baliana jest w pełni sprawne jedyny powód dla którego mogło by nie działać to nieumiejętne lub nieodpowiednie "zainstalowanie" go.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #395 dnia: Września 27, 2009, 13:45:45 »
    Widzę zę bardzo wam się modzik podoba :) Chcecie to stworzę dziś paczkę z wieloma utworami z filmu do moda i wam tu zapodam :) Ten utwór matizz chyba da radę wrzucić. A muzyka wam działa co link podałem? Bo utwór piesn_jana mi nie chodzi, a u was? Co do formacji to chcę rozwiać wątpliwości. Dla gracza one nie działają, taki bug. Zauważcie natomiast jak sprzymierzona (nie nasza) husaria szarżuje na wroga. Kolano w kolano, 6 rzędów w zależności ile jest husarzy. Normalnie szarżują na piechotę i wybijają do nogi, ale gdy wróg ma armaty to z szarży husarii nie zostaje ani jeden człowiek przy życiu. Sojusznik miał 40 husarzy, wróg 7 armat, pojechałem z sojuszniczą husarią na wroga by zobaczyć ich szarżę z bliska. Niestety salwa z armat wybiła co do ostatniego husarza, mnie także zabiła jakaś kula armatnia. Uważajcie na te armaty, zwłaszcza gdy jedziecie konno...

Właśnie składam paczuszkę :) Zobaczę jak to u mnie wygląda, zrobię poprawki i zapodam link ;)

Edit: mogłeś zedytować swój poprzedni post...

Edit: Nie mamy praw autorskich aby wrzucać tego moda gdzie indziej...
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 14:34:50 wysłana przez Balian »

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Września 27, 2009, 14:14:23 »
    Nom ja głównie przez armaty dałem sobie spokój z tym modem bo są strasznie zabugowane  jak widzę armatę lufą do ziemi podskakującą to mi się śmiać chce nie grać. No cóż ale to dopiero beta więc może to naprawią.

Offline Quashi12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Września 27, 2009, 14:27:10 »
    Kurtka a ja nie mogę pobrać :( pisze mi coś takiego We are sorry, but all downloading slots for your country are busy.

Pls wrzućcie tego moda na Rapid Share czy coś.

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Września 27, 2009, 15:21:13 »
    Link do muzyczki: http://www.megaupload.com/?d=3YUA1QQG

Przeczytajcie plik "PRZECZYTAJ".

18 utworów, u mnie działają, macie pytania odnośnie muzyki piszcie na PW, nie w tym temacie !

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Września 27, 2009, 15:25:54 »
    Mimo to ze mod jest mocnawo zabugowany to i tak podoba mi się;d

Napisze teraz co zauważyłem i należało by poprawić.
    1.Zbyt wielu lordów ma takie same twarze.
    2.Niektórzy lordowie w miastach nie maja ubrań np nasz Król(Polski)
    3.Napotkałem grupę dezerterów i to co mi się nie podoba to to ze to były same działa.Bez sensu powinny być jednostki mieszane.
    4.Poruszanie się tych dział jest nierealne ,kręcą się 360 stopni jak baki.Powinno być to jakoś ograniczone najlepiej spowolnione.
    5.Flagi na zamkach.Wolał bym już np w RON żeby wszystkie były jednolite i oczywiście biały orzeł z korona na czerwonym tle.I taka sama zasada w innych państwach.Np w Żytomierzu jest cala czarna flaga.
    6.Domki we wsiach kozaków.Wydaja mi się za białe:P
    7.Dobrze by było gdyby dym z broni palnej był jak dym z broni palnej a nie jakiś taki bele jaki no chyba ze taki rzeczywiście był.Chodzi mi o taki dym jak jest w radian cross ale żeby było go trochę więcej.
    8.Zbroje Husarzy powinny mieć zamiast zielonego czerwony.
    9.Głupio trochę ze np na rynku w Polskim mieście można kupić Tatarskie zbroje itd.Powinno to być zablokowane.Czyli w Polskim miecie tylko Polskie no i ewentualnie kozackie.
    10.Trochę mało broni (chyba ze jeszcze mało widziałem)
    12.Dobrze by było żeby napastnicy atakowali na mapie bitewnej gdy nas na mapie kampanii zaatakowali.
    13.Z takich strzelb w ogóle nie widać dymu.
    14.Szkoda ze nie widać toru lotu pocisku.Przez brak tych 2 rzeczy co napisałem bardzo zubożała jest walka na bron palna.Kul armatnich tez pewnie nie widać.
    15.W RON znajduje się wieś Nowogród.Nowogród to było miasto i na dodatek Rosyjskie i nigdy nie było w Polsce.

Ballian zapisuj nasze uwagi i wysyłaj Kolegom z Rosji:P

Aha i jeszcze jedno.Świetna robota Panowie Rosjanie:)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 15:49:43 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #400 dnia: Września 27, 2009, 15:29:21 »
    No i mnie bardzo zabolało:

11) Mało czapek z piórkami! W polsce każdy szlachcic takie nosił a kozackie mycki wcale nie były tak popularne!

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Września 27, 2009, 15:44:28 »
    Balian mógłbyś dać moda na jakiś inny serwer? Na mbrepository lub odsiebie?

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Września 27, 2009, 15:55:24 »
    A może byś poczytał trochę? hę? Pisałem wcześniej że nie posiadam praw autorskich do zmieniania serwera na którym jest mod... Skrzetusky, uwagi zachowam i wyślę kolegom z Rosji. Castel, twoją uwagę też zachowam :) Rosjanie mają wydać pełną wersję moda 30 grudnia 2009 roku, do tego czasu naprawią wszystko... lecz podkreślam This is Beta :DDD

Edit: Gdy wyjdzie angielska wersja, zmienię imiona bohaterów, ich historię, dodam nutkę staropolszczyzny i coś tam jeszcze zmienię :) a A i jeszcze jedno, Państwo Sicz Zaporoska? A gdzie jest na mapie Sicz? Jak spolszczałem nazwy miast, wiosek i zamków nie znalazłem Siczy...

Edit: To że konnica szarżuje,a piechota stoi w miejscu to jest formacja. Piechota robi zwarty szyk, a konnica ma zadanie szarżować na wroga. Co do wystrzałów, w rzeczywistości były jeszcze głośniejsze, to dobrze że szumi Ci w uszach, możesz poczuć to co czuli żołnierze muszkieterów w tamtych czasach :)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 16:08:11 wysłana przez Balian »

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Września 27, 2009, 15:55:44 »
    Dodam coś od siebie:
    16) Wieśniacy podczas ataku na wioskę siedzą w domu. Albo niech porobią wejścia do domków we wioskach albo niech to naprawią.
    17) Coś mi mało broni palnej. Wolałbym aby było w czym wybierać.
    18) Dziś czterokrotnie stratowałem jednego kozaka z pełnego pędu. Poprawić szarżę koni.
    19) Brak nowych bohaterów jest trochę odczuwalny. Dorobiłem sobie paru ale to już nie takie ciekawe.
    20) Po czasie spędzonym w TEaRC brak patroli i artefaktów jest b.bolesny.
    Podsumowanie:
    Mod jest dobry i ma niewykorzystany jeszcze potencjał.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Września 27, 2009, 16:02:40 »
    21.Walczyłem razem z kozakami przeciwko bandytom.W radian Cross AI fajnie szlo grupa a tu jest kicha.Kozacy najpierw ruszyli konnica a piechota zrobiła krok do przodu i zatrzymała się na sek i znów krok i zatrzymanie i tak dalej.
    22.Równie poważny bug i bardzo uciążliwy dla ucha.Słychać strzały z drugiego końca mapy tak jak by strzelali nam kolo ucha.Jeszcze mi szumi w głowie xD
    23.Ci bandyci których zaatakowałem z kozakami praktycznie nie podjęli walki.Chyba ze się podeszło do któregoś to podniósł łape.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 16:07:29 wysłana przez Skrzetusky »