Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283418 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #375 dnia: Września 26, 2009, 22:05:53 »
    Pr0 beta :p Pięknie się gra i świetnie się wymiata Rusami ;p Polsko ! Nadchodzi twoja zagłada !

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Września 26, 2009, 22:11:05 »
    Hm... Po ciężkich bojach, parukrotnym resetowaniu kompa itp w końcu pobrałem. Wszystko ładnie i pięknie. Opowiem to tak:
    Włączam wybór moduły i klikam na AoT. Ruscy zgapili moją tapetę komputerową i wykorzystali jako ikonkę. Bezszczelność słowiańska więc im wybaczę :) Włączam moda bez żadnych problemów. Ładne okienko ładowania tylko te polskie wyrazy nieklimatyczne. Balian jak dla mnie to zamiast ładowania tekstur i pliku INI może być cyrylica. Każdy weteran MB wie co i gdzie jest a w okienku ładowania nic się nie wybiera... No i lecę dalej: Mężczyzna - Syn ubogiego szlachcica - Paź - Giermek - Osobista zemsta czyli bez żadnych rewelacji - jak zawsze. Komp mi wylosował start na terenach Ordy Jerdysan czy jakoś tak. Przerażony paty 26 rozbójników lecę do wsi i proszę o pomoc. Udziela mi jej dwunastu konnych tatarów. OK atakuję rozbójników. Lecę nie oglądając się i dobrze bo bym się wrócił gdyż moja armia nie ruszyła się nawet na krok. Polska szabla zaświszczała i, odkrywając nowe animacje, ściąłem dwóch wolnych kozaków. Potem zacząłem krążyć i "obierać ze skóry" ich armie. Po pokonaniu w taki sposób jeszcze dziesięciu zawołałem armię odkrywając formacje. Zsiadłem z konia i rzuciło się na mnie trzech. Strzał w łeb powalił jednego, fajny dźwięk wystrzału szkoda tylko że z opóźnieniem nawiasem mówiąc :) , i dalej do szabli. Po pokonaniu wroga i zdobyciu skąpego łupu ruszyłem do Rzeczypospolitej. Na ranek stanąłem i wzmocniwszy się trzynastką piechurów polskich zniosłem jeszcze dwie kupy swawolne. Opiszę tylko przypadek który miał miejsce w jednej z tych bitew. Wroga armia stanęła w zwartej pozycji i... stoi. Zsiadłem z konia i powoli wybiłem ich aż do os taniego. Nagle wyskakuje jakiś komunikat o wolnym kozaku. Myślę sobie: "Może się poddał?" i wstrzymałem cios. A ten cham pchnął mnie nożem. Straciłem przytomność a ostatnią scenką jaką mój bohater widział było rozstrzelanie z kilkunastu łuków zdradzieckiego kozaka. Zapisałem grę i dalej do kodów. Zrekrutowałem dwa działa. Jeden strzał - dziesięć trupów. Wyłączyłem grę.

Moja ocena: B. Dobry mod. Poznałem jego dopiero początek ale mam wrażenie że przetrzyma mnie przez dłuuugi czas. Później jeszcze go sam sobie zmodyfikuję i będzie doskonale :)
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Września 26, 2009, 22:39:16 »
    Błagam ludzie zuploadujcie to na RS'a albo coś lepszego od tego gówna na co ten mod jest wrzucony.
    No chyba że w ten sposób naruszycie prawa autorskie to prośby nie bylo

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #378 dnia: Września 26, 2009, 23:27:28 »
    Ja mam takie pytanie: co przewiduje wersja full czyli 1.0? Pewnie poprawią kwestie opóźnionego dźwięku, coś dodadzą, naprawię te formacje  itp ale czy będzie coś jeszcze?

I gdzie wy słyszycie muzykę z OiM? Ja nie mam kompletnie żadnej muzyki.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 01:10:00 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Września 27, 2009, 07:40:34 »
    Ja też nie. Ciekawe co się stało z tym dźwiękiem*... Jakoś w Native, TEaRC i innych modach dźwięk był w dobrym momencie. Trzeba by też poprawić te działa. Chodzić się nie da. Mogą chodzić dwa razy wolniej od piechoty i będzie git :)

*Wystrzałów

EDIT: Muzyka z OiM jest.

EDIT:
    Błagam ludzie zuploadujcie to na RS'a albo coś lepszego od tego gówna na co ten mod jest wrzucony.
    No chyba że w ten sposób naruszycie prawa autorskie to prośby nie bylo

Słuchaj zrób tak. Włącz tą stronkę i idź na dwór na jakieś pół godziny :) Wróć i zacznij pobierać po czym też wyjdź na godzinę. Może się pobierze :)

Arght tak to jest jak się jest niewyspany :(
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 09:03:05 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #380 dnia: Września 27, 2009, 09:10:22 »
    Owszem jest z OiM, ale nie słychać jej w grze;/ A szkoda, bo bardzo ładną muzykę wybrali do swojego moda. Więc tu pytanie do moderów lub do Baliana lub innej znającej się na rzeczy osoby co z tym fantem zrobić?

Raven, ale to nie jest to, co w grze;D

Już jest okej działa;)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 11:04:34 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Września 27, 2009, 10:02:56 »
    Ale co zrobić? Jeśli chcesz mieć tą muzykę w grze to odpal w jakimś zewnętrznym odtwarzaczu w tle.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #382 dnia: Września 27, 2009, 10:51:26 »
    W sensie muzyki z OiM. W menu powinna wam grać, w czasie bitwy powinna się jakaś włączyć, jak jesteście w karczmie to powinna się włączyć pieśń co ją Bohun w filmie śpiewał gdy byli w Rozłogach. Na mapie kampanii jest muzyka z native :( Np. wczoraj gdy rozpocząłem bitwę kozakami z tatarami włączyła mi się muzyka z filmu gdy Husaria szarżowała, bardzo fajnie pasuje ten utwór gdy konnica szarżuje ;) Jeżeli macie problemy piszcie na PW :)

Właśnie odkryłem jedną rzecz. Jeżeli macie kanonierów i bronicie zamku to kanonierzy walą z murów z armat. Ja dziś zaatakowałem Kozakami zamek Kamieniec i walili do mnie z murów z armat, normalnie z moich ludzi został wielki stos trupów :)

Odkryłem jeszcze jedną rzecz. Zdecydowałem pomóc Polsce bo ma wojny ze wszystkimi, zaciągnąłem się na służbę jako najemnik do Rzeczypospolitej. Patrzę, bitwa, 40 polaków kontra 80 moskali. Pomagam polakom i co widzę? W czasie bitwy husaria szarżuje! Przejechała przez piechotę wroga, pojechała dalej, ustawiła szyk i znów zaszarżowała, pojechała dalej i znó ustaiła szyk i znów zaszarżowała i tak cały czas dopóki nie rozwaliła piechoty. CUDO NORMALNIE !
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 11:51:45 wysłana przez Balian »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #383 dnia: Września 27, 2009, 11:47:12 »
    Ktoś wspominał o odgłosach wystrzałów, u mnie ottoman rfle ma tłumnik, bo słychać jakbym strzelał z procy a nie z karabinu. Armaty są dobre, ale strasznie głupie, miałem bitwę z oddziałem dezerterów - 6 armat. Podjechałem jakimś cudem do nich na wyciągnięcie miecza, a tu nagle jedna do mnie wystrzeliła zabijając 5 swoich i siebe. Poza tym zrypana jest opcja w wioskach 'Speak witch the Village Elder' rozmawiamy z nim jak z lordem. No istrasznie mi przeszkada ten brak nowego systemu areny i turniejów.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #384 dnia: Września 27, 2009, 11:58:38 »
    Ogólnie rzecz biorąc beta ma sporo bugów i nie doróbek...
    Mam nadzieje że w kolejnych wersjach będzie poprawiona zbroja Husarii , formacje i dźwięki samopałów pojawiające się z opóźnieniem....

BTW. Balian kiedy będzie Full ver. ??
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #385 dnia: Września 27, 2009, 12:06:32 »
    30 Grudnia 2009 roku :)

Zaraz wam dam plik muzyczny w którym gra tylko muzyka z filmu OiM w modzie :) Poczekajcie parę minut :)

LINK: http://www.megaupload.com/?d=VUHANUIH jest 11 utworów :) U mnie działa, u was też powinno :)

Edit: Nie ma możliwości tworzenia królestwa. I dobrze, bo to psuło by klimat...

Edit2: Movart, to logiczne. Proszę o nie nabijanie postów. Prosiłem już was aby wasze posty były konkretne i wyczerpujące, jeżeli wasze posty mają się składać z 1 zdania lub będą bez sensu to po prostu temat zostanie zamknięty przez panów z administracji... Ostatni raz proszę...
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 12:32:46 wysłana przez Balian »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Września 27, 2009, 12:08:28 »
    A ja mam taki mały problem. Nie moge wywołać wojny z Księstwem Moskiewskim. Mam już 40 Husarzy i jestem wasalem Wazy i nie ma co robić bo jest cały czas pokój. Atakuje lordów i karawany ale nie moge w ogóle wywołać wojny. Pomóżcie
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Września 27, 2009, 12:09:03 »
    Balian wrzucaj prosze te pliki na jakies nie limitowane stronki np Odsiebie bo ludzie ze stalym ip jak np ja nie moga sciagac tego.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 12:24:41 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #388 dnia: Września 27, 2009, 12:10:42 »
    A ja mam taki mały problem. Nie moge wywołać wojny z Księstwem Moskiewskim. Mam już 40 Husarzy i jestem wasalem Wazy i nie ma co robić bo jest cały czas pokój. Atakuje lordów i karawany ale nie moge w ogóle wywołać wojny. Pomóżcie

Bo nie można wywoływać wojny jeśli się nie jest władcą. A niewiem czy w tym modzie jest możliwość stworzenia własnego królestwa.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #389 dnia: Września 27, 2009, 12:26:07 »
    To jest tylko wersja beta, więc na pewno są jakieś bugi, pewnie w kolejnych patchach będą naprawiać to.