Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bractwo/Zakon/Sekta/Klan Tawerna Foru Ways - TFW  (Przeczytany 14368 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Bractwo/Zakon/Sekta/Klan Tawerna Foru Ways - TFW
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:19:36 »
    Prosto, gracze widzą imiona swoich sojuszników więc tuż po spawnie mogą się łatwo pogrupować. Nastepnie dowódca takiej grupy bojowej najlepiej mający kontakt głosowy przez skype/teemaspeak/steam. Dodatkowo dobrze by było gdyby drużyny nie specjalne miały pod swoją komendą parę botów. Takie grupy specjalne mogły by namieszać w szykach wroga, szczególnie w trybie battle.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:32:07 »
    Ja...nie jestem dobry w niczym, odkąd nie gram w wersję 0.751. Dawniej uwielbiałem walczyć na piechotę za pomocą włóczni i oszczepów, zasłaniając się tarczą - nieźle się zrzucało jeźdźców z wierzchowców. Lubiłem także grać tą samą rolę, tylko że na koniu. Teraz właściwie byle Sea Raider mógłby mnie zabić ze względu na to jak marnym jestem graczem.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:35:51 »
    Alek....Master klanu??? Masz mój pierwszy głos....

Pomysł dobry, żeby utworzyć klan Tawerny, napewno będzie się ciekawiej grało i spędzało czas przed monitorem....

Mogę Was w razie czego wspomóc moim ciężkim konikiem i mieczem jednoręcznym:)

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:42:22 »
    Dobry pomysł. W native cały czas gram jako wasal Khergitów, więc całkiem dobrze idzie mi walka z łukiem na koniu. tarczy nie potrzebuje, tak łucznik na koniu to moja specjalność.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 21, 2009, 12:04:32 »
    Uważam, że Mat ma dobry pomysł. Tak samo jak Włoski klan Deus Legio dzielił się na poszczególne sekcje i komórki, taki i my możemy się podzielić na dane grupy.
    Najbardziej ogólny podział to oczywiście: Kawaleria, piechota, strzelcy.

Należałoby wybrać naprawdę dobrych dowódców każdej sekcji, a następnie otworzyć rekrutację do tych grup.
    W moim klanie na JO, rekrutacja wyglądała w nastepujący sposób:
    Zgłaszał się ochotnik.
    Ja, jako mistrz, oraz Revan, jako dowódca Gwardii (zastępca), przedstawialiśmy mu regulamin klanu i od razu sprawdzaliśmy podstawowy, czyli: umiejętności, sprawność, znajomość regulaminu. Sprawdzenie umiejętności polegało na walce ze mną lub innym klanowiczem. Gdy ochotnik przegrał, nie wykluczało go to z klanu. Podczas walki dokładnie sprawdzałem jakie ciosy i kombinacje stosuje, jak biegle posługuje się stylami oraz w jakim stopniu wykorzystuje teren. Dobrym mykiem na łamaczy regulaminu był początkowy test.
    W naszym regulaminie widniał punkt, że przed walką należy się pokłonić. Po przeczytaniu regulaminu, ochotnik musiał z którymś walczyć, jeżeli się nie pokłonił- żegnaliśmy z miejsca.
    Po zakwalifikowaniu gracza przechodził on okres próbny, zazwyczaj od tygodnia do dwóch. W tym czasie nie był pełnoprawnym członkiem klanu. W tym czasie każdy klanowicz dokaldnie sprawdzał nowicjusza. Po tygodniu ustalałem z Revanem, czy koleś może zostać, czy niech idzie sobie szukać innego klanu. Przyznam, że bardzo ciężko było się dostać, ale to odbijało się potem na wynikach, w bardzo pozytywny sposób, a i gracze wielu rzeczy się nauczyli.

Jednak jak sprawa wyglądałaby z oddziałami? Tak, dowódca poszczególnej grupy może w dowolnej chwili zamknąć, lub otworzyć rekrutację. Tu leader nie musi się wtrącać. Gdy są ochotnicy do danej grupy, to leader lub dowódca tej grupy testują go. Tu dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie okresów próbnych dla nowych. Następnie, bo ustaleniu, czy gracz się nadaje, dołącza on do danej grupy. Podczas walki leader klanu nie sterowałby całą masą ludzi, tylko oddziałami, a tymi oddziałami sterowaliby ich dowódcy. Jest to dużo skuteczniejszy sposób przekazywania rozkazów.

Oczywiscie na początku nie ma sensu robić testów, bo praktycznie każdy się przyda, ale z czasem sami zobaczycie, że okaże się to konieczne, aby klan mógł pozostać w dobrej formie. Dlatego pamiętajcie, nie zrażajcie się!

Pozostają też kwestie formalne, które jako leader, jeżeli się zgodzicie na mnie, pozałatwiam. Chodzi o regulamin klanu, kontakt z innymi klanami oraz ustalenie rang.
    Właśnie tu problemem pozostaje kwestia rang klanowych. W JO Sprawdzały się one, ale czy tu będzie to skuteczne?
    W moim klanie był taki podział:

Leader
    Dowódca Gwardii
    5 gwardzistów- (to była nasza elita, najlepsi weterani klanu)
    Rycerze- (pełnoprawni klanowicze)
    Padawani- (Gracze, którzy byli w trakcie okresu próbnego)

W klanie każdy padawan miał swojego "mistrza", który prze cały okres próbny musiał nauczyć gracza jak najwięcej i opinia mistrza była bardzo ważna podczas ustalenia, czy gracz się nadaje. Jednak w M&B chyba nie jest to potrzebne. W końcu to nie star wars ;]

Jak widzicie, liczy się też klimat, który przyciągnie nowych graczy. Klimatyczna gra i klimatyczne klany zawsze były zachęcające. Póki co tyle ode mnie. Zapewniam każdego, że rzeczy, które opisywałem na podstawie swoich doświadczeń z Jedi Outcast, spisują się w 101% Przez całe lata spisywały się i czuję, że spisują się nadal.

Jednak do wszystkiego trzeba podejść sprawnie i na poważnie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 21, 2009, 13:09:00 »
    To ja też sie wypowiem.
    1. Mówienie, że jest się dobrym we wszystkim, mija się z celem, najlepiej pisać czym wam się najlepiej lub najprzyjemniej walczy.
    2. Na nazwę klanu pewnie zrobi się ankietę, tak pozatym to Alkh ma moje pełne poparcie w organizacji subforum.
    3. To kto będzie leaderm, powinno wyjść w praniu, powiedzmy na jakiś wspólnych treningach [kto ilu zabił, jak dowodzi tid, itp], takie ustalenie leadera na papierze nie ma sensu. Ja bym dodał też funkcję mędrca, który nie musiał by walczyć tak jak battle leader, ale zajmował by się taktyką, strategią, oglądałby zapisy wideo nawet z YT, rozpracowywał inne klany.
    4. Osobiście leaderem być nie chcę, gdyż moje doświadczenie z gier przez neta jest
    (click to show/hide)
    , ale dla Warbanda zrobię wyjatek. Tutaj chciało by się napisać, że mi to rybka w której grupie będę, ale tak naprawdę to widzę siebie w piechocie z berdyszem w pierwszej lini. Jak ktoś mnie umieści jako łucznika konnego lub pieszego to się nie obrażę, gdyż doszedłem w tym do dużej wprawy.
     Na razie tyle, jak coś mi przyjdzie do głowy to później napiszę.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 21, 2009, 14:01:58 »
    Ja dzisiaj odkryłem talent łuczniczy,ale na piechtę ;p

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 21, 2009, 16:25:02 »
    Dobrze. To teraz ja się krótko zaprezentuję. Na wstępie powiem, że jestem osobą grającą pasywnie i ostrożnie, nawet jeśli wiem, że zwycięstwo jest pewne ( nigdy nie wiadomo ), czekam na przeciwnika, aby w odpowiednim momencie go zaatakować. Jednakże potrafię również podjąć decyzję ofensywną, lecz to już rzadziej. Widzę siebie na pozycji piechura ( mur tarcz, falanga i te sprawy ) i np. jednostkę strzegącą oddziału łuczników. Umiem słuchać poleceń lidera grupy i nigdy nie działam na własną rękę. Nauczyłem się tego będąc członkiem gildii w pewnej grze mmorpg. Jeśli będzie potrzeba mogę służyć nawet, jako "mięso armatnie". Nie pogardzę również pozycją łucznika, gdyż lubię lekko opancerzone jednostki. A jeśli chodzi o wytypowanie na dzień dzisiejszy lidera klanu ( choć bardziej przemawia do mnie określenie bractwo ), to mój głos pada na Alkhadiasa. Widać, że ma doświadczenie w sprawach dowodzenia taką "społecznością".
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline LordGregor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 21, 2009, 16:45:57 »
    Ja uwielbiam walczyć na masywnym rumaku, zwykle używam dobrego łuku z dwoma kołczanami khergickich strzał (łucznictwo 350).
    Ćwicze się w headshotach w pełnym galopie oraz w zestrzeliwaniu koni spod jeźdzców.
    Nikt czy to piechota czy rycerz na wolniejszym, ciężkim koniu mi nie zagrozi, bo dopóki staje strzał w kołczanie doputy sieję śmierć na polu bitwy.
    Kiedy przyjdzie walczyć w zwarciu, sięgam po miecz półtoraręczny.
    Preferuje ciężkie zbroje płytowe.
    Lubię dostosowywać taktykę do przeciwnika i podstawą jest dla mnie wykorzystanie terenu.
    Zgłaszam akces do klanu.

Offline Berethor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Białe Drzewo Gondoru
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:24:27 »
    Moja specializacja to kawaleria. Zawsze jak gram w M&B to wystawiam piechotę na wzgórzu, a ja wraz ze swoimi swadiańskimi zbrojnymi cofam się daleko za piechotę. Gdy wróg się zbliża do moich to zajeżdżam go od tyłu no i jest git. Po zniszczeniu tej grupy ponawiam taktykę. Standardowe uzbrojenie to kolczuga z surcoutem białym, garnek, kolcze rajstopy i renkawicki. Bronie - długa lanca, ciężki miecz - najlepiej zweihander. Bronie dystansowe używam gdy zajdzie potrzeba zabawy. Głos swój oddaję na Alkhaidsa
    Miało liście ciemne na wierzchu i srebrne od spodu oraz kwiaty o płatkach białych. Na placu białej cytadeli rosło. Tuż za białą fontanną ono stało i bielą jaśniało. Jego domem było białe miasto. Minas Tirith się ono zwało. Znaczyło to tyle co Wieża Czatów. Obumarło ono za czasów ciemności wielkiej. W czwartej erze je spalono. Na jego miejscu zasadzono młode Białe Drzewo.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:38:03 »
    Ja również głosuj na Alkhaidsa, a jeśli chodzi o pozycje to nie pogardzę miejscem jako łucznik na wzgórzu. 

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:44:50 »
    Chyba co niektórzy nie rozumieją. Po co wymieniacie swoje zbroje? Takie cacka to we własnym zakresie, i raczej nie na poczatku grania z tego co widziałem na filmikach. Zresztą informacja kto jakie buty ma czy rękawiczki nikomu się nie przyda. Na chwalenie się swoja taktyką jest miejsce w innym temacie. W multiplayerze będzie to na trochę innej zasadzie. Poparcie jakie wyrazacie mam nadzieję, że tycza się organizacji klanu :)

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:50:12 »
    Masz rację Kalpokor. A do tematu, to ja się specjalizuję w pieszym włócznikiem-pogromca kawalerii ;p. Kocham walczyć włócznią i trzeba zanć pare tricków, żeby norda z siekierką ubić ;p. Dawno nie grałem w M&B, z racji mojego słabego kompa a także Morrowinda ;p.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:02:53 »
    To tak.
    1.Ja uwielbiam taki zestaw: Konik-czołg, jednoręczny topór, tarcza, dwuręczny topór, dzirty/lanca.
    2.Lubie oczywiście zmasowany atak konnicy gdzie rozstawiam swoich wojów jak najdalej od siebie w prostej lini. I cóż. Huzia na wroga ;d.
    3.Trochę mniej lubię walkę na piechtę [no dobra nie cierpię ;d]
    4.Lecz bardzo dobrze wychodzi mi tnięcie z dwuręczniaka ludzi pokolei w zamku/mieście.
    5.Najmniej lubię walkę w wodzie. Coś okropnego.

(click to show/hide)

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:24:35 »
    Co do piątego punktu u Kradusa, to ja wręcz przeciwnie. Uwielbiam walczyć na trudnym terenie. Woda, czy mocno pofałdowany teren, to coś co lubię. Jest to wyzwanie móc się wykazać na takim polu bitwy.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"