Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co możecie mi polecić?!  (Przeczytany 5704 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Co możecie mi polecić?!
    « dnia: Sierpnia 20, 2009, 20:58:59 »
    Witam,

jeśli chodzi o M&B to miałem z nim około roczną separację, nie bardzo mogę się połapać w wersjach i modach które wyszły, (zauważyłem że nawet pojawia się maszynowa broń palna). Byłbym zatem wdzięczny gdyby ktoś życzliwy polecił mi jakiegoś dobrego moda do finalnej wersji lub wersji 0.903 (Chociaż właśnie zasysam Band Of Warriors to tego moda pamiętam jeszcze sprzed roku.

i jeszcze jedno moje pytanie, czy istnieje last days pod 1.011 i czy Ogniem i Mieczem jest już w grywalnej wersji do ściągnięcia:)

pozdrawiam Vierie

Offline Gedbard

• Użytkownik
    Odp: Co możecie mi polecić?!
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 20, 2009, 21:21:22 »
    Odpowiem na 2 twoje pytania .

1.Nie last days nie ma jeszcze na 1.011 , ale ma wyjść pod koniec wakacji ponoć
    2.Ogniem i Mieczem nie ma. Ani bety , ani nic.Myślę,że jeszcze długo nie wyjdzie .

Offline PLOPEN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 20, 2009, 21:30:02 »
    Ja ci moge 3 mody podsunac w ktore teraz gram i wydaja mi sie narazie najlpesze

1.The Eagle of The Riddant Cross
    2. Prophecy of Pendor
    3.Sword of Democles                           
    Nie wiem czy dobrze napisalem nazwy.

I jeszcze fajna betka
    O drugiej wojnie swiatowej :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 20, 2009, 21:32:08 »
    1.The Eagle of The Riddant Cross
    2. Prophecy of Pendor

O_O !
    to ja ci polece Propesty of Pendor. Oraz The Eagle and The Radiant Cross. :)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 20, 2009, 21:50:51 »
    Ja polecam
    1. Europe 1200
    2. Rus XIII Century
    3. Lords and Realms
    4. Blue & Grey
    5. Expanded Gameplay III

No i to by chyba było na tyle :D

Co do Ogniem i Mieczem nie łudzicie sie że ten mod kiedyś wyjdzie
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:05:03 »
    Sprawdzę Propecy of Pendor i Radiant cross (to są, o ile dobrze pamiętam mody z działu "mody" strony głównej Four Ways :) )

z tego Co pisze Matizz to wszystkie są na 1.011?

dzięki za odpowiedź tak btw:)

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:09:35 »
    Ja najbardziej polecam TEATRC (The Eagle and The Radiant Cross), Tak wersje są na 1.011 i na 1.010 też, Do moda TEATRC polecam ściągnąć spolszczenie.

Kolego matizz, z takim podejściem będziesz czekał jeszcze dłużej, chciałbym żebyś nigdy nie mógł zagrać w OiM kiedy już wyjdzie, ale oczywiście komentarze typu: "Ten mod umarł", "Nie łudźcie się że wyjdzie" będziesz pisał za każdym razem gdy ktoś wspomni o modzie tylko dlatego żeby dopiec twórcom i wyrazić swoje niezadowolenie, ale jak już mod wyjdzie to pierwszy zaczniesz go ściągać.
    Proszę nie pisz więcej takich komentarzy, ja dla mnie to nie zasługujesz aby zagrać w "With Fire and Sword", powinieneś raczej być zadowolony że ktoś w ogóle robi takiego moda, a jak nie możesz znieść dłużej oczekiwania to sam sie zabierz do roboty. Ja wierzę że mod wyjdzie i cały czas trzymam kciuki.

Sorry za Offtop :(
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2009, 22:13:42 wysłana przez Balian »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 20, 2009, 23:15:29 »
    Ja bardzo polecam najnowszą wersję "Rus XII Century", według mnie mod jest wyśmienity. Godne uwagi są też mody "Lords&Realms" oraz "Hundred Years War".

Na wersję 0.903 polecam "Crusaders". Jest to według mnie najlepszy ukończony mod o krucjatach.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 21, 2009, 09:59:29 »
    "Rus XII Century"
    Może ktoś mi podać do niego link żeby go pobrać, bo chciałbym go wypróbować a jeszcze nie grałem.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 21, 2009, 10:04:52 »
    "Rus XII Century"
    Może ktoś mi podać do niego link żeby go pobrać, bo chciałbym go wypróbować a jeszcze nie grałem.

mówisz masz

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1445

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 21, 2009, 10:13:03 »
    Dzięki jakoś go nie mogłem znaleźć.
    Pozdrawiam!

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 21, 2009, 17:01:03 »
    Rus XIII Century - Mod jak sama nazwa wskazuje o Rusi, ale mamy jeszcze mongołów, polaków i krzyżaków)
    Propesty of Pendor - A to taki mod z różnymi nacjami z których można wymienić Cesarstwo, państwo na wzór wikingów, państwo yy arabskie ... i dwa takie rycerskie bardziej :)
    The Eagle and The Radiant Cross - Mod z broniom palną, nacje takie jak Hiszpania, Rosja, Turcja, Święte Cesarstwo Rzymskie/czy jakoś tak ^^  oraz Wenecja i Niemcy
    Hundred Years War - Jak ktoś zna się na historii to wie że jest to wojna pomiedzy Anglią i Francja czyli nacje to Anglia oraz Francja :P
    wszystkie te mody sa na wersje 1.011 :) i każdy z nich jest godny polecenia :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2009, 17:10:00 wysłana przez MaszoT »
    "Vide Cull Fide"

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 21, 2009, 21:38:33 »
    Kurczę, dzięki za odpowiedzi, przetestowałem miedzy innymi, The Eagle and the Radiant Cross, ale niestety nie przypadł mi do gustu głównie przez broń palną właśnie :/

Prophecy of Pendor, wydaje się być w porządku i chyba przy nim zostanę jeśli nic bardziej nie przykuje mojej uwagi

Houndred years war, nie testowałem ale to ze względów (w bardzo małej ilości) ksenofobicznych, czy raczej może niechęci do francuzów i anglików, nie bardzo uśmiecha mi się wklejanie siebie w tę rolę

jak wspomniałem jest jeszcze Band Of Warriors w którego swego czasu grałem bardzo dużo: )) miałęm bodaj 56 lvl jak kończyłem
    mam jednak pytanie,

zainstalowałem dwie wersje M&B ( 0.903 i 1.011) oraz zainstalowałem dwie wersje BoW-a na obie wersje, tylko że instalator do wersji 0.903 zajmuje około 120 mb, a ten do wersji 1.011 jedynie 20 mb, czy to możliwe że mam do czynienia z jakąś wersją demo do najnowszej wersji? bo gram i nie widze jakichś specjalnych ograniczeń... szczególnie pytam o unique wepons z tego moda, takie jak Durendal itp, kiedyś (rok temu - nie pamiętam niestety na jakiej wersji M&B) dało się takie "dropić" po arcytrudnych potyczkach. nie chciałbym tracić czasu zatem na jakieś demo tego nie posiadające

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 22, 2009, 11:12:55 »
    Szczególnie polecam Holy Wars na 0.751 naprawde warty zagrania.Jeżeli lubisz Fantasy i mało nowych itemków to Chorincles of Talera.Powinieneś pograć też w Sword of Damcoles ze spolszczeniem.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:59:02 »
    Ze spolszczeniem... Czy angielskiego w najmniejszym stopniu nie rozumiecie?  Mogę stwierdzić, że spolszczenia nigdy nie są w 100% dokładne co niszczy trochę klimatu (np. skórzany płaszcz z zardzewiałej stali). Mod... mogę ci polecić Expanded Gameplay III. cieszę się, że nie tylko ja nie respektuje broni palnej w m&b.