Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!  (Przeczytany 139893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!
    « Odpowiedź #420 dnia: Stycznia 11, 2014, 11:27:34 »
    Jak pisałem, szanse są małe, bo mod jest obszerny i niewielu podjęłoby się tego wyzwania.
    Poza tym modami do M&B zajmuje się coraz mniej osób.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    krótka dyskusja o jednostkach i misjach w 1866 mod
    « Odpowiedź #421 dnia: Marca 17, 2014, 14:40:07 »
    ciekawsze rzeczy o jednostkach,kogo szkolić i w jakiej ilości,która nacja jest gdzie najlepsza,jaką broń dać bohaterom i których nająć by się nie pozabijali nawzajem.misje niewiem jak ukończyć misje od grabarza(cały czas powtarza wszystko dobrze),jakiegoś boba(niewiem co to za misja bo pisze tylko że mi ją dał) i zrobić z misją którą dostałem od mieszkańców a chdzi o cotton hotel, chętnych do dyskusji zapraszam

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #422 dnia: Marca 17, 2014, 20:43:49 »
    Mogę poprosić o wytłumaczenie?

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Marca 17, 2014, 21:00:00 »
    Pojawili się nowi bohaterowie niezależni a zawsze jest tak że gdy się kogoś zatrudni ktoś jest niezadowolony i odchodzi, o te zależności chce spytać.
    2.której nacji powinienem użyć np w obronie hotelu a jakiej w polu(których Indian lepiej)
    3.podobno są misje których skończyć niemożna ,moje pytanie dotyczy tej z grabarzem i tej którą dają ludzie z pobliskich wiosek i miast dotyczącej cotton gang .kompletnie niemoge zrozumieć co mam znimi zrobić.
    czy teraz moje pytania są składniejsze?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #424 dnia: Marca 17, 2014, 21:13:15 »
    Powiedzmy. Pamiętaj że kropki i przecinki to twoi przyjaciele.

Jeśli chodzi o kompanów, w tym modzie jest to rozwiązane tak, że praktycznie nigdy się nie kłócą. Bohaterów, którzy nie pasują do drużyny po prostu nie możesz nająć, np. będąc Amerykaninem nie możesz nająć niektórych Indian.
    Najlepsze wojsko do obrony miasta to Amerykanie, a w polu... Cóż, nigdy nie narzekałem na swoje wojsko USA, ale kilku konnych Indian może być świetnym rozwiązaniem podczas bitwy w polu.
    Misje nieskończone to te dwa zadania z Cottonwood. Choć warto je zacząć by zobaczyć pomysły twórców.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Marca 17, 2014, 21:42:28 »
    DZIĘKI

Nie piszemy wielkimi literami całego swojego postu, patrz punkt 6. regulaminu // AdamOr
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2014, 21:48:50 wysłana przez AdamOr »

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    jak walczyć z Bounty Hunterami?
    « Odpowiedź #426 dnia: Marca 24, 2014, 14:31:43 »
    Mam z nimi problem,pojawiają się z powietrza(niewidać ich na mapie)atakują kiedy mam ok 0% hp a moge używać przeciw nim tylko bohaterów.jest jakiś sposób na ich wykrycie i walkę z nimi? podobno jest jednostka biały królik(wolne tłumaczenie) do walki z nimi ale nigdzie go nie spotkalem

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: jak walczyć z Bounty Hunterami?
    « Odpowiedź #427 dnia: Marca 24, 2014, 14:54:32 »
    Przydałoby się info o jaki mod chodzi...

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    Odp: jak walczyć z Bounty Hunterami?
    « Odpowiedź #428 dnia: Marca 24, 2014, 15:14:03 »
    1866 mod.tylko tam są te jednostki

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #429 dnia: Marca 24, 2014, 17:05:45 »
    Nie zakładaj nowych tematów, skoro już jest odpowiedni.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #430 dnia: Marca 24, 2014, 17:08:28 »
    Miałem właśnie wysłać odpowiedź dla Rycerza woku, a tu dla mnie, że wątek nie istnieje :) Brawo HUtH :)
    Na szczęście opcja "wstecz" w przeglądarce ratuje życie. Tak więc...

Drogi Rycerzu woku:

W modzie 1866 w wersji 0.9 BETA podczas ataku Łowców Nagród masz do dyspozycji tylko siebie i swoich towarzyszy. Jeśli grasz na wysokim poziomie trudności (AI i szybkość walki na maxa), to rzeczywiście możesz mieć problemy z pokonaniem wroga samotnie.

Kilka porad:

- Wyszkol siebie lub jednego ze swoich towarzyszy w zdolności Spotting i Tracking (najlepszy do tego będzie Smiling Rabbit, typowy Skałt z niego {Scout = Zwiadowca} ). Wtedy po wykryciu miejsca zasadzki Łowców Nagród masz do dyspozycji albo walczyć z nimi tylko przy pomocą towarzyszy, albo zaatakować ich całym swoim oddziałem.

- Noś ze sobą jakiś celny karabin albo powtarzalny karabin. Polecam tutaj wszystkie modele Sharps, karabin Henry, Volcanic Rifle lub Winchestery wszelkiej maści. Z tych prostszych i tańszych to masz jeszcze Colt Revolving Rifle, Ball Carbine lub Scoped Enfield (Scoped Sharps też dobry)

- Najlepszymi żołnierzami w całym modzie są żołnierze USA lub Konfederaci, ponieważ nawet rekruci, strzelając salwami, powodują poważne szkody w armii wroga.

- Można też zawsze w stylu indiańskim Komanczów - rozjechać wroga konnicą :) Comanches Warrior Legend to najlepsza ich jednostka, najtrudniejsza do wyszkolenia, ale za to z świetnym łukiem, niezwykle szybka, zwrotna i trudna do trafienia nawet z celnego karabinu.

PS: Nie wiem czy zauważyliście, ale bez względu na to, którą nacją gracie, wasz skill w długiej broni palnej (karabinach) równy jest na początku 200. Gorzej z pistoletami, bo to już zależy od narodowości i od linii życia.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Marca 24, 2014, 17:44:21 »
    Dziękuje,nawet nie wiedziałem że powinienem dać to zapytanie do tego działu.Amerykanie świetnie strzelają ale w starciu wręcz z meksykanami i bandytami przegrywają.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #432 dnia: Marca 24, 2014, 17:54:16 »
    Phi, bandyci i Meksykanie nawet nie podejdą, bo zanim dobiegną do moich Amerykanów, będą martwi, a z niedobitkami poradzą sobie silni towarzysze tacy jak Romeo (z którego zrobiłem Indiańca =) ) oraz Handsome Hank (on i jego wielki młot wymiatają :3 )
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Marca 24, 2014, 19:08:11 »
    ja wszystkim dałem 15 strzałowce szable i młoty.Zgadzam się że na odległość ich piechota wymiata,meksykanom trzeba więcej płacić ale mają w walce wręcz lepszą kawalerie.Najsłabsza jest nacja farmerów w sumie tylko Agenci Pinkertona coś potrafią ale kosztują majątek.Indianie są nieco tańsi ale kiepsko uzbrojeni choć przeciwko jednostkom z wolniejszą bronią łuki są bardzo efektywne(tylko ten kiepski zasięg) kawaleria jest idealna na pierwsze uderzenie ale brak broni palnej u jednej nacji i niedopasowana do jazdy u drugiej działają na ich niekorzyść(Indianie w końcu przegrali)bandyci i najemnicy są całkiem silni ale drożsi od meksykanów.Ja osobiście najbardziej lubie ,,snajperów,, ale niemają broni do walki wręcz więc są do niczego w walce z kawalerą

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Kwietnia 09, 2014, 13:20:18 »
    Jest jakiś sposób na rekrutacje konfederatów poza uwalnianiem jeńców?Czy jest sposób do do nich dołączyć?