Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!  (Przeczytany 139844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!
    « Odpowiedź #390 dnia: Sierpnia 05, 2013, 18:08:13 »
    Nie. Mod ma status Beta Forever. A prace nad nim nie będą kontynuowane.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #391 dnia: Sierpnia 05, 2013, 20:22:40 »
    Szkoda ale wygląda porządnie.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Sierpnia 06, 2013, 01:49:44 »
    W Cottonwood dwóch questów nie ukończysz ;] twórcy zostawili je niedokończone.

A co do moda, to jest to jedyny mod na dzikim zachodzie. Do tego jeden z dwóch modów na M&B 1.011, który pozwala na ataki kilku przeciwników jednocześnie przez wprowadzenie skryptu dla Shotgun'ów. Drugim modem jest WW II China Battlefield 3rd version - Festiwal of Lanterns (również niedokończony, kontynuowany później pod multi na Warbanda).

Minus jest taki, że strzelając z shotguna za zabitych wrogów nie dostaje się doświadczenia :/
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #393 dnia: Sierpnia 06, 2013, 09:41:56 »
    Grałem rok temu na wersji 0.9.0 i 2 lata temu też. Pobrałem 0.9.1 i wielka szkoda że prace zostały skończone i nikt tego nie zamierza kontynuować. Albo lepiej, zrobić go na WB. Wtedy miałby z pewnością wielu więcej fanów i takich co od czasu do czasu sobie do niego powracają by postrzelać.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Sierpnia 06, 2013, 16:22:57 »
    Na WB jest tylko multiplayerowa wersja tego moda i chyba do tego nieoficjalna z tego co pamiętam ;3

Ja wciąż gram w tego moda na M&B 1.011 bo jak wspomniałem to jedyny mod na 1.011 osadzony na Dzikim Zachodzie, więc wszelkie bugi i błedy można wybaczyć ;3
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Sierpnia 08, 2013, 14:33:19 »
    Ja tam bugów nie widziałem za wiele. Czasami sobie do niego wracam, ale jest jedna rzecz która mnie nieco irytuje. Te zasadzki są o wiele za często. I to że samemu trzeba walczyć jest bezsensu. Skoro idę z oddziałem to powinien mnie bronić a nie przepadać nagle. To jedno, a dwa, że jeszcze ani razu na setki zasadzek mój towarzysz (chyba tańczący królik) nie ostrzegł mnie przed nimi.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Sierpnia 08, 2013, 17:52:24 »
    O jakich zasadzkach mówisz? Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi.

Jeśli chodzi Ci o zasadzki Dishonorable Bounty Hunters (Niehonorowych Łowców Nagród) to jak mnie atakują, ja zawsze mam swoich towarzyszy i swój oddział u boku...

No chyba że są jakieś inne zasadzki o których nie wiem. Co do bugów to jest ich trochę, ale to takie małe rzeczy, które ciężko zauważyć, więc może dlatego, że inni nie są tak wyczuleni na tym punkcie jak ja?

Wiele ubrań dla Indian zostało zrobionych w ten sposób, że jak wkłada się buty, to spodnie przenikają buty (bo z założenia twórcy powinno się chodzić boso w tych ubraniach) i to trochę denerwuje. Inna rzecz, że jak zaczyna się grę kobietą i idzie się do nauczyciela walki wręcz, to nasze ciało wygląda tak samo jak dla faceta i wgl damskich odpowiedników ubrań trochę brakuje.

Do tego każda kobieta ma ciemne ciało i wyobraźcie sobie jak to wygląda: twarz jasna, a ciało murzyna :/ może to tak nie przeszkadza, bo w końcu i tak zawsze gra się w ubraniu/zbroi, no ale trochę psuje klimat.

Przy wybraniu opcji najwyższego poziomu trudności (obrabowanie przez bandytów) nie ma się nic, poza ubraniem Union shirt (w każdej rasie i płci), a to ubranie również jest stworzone dla mężczyzn i nie ma damskiego odpowiednika :/

Kolejny bug dotyczy shotgunów i dopiero niedawno go odkryłem. Shotguny potrafią "przestrzelić" ścianę tzn. załóżmy, że ja jestem jeden sam za ścianą a na po drugiej stronie stoją sobie żołnierze. Jeśli strzelę w ścianę, to system obrażeń z Shotguna nie zauważa ściany i rani wszystkich za nią.

Nie podobają mi się też dynamity. Jak we mnie Bomber rzuci dynamitem to ginę od razu, ale jak ja w looterów rzucam (skill rzucania na 100, power throw 3 albo 4) to nawet jeśli dynamit wybucha (czasami nie wybucha) to nie rani ich to tak dotkliwie jak mnie :/ Nie mam pojęcia czemu.

Oprócz tego szkoda, że twórcy nie nagrali komend głosowych dla kobiet (są tylko dla mężczyzn) i szkoda, że lootersy wołają na kobietę "cowboy" i "son of the bitch", podobnie Meksykańczycy wołają "gringo" i "amigo". Lepiej byłoby, gdyby używali nieosobowych form np. "I'm gonna kill ya" albo coś w tym stylu, wtedy nie byłoby problemów politycznych ;3

Poza tym, AI wciąż jest kulawe, ale to już z Native'a znany trick. Łatwo grać nawet na najwyższym poziomie trudności. Wystarczy walczyć w wioskach i ukrywać się za przeszkodami takimi jak drzewa albo mury. Wtedy wrogowie z dystansową bronią podbiegają blisko i zatrzymują się po drugiej stronie. Nie szarżują. Można szybko wychylić się, wycelować, oddać jeden strzał i schować się z powrotem w kryjówkę. A wrogowie jak stoją, tak stali, tylko że jeden z nich martwy ;3 Operację powtarzac do wygrania. Dzięki tej prostej sztucce w Shady Valley potrafię sam solo pokonać 22 osobowy oddział Konfederatów Renegatów ;3 (oczywiście walczyć należy pieszo, a nawet jeśli jesteście konno to w wioskach i tak walczycie bez koni).

Się rozpisałem xD
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #397 dnia: Sierpnia 08, 2013, 18:30:49 »
    jeszcze ani razu na setki zasadzek mój towarzysz (chyba tańczący królik) nie ostrzegł mnie przed nimi.

Słabo go wyszkoliłeś, kolego. Mnie ostrzegał z reguły parę kilometrów przed zasadzką, tak że mogłem z łatwością ujść obławie.

Jeśli chodzi Ci o zasadzki Dishonorable Bounty Hunters (Niehonorowych Łowców Nagród) to jak mnie atakują, ja zawsze mam swoich towarzyszy i swój oddział u boku...

No niezbyt. Towarzyszy tak, oddział - nie. Walka z bounty hunterami jest piekielnie trudna - mają oni bardzo dobrych snajperów, wobec których naszych 3 czy 4 jeźdźców jest bezsilnych. Nie ukrywam, że bardzo często wczytywałem sejwy po takich walkach, bo ku*wicy można było dostać, raz mi się zdarzyło że podczas jednego przejazdu z El Paso do Bishop's Lounge (tak się nazywało to miasto?) BH zaatakowali mnie PIĘĆ razy. Słabo ich zbalansowano. Jeżeli zamierzacie zboczyć na drogę przestępstwa to polecam się wyposażyć w Tańczącego Królika, bo łowcy nagród nie dadzą wam żyć.

Lepiej byłoby, gdyby używali nieosobowych form np. "I'm gonna kill ya" albo coś w tym stylu, wtedy nie byłoby problemów politycznych ;3

I klimat moda poszedłby się walić. Najgorsze rozwiązanie z możliwych. Niewykluczone, że były w planach dodatkowe opcje dla płci pięknej, ale ich nie zrealizowano z uwagi na przedwczesny upadek moda. Jednak mnie najbardziej boli urwanie questa z Cottonwood w połowie. Niewiele brakowało by mod był bardzo bliski perfekcji. No ale tak to bywa z modami... mogło być pięknie, wyszło jak zwykle.

Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Sierpnia 08, 2013, 23:14:04 »
    Z tymi Dishonourable Bounty Hunters to jest do dupy. Niby czemu mam sam z jednym (i w dodatku słabym) konnym walczyć na 15 skurczysynów? Skoro idę cały czas z moim oddziałem to do dupy że walka odbywa się bez niego. Tym bardziej że mam aktualnie ponad 60 żołnierzy. Nie mówcie mi tylko że taka kupa ulegnie kilku łowcom nagród? Można zasadzki tłumaczyć jakimiś atakami jak przedzieram się przez jakiś kanion, ale nie na idealnie płaskim terenie bez ani jednego krzaczka! Choć wiem że gdyby te walki były z własnymi żołnierzami to cały smak tego by poszedł się walić, ale jednak zbyt mocno przesadzone to jest.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Sierpnia 08, 2013, 23:48:31 »
    Mhm, a czemu grasz konnym? Ja wolę grać pieszo ;3 zaczynam pieszo jako były Żołnierz Konfederacji i nic nie może się oprzeć mocy mojego Springfield Shotguna :3

Użyj shotguna na nich, albo granatów ;3

możesz też obniżyć poziom trudności ;)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Sierpnia 09, 2013, 00:02:39 »
    Granatów? Eeee, są tu w ogóle granaty? Widziałem dynamity ale granatów ani razu...
    Nieważne. Ważne że gram konnym z karabinem i szablą. Po za tym nie zmienia to faktu że ci łowcy nagród są źle zrobieni. Czemu mam walczyć sam na 15 skurczysynów kiedy koło mnie, krok w krok i CAŁY CZAS idzie oddział 60 chłopa?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Sierpnia 09, 2013, 02:00:04 »
    Mhm, a czemu grasz konnym? Ja wolę grać pieszo ;3 zaczynam pieszo jako były Żołnierz Konfederacji i nic nie może się oprzeć mocy mojego Springfield Shotguna :3

Naprawdę chciałbym zobaczyć jak rozwalasz 15 bounty hunterów stojąc w szczerym polu bez żadnej osłony pod ręką, do pomocy mając maksymalnie 4 ludzi.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Sierpnia 09, 2013, 15:04:50 »
    A ja mam pytanie:
    Jestem bandytą. Tzn. nie mam ujemnych relacji z szeryfem skoro bez problemu wbijam do miast, ale należę do gangu. Pewnego razu w Cottonwood zabiłem parę osób, a w zasadzie to śmiejący królik i miałem z USA relacje -2. Zneutralizowało je do -1 lecz do 0 nie poszło. Ciekawe jest to, że mogę przechodzić obok generałów USA i nie jestem przez nich atakowany.
    Pierwsze pytanie: Czy jeśli będę atakował mniejsze oddziały wojskowe i relacje spadną do iluś tam to czy zaczną mnie atakować czy nie?
    Drugie: Jakiś sposób by te relacje wskoczyły do 0? Wiem że można im w walce pomóc ale póki co nie walczą z bandytami ani nikim takim. Nawet karawan nie napadają.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Sierpnia 09, 2013, 15:34:51 »
    Pierwsze pytanie: Czy jeśli będę atakował mniejsze oddziały wojskowe i relacje spadną do iluś tam to czy zaczną mnie atakować czy nie?

Tak. Na -1 czy -2 mogą jeszcze nie okazywać wrogości (prócz zabronienia Ci wstępu do miast), ale na -5 powinni Cię już atakować. Nie pamiętam dokładnych wartości, bo z reguły miałem albo gorliwych przyjaciół na +15, albo śmiertelnych wrogów na -40. :P

Drugie: Jakiś sposób by te relacje wskoczyły do 0? Wiem że można im w walce pomóc ale póki co nie walczą z bandytami ani nikim takim. Nawet karawan nie napadają.

Co dwa tygodnie relacje się stabilizują - ze sprzymierzeńcami idą o 1 czy 2 w dół, a z wrogami do góry. Wydaje mi się że w końcu powinieneś osiągnąć zero. Musisz po prostu poczekać aż Twoje przestępstwa (popełnione w USA) się przedawnią, i nie popełnić nowych.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Sierpnia 09, 2013, 17:04:19 »
    Tak ale ile czasu skoro już w grze minął z ponad miesiąc? Neutralizowało się to u wielu frakcji ale w USA już nie.