Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!  (Przeczytany 140126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!
    « Odpowiedź #345 dnia: Września 13, 2012, 10:18:44 »
    Link z pierwszej strony tematu : http://www.mbrepository.com/file.php?id=2714

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #346 dnia: Września 13, 2012, 10:51:52 »
    dzięki serdecznie teraz tylko ściągnąć z półki mb zainstalować i jazda ;]

i takie małe pytanie jest do tego działające spolszczenie? gościu na yt pisał że rogi jelenia w tym modzie to ,,kapusta" a byk to koń, ogólnie pomieszane spolszczenie
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #347 dnia: Września 13, 2012, 11:05:07 »
    Przecież ten mod nie ma spolszczenia.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #348 dnia: Września 13, 2012, 14:40:49 »
    pobrałem i pograłem! coś niesamowitego serdecznie polecam każdemu =D

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #349 dnia: Września 13, 2012, 17:22:40 »
    Hofiko zdziwisz się, ale ja nie potrzebowałem snajperki :D Wystarczył "Burnside carabine"  i poszło jak po maśle. Ani jednego fail'a :)
    A ta jednostka którą na następnej stacji spotkamy nazywa się "Train station guard".

Jak już piszę o tym queście, to jak ktoś ma problemy z pieniędzmi, to wystarczy że uda nam się otrzymać zadanie o porwanej córce. Na okup można dostać ponad 100 dolarów (ohoho) i 25 po odwiezieniu jej do miasta. Fajna sprawa :)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #350 dnia: Września 13, 2012, 17:50:01 »
    ten mod jest niesamowity naprawdę pięknie mi się gra :)

możecie podzielić się radami? np jakie jednostki są dobre i warto je rozwijać oraz jak zarobić dużo kasy itd ;]

bonusowo możecie wysłać screena waszego kowboja

powitajcie Earl-a

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Września 13, 2012, 18:00:59 »
    możecie podzielić się radami? np jakie jednostki są dobre i warto je rozwijać oraz jak zarobić dużo kasy itd

To zależy jaką walkę preferujesz. Do napadów rewolwerowcy, do walki z Indianami konnica, do obrony hoteli snajperzy. Poza tym, trzeba korzystać z taktyki. Jeżeli wolisz się stacjonarnie bronić, inwestuj w przestępców z kultury amerykańskiej. Mają bardzo mocne strzelby, są też dość celni. Jednak w celności wszyscy ustępują agentom pinkertona - wadą jest ogromny żołd. Co do przychodów - znowu, zależy jak grasz.

a) Przedsiębiorca? Załóż konto w banku na dużą kwotę, trzymaj jako zaskórniak. Do obrony oddział stróżów prawa, konnych i pieszych.

b) Rzezimieszek? Zbuduj mały, mobilny oddział z konnych bandytów (polecam Train Robbers), i rabuj dyliżanse, oraz pomniejsze oddziały wojskowe. Do tego możesz chwytać się pomniejszych rabunków i kradzieży.

c) Boss mafii? Tu z dochodami problemu nie będzie. Haracz z hoteli, plus rabunki banków, plus grabieże na pokonanych wrogach - będziesz miał kasy potąd.

d) Generał armii? Klasyka, jak w M&B. Walcz, walcz, walcz, plądruj wrogie wsie. Jak uzbierasz 20 dolców, zrób konto. To niezły pomysł, bo kwitu na złoto w banku nikt Ci nie zabierze. Możesz mieć ludzi na kredyt, a potem ich wywalić na zbity pysk, by nie być im nic winien.

Ogólnie polecam werbować włóczęgów po hotelach. W początkach gry Gamblersi (Hazardziści, podstawowi bandyci kultury amerykańskiej) i Vagabondowie (Włóczędzy, podstawowi bandyci kultury meksykańskiej) to będą Twoi podstawowi żołnierze.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #352 dnia: Września 13, 2012, 18:07:25 »
    szkoda że piwa ani plusa dać nie mogę ;] mam hotel przejąłem bo było tylko 30 osób to go przejąłem założe konto w banku jak mi sie uda bo nie próbowałem jeszcze ;]

także jestem bardziej konnym strzelcem jak i strzelcem bez konia mam broń która jest szybka i zadaje powyżej 80dmg

ogólnie lubie zabijać dla kasy rabować palić i gwałcić :D

a jak z tymi zadaniami? bo jak narazie to tylko zabijam i czy można jakiegoś bohatera/towarzysza zrekrutować? bardzo mi brakuje kogoś kto nie zginie i nie odejdzie na zawsze :)

jestem ,,b" oraz ,,c"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Września 13, 2012, 18:28:47 »
    Bohaterowie koszą ogromne pieniądze za swoje usługi. Powiem szczerze, że średnio się opłaca ich werbować, bo na początku nie mają żadnych szans żeby dorównać takim koksom jak Assassin czy Pistolero (najsilniejsi przestępcy w kulturze meksykańskiej), którzy sadzą głowy ze 100 metrów. Jak będziesz bogaty - tak. Na początku - nie, chyba że bierzesz ich jako członków drużyny, a nie żołnierzy. Jeżeli, jak twierdzisz, jesteś przestępcą, to kwestia czasu, jak zaczną Cię szukać Bounty Hunterzy. W takiej sytuacji potrzebujesz zwiadowcy, który będzie wykrywał zasadzki. Oczywiście polecam Indian, bo są w tym najlepsi, ale może być problem - Indianie nie gadają z ludźmi niskiego honoru. Popróbuj. Ja nająłem Śmiejącego się Królika (imię autentyczne ;p) i jestem zadowolony, tylko raz nie ostrzegł mnie przed zasadzką łowców głów. Poza tym, skille poprawiające zasięg widzenia i szybkość są niesamowicie pożyteczne podczas polowań i ucieczki przed silniejszym wrogiem - na prerii, gdy masz 300 kilometrów do najbliższej wsi, możesz nawet nie marzyć o posiłkach czy schronieniu. Więc, moja rada - jeżeli chcesz brać bohaterów, to tylko jako zwiadowców i lekarzy. A co do zadań - jest ich masa. Jeżeli Ci mało, wstąp do gangu, Twój boss Ci da. Poza tym - moja ulubiona opcja w tym modzie - możesz urządzić strzelaninę w mieście. Jeżeli masz bohatera, idzie on jako eskorta z Tobą, a we dwóch macie szanse ze stróżami porządku. Nawet nie musisz nikogo zabijać - przystaw rewolwer do głowy, a przekażą Ci pieniążki do Twojej kieszeni. :]

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #354 dnia: Września 13, 2012, 21:28:16 »
    dzięki za rady od razu lepiej mi się gra dzięki tobie ;] jeszcze trochę i może nawet jakiś fort przejme ;p

@edit jak sprzedawać jeńców?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Września 13, 2012, 21:49:30 »
    jak sprzedawać jeńców?

Jedź do Indiańców. W Stanach handel ludźmi jest już zakazany (Unia wygrała wojnę ;p), ale czerwoni jeszcze sprzedają jeńców. Znajdź comanchero i pogadaj z nim o cenie. Płaci bardzo dobrze, nawiasem mówiąc.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #356 dnia: Września 13, 2012, 21:51:59 »
    ok dzięki serdecznie że tak pomagasz ;-) pozdrawiam serdecznie

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Września 14, 2012, 19:02:59 »
    Nie ma sprawy, z przyjemnością przypominam sobie tego moda. ;-) Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości, to wal.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #358 dnia: Września 15, 2012, 08:13:16 »
    ok ;]

1.U kogo dokładnie sprzedaje się jeńców ? jestem żołnierzem usa czy muszę być np Indianinem by sprzedawać ludzi?

2.Niekiedy mam kłopotliwe zadania są po angielsku ale zrozumiałem że musze znaleźć kryjówkę szeryfa w jakimś outlaw nie kapuje o co chodzi ;/ gdzie jest ten szeryf? to pewnie coś typu znajdź kryjówke bandytów z lasu.

3.Jak napadać na pociągi? kiedyś coś o tym słyszałem

4.Czy jest możliwe stworzenie własnego gangu? jak tak to jak rekrutować członków

5.Jaka jest najlepsza broń w grze?

a) karabin jednostrzałowy

b)rewolwer

c)karabin wielostrzałowy (round np 15)

6. Osobiste pytanie : jaką klasą postaci grało ci się najlepiej? czy to jako żołnierz czy członek gangu czy nawet Apacz ;]

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Września 15, 2012, 09:55:41 »
    1.U kogo dokładnie sprzedaje się jeńców ? jestem żołnierzem usa czy muszę być np Indianinem by sprzedawać ludzi?

Nie do końca zrozumiałeś. ;] Chodziło mi o to, że w Stanach już nie sprzedasz jeńca. Musisz pojechać na terytoria indiańskie, i w jednym z indiańskich koczowisk odnaleźć człowieka o profesji  ,,comanchero''. Jemu możesz bez ograniczeń sprzedawać jeńców.

2.Niekiedy mam kłopotliwe zadania są po angielsku ale zrozumiałem że musze znaleźć kryjówkę szeryfa w jakimś outlaw nie kapuje o co chodzi ;/ gdzie jest ten szeryf? to pewnie coś typu znajdź kryjówke bandytów z lasu.

Chyba wiem, o czym mówisz. Dostałeś do zadanie od bossa gangu? Jeżeli tak, to pewnie chodzi o to żebyś obronił kryjówkę bandycką przed nalotem agentów szeryfa. Na mapie, na baaaaaaaaardzo dalekim zachodzie, masz spory kanion. Przy wejściu do niego masz strzałkę. Pojedź pod tą strzałkę, i wyrzuci Cię do starcia z ludźmi szeryfa. Będziesz miał wsparcie od innej grupy bandytów, i razem, ze wsparciem armat, musicie się bronić przed szeryfowską obławą.

3.Jak napadać na pociągi? kiedyś coś o tym słyszałem

Nigdy nie miałem takiej opcji. Obawiam się że to może nie być możliwe.

4.Czy jest możliwe stworzenie własnego gangu? jak tak to jak rekrutować członków

Tak. Zdobądź hotel, i dostaniesz okienko tworzenia gangu. Potem możesz dostosować sobie nazwę, kolor, kulturę itd. A co do rekrutacji - powiem szczerze, że nie pamiętam. Chyba musisz przekonywać gangsterów przez okno dialogowe, by do Ciebie przeszli.

5.Jaka jest najlepsza broń w grze?

a) karabin jednostrzałowy
    b)rewolwer
    c)karabin wielostrzałowy (round np 15)

Nie ma obiektywnie najlepszej broni. Ja noszę ze sobą trzy (właśnie takie jak podałeś) i zmieniam je w zależności od sytuacji. Na napady na banki idę z rewolwerem Remingtona, hoteli bronię ze snajperką (chyba sharpsa), a w polu używam niklowanego winchestera, doskonałego wielostrzałowego karabinu.

6. Osobiste pytanie : jaką klasą postaci grało ci się najlepiej? czy to jako żołnierz czy członek gangu czy nawet Apacz ;]

Ciężko orzec. Przyjemnie grało mi się marszałkiem Meksyku oraz bossem gangu grasującego na pograniczu meksykańsko-amerykańskiego. Wybierz sam. :]