Ja grałem w najnowszą wersję i muszę przyznać że zmian jest dużo. Pierwsze nowości jakie zauważyłem to nowe szybkie bitwy, natomiast stare zostały zmienione na inne. W jednej bronimy się w domu, w kolejnej atakujemy zombi jeszcze w innej bronimy miasto w którym jest armata ''samostrzelająca''. Co do samej gry zmiany również nastąpiły między innymi wsie zmienione na te westernowe, natomiast wędrując po ulicach miast i wymierzając pistoletem w obywatela on podnosi ręce do góry. Strzał w niego daje pieniądze jakie ma przy sobie, jednak strażnicy będą próbowali nas pokonać. Ostatnią zmianą jaką zauważyłem to skrzynia w mieście tull, w której znajduje się teleskop dający nam +1 do spostrzegania. Chwilę potem jak zabrałem ten teleskop zaatakowali mnie living dead, choć tak naprawdę wyglądali jak normalni ludzie. Aby załatwić jednego musiałem oddać aż 5 strzałów, lecz po ich załatwieniu nic się nie stało. Zauważyłem jednego buga jeszcze z wersji 0.8, a pojawia się przy polowaniu na zwierzęta kiedy to wyskakują błędy skryptów. Nie grałem za długo więc to co do tej pory zauważyłem :).