Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!  (Przeczytany 140109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.8!!!
    « Odpowiedź #270 dnia: Marca 29, 2011, 22:57:49 »
    O kurcze, właśnie na to czekałem, już zasysam.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #271 dnia: Marca 30, 2011, 11:58:35 »
    Ja grałem w najnowszą wersję i muszę przyznać że zmian jest dużo. Pierwsze nowości jakie zauważyłem to nowe szybkie bitwy, natomiast stare zostały zmienione na inne. W jednej bronimy się w domu, w kolejnej atakujemy zombi jeszcze w innej bronimy miasto w którym jest armata ''samostrzelająca''. Co do samej gry zmiany również nastąpiły między innymi wsie zmienione na te westernowe, natomiast wędrując po ulicach miast i wymierzając pistoletem w obywatela  on podnosi ręce do góry. Strzał w niego daje pieniądze jakie ma przy sobie, jednak strażnicy będą próbowali nas pokonać. Ostatnią zmianą jaką zauważyłem to skrzynia w mieście tull, w której znajduje się teleskop dający nam +1 do spostrzegania. Chwilę potem jak zabrałem ten teleskop zaatakowali mnie living dead, choć tak naprawdę wyglądali jak normalni ludzie. Aby załatwić jednego musiałem oddać aż 5 strzałów, lecz po ich załatwieniu nic się nie stało. Zauważyłem jednego buga jeszcze z wersji 0.8, a pojawia się przy polowaniu na zwierzęta kiedy to wyskakują błędy skryptów. Nie grałem za długo więc to co do tej pory zauważyłem :).

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Marca 30, 2011, 22:50:22 »
    Hm a więc czcionka Wam się wyświetla normalnie? Hm nie wiem nic nie zmieniałem a COŚ sie z czcionką stało...
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Marca 31, 2011, 14:57:57 »
    Ja z czcionką nic nie miałem. Musiałem jedynie usunąć folder pl w katalogu moda, ponieważ miałem nazwy miast z nativa.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Marca 31, 2011, 16:53:28 »
    Ja z czcionką nic nie miałem. Musiałem jedynie usunąć folder pl w katalogu moda, ponieważ miałem nazwy miast z nativa.
    Nie musiałeś. Wystarczyło w pliku "languages" w głównym folderze zmienić z "pl" na "en".

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Marca 31, 2011, 17:07:54 »
    Miałem "en" bo gram po angielsku od początku (denerwują mnie w modach polsko angielskie teksty). No ale instalowałem ponownie i już wszystko OK także dzięki ; )
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline czejs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Kwietnia 01, 2011, 13:23:59 »
    Spoko jest mod, ale niektóre mundury podobaly mi się wpoprzedniej becie. Czekam aż to na WB wydadzą ;)

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Kwietnia 01, 2011, 17:26:11 »
    Czy w tym modzie można sprzedawać niewolników ? Nie widziałem do tej pory żadnego sprzedawcy niewolników.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Kwietnia 01, 2011, 19:47:52 »
    Czy w tym modzie można sprzedawać niewolników ? Nie widziałem do tej pory żadnego sprzedawcy niewolników.
    Odpowiem cytatem z Highlandera
    Graile, the Comanchero resides in Khutu.  He will pay you for every prisoner you bring him.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.9!!!
    « Odpowiedź #279 dnia: Kwietnia 02, 2011, 09:14:55 »
    Szkoda tylko że za każdego więźnia daje 1 dolara. Tak podróżując sobie ku zachodowi słońca znalazłem miejsce Old Cabin a tam gościa o imieniu Bill. Daje on dwa zadania. Czy można jakoś zdobyć gatlinga, bo w poprzedniej wersji go nie było?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Kwietnia 02, 2011, 10:55:42 »
    No 1 dolar zawsze coś. W przełożeniu na stare M&B-jowskie denary to 100 denarów. Z drugiej strony używa się broni palnej więc nie ma tych jeńców tak dużo. Zawsze można zerknąć na skrypt sprzedaży jeńców, jeśli jest on podobny to oryginalnego z podstawki (w co osobiście wątpię) to łatwo można podwyższyć cenę. Jest jeszcze możliwość najęcia ich do drużyny.

Mi osobiście podoba się turniej na cmentarzu :D

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Kwietnia 02, 2011, 15:18:44 »
    A miał ktoś indiańską tarczę? Bo jeźdzcy chyba Komanczów mają ale w sklepach nigdzie nie widzę. A tak w ogóle nie wiem czemu teraz buty prześwitują spod legginsów indiańskich :D w poprzedniej wersji tego nie było, bo mam screeny

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Kwietnia 02, 2011, 15:22:44 »
    Nie wiem czy można mieć tarcze ponieważ zamiast tarczy jest umiejętność stockpiling. Co do tego handlarza niewolników, to byłem w mieście kuhtu jednak go nie znalazłem.

Edit: Dzięki za odpowiedź znalazłem :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2011, 18:11:34 wysłana przez diego16d »

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Kwietnia 02, 2011, 17:18:04 »
    Jest obok skarpy, nie na niej

Offline Stranger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Kwietnia 02, 2011, 18:33:59 »
    Też jestem ciekaw czy jest ten gatling , a ten teleskop był juz wcześniej . Ogólnie wiele zostało zmienione i ulepszone . Czyli w skrócie świetny mod !!
    Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
    — Andrzej Sapkowski