Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182585 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #975 dnia: Maja 24, 2013, 21:13:56 »
    Ja Ci przede wszystkim polecam moda polepszającego smoki. Nie pamiętam nazwy, ale jest kilka modów na steamie, które dodają nowe rodzaje smoków i zwiększają ich siłę wraz z kolejnymi levelami, co skutecznie zapobiega monotonii i temu, że mając wysoki level smoki zaczynają przypominać natarczywe muchy, a nie potężne potwory.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #976 dnia: Maja 24, 2013, 21:17:22 »
    Skyrim jest bardzo dobry bez niczego, a z modami to jest majstersztyk, można znaleźć parę czepialskich minusów, jak te smoki czy nie do końca zbalansowany system skilli, oprócz tego jedyny minus(oczywiście nie wymagając od tej gry tego, co od np. klasycznych crpgów) wynika z samego rodzaju gry, trochę też jak w M&B, tylko że w Skyrimie dzieje się to po znacznie dłuższym czasie... w każdym razie po tym jak już wszystko zrobisz, wszystko odwiedzisz, zniszczysz, zbudujesz itd. gra staje się takim skansenem :P Tylko, że z modami, jest naprawdę masa rzeczy do zrobienia.

Na pewno jest jakieś polskie forum skyrimowe, czy TESowe, ja znam tylko cykliczny wątek na forum gry-online, naprawdę siedzą tam fanatycy :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #977 dnia: Maja 24, 2013, 21:52:44 »
    Skyrim? Dno! Ciągłe przeglądanie tych samych podziemi i lochów. To jest OKROPNE! :) Ile czasu można siedzieć w podziemiach i czaić się, kiedy nagle wyskoczy nam jakiś potwór (jeden i ten sam. Co najwyżej może się pojawić łucznik, zamiast wojownika)? Gra nawet nie umywa się do Morrowinda...

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #978 dnia: Maja 24, 2013, 22:08:40 »
    No cóż, mi tam pasuje Skyrim, jednakże duże bardziej urozmaicony jest właśnie Morrowind wraz z dodatkami.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #979 dnia: Lipca 19, 2013, 10:32:46 »
    Wiem, że temat od dawna cichy, ale postanowiłem go trochę rozruszać.
    Ostatnio przeglądając skyrimgems znalazłem moda, który został nazwany 4-tym nieoficjalnym DLC do skyrima.
    Mod waży ok. 500mb, dodaje ok 26(17 side i 9 main questów) voice actowanych questów, 20h rozgrywki, nowe przedmioty,  i nowy ląd.
    Więcej info w filmie: http://www.youtube.com/watch?v=EeFT6qhja-0&list=PLHddAVeCaLpaqf2OB9Yke9l7_zZdhd8sL

Swoją drogą większość modów dodaje więcej contentu niż te oficjalne DLC :v
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #980 dnia: Lipca 26, 2013, 23:32:17 »

Swoją drogą większość modów dodaje więcej contentu niż te oficjalne DLC :v

No niestety pamietam takiego moda ze mogłeś sie zamienić w np. Alduina i latać jako smok :D A wgl ktoś wie jak sterować smokiem w Skyrim Dragonborn bo jak ja dosiadam to nic nie daje w,a,s,d tylko latam w kółko ^^

Offline xeran95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #981 dnia: Lipca 31, 2013, 00:41:21 »
    No niestety pamietam takiego moda ze mogłeś sie zamienić w np. Alduina i latać jako smok :D A wgl ktoś wie jak sterować smokiem w Skyrim Dragonborn bo jak ja dosiadam to nic nie daje w,a,s,d tylko latam w kółko ^^

Niestety, nie da się, twórcy zjebali to po całości, nie wiem w ogóle po co to dodawali skoro zrobili to tak źle, smok lata w kółko i tyle, ja też czułem się zawiedziony kiedy się dowiedziałem, że nie polatam sobie nad Skyrim smokiem. Co prawda jest mod i można kierować smokiem normalnie, ale nie jest to najprzyjemniejsze.

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #982 dnia: Lipca 31, 2013, 13:04:47 »
    Niestety, nie da się, twórcy zjebali to po całości, nie wiem w ogóle po co to dodawali skoro zrobili to tak źle, smok lata w kółko i tyle, ja też czułem się zawiedziony kiedy się dowiedziałem, że nie polatam sobie nad Skyrim smokiem. Co prawda jest mod i można kierować smokiem normalnie, ale nie jest to najprzyjemniejsze.

A znasz nazwe tego moda?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #983 dnia: Lipca 31, 2013, 17:06:46 »
    Dragon riding.
    Najwyraźniej jednak jakiś użytek ze smoka jest...

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #984 dnia: Lipca 31, 2013, 23:38:11 »
    Rozumiem ze to też nazwa tego moda?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #985 dnia: Sierpnia 01, 2013, 09:14:44 »
    Polecam powrót do Daggerfalla - to dopiero klasyk. Wszystko postawione jak najbardziej realistyczność. Nawet pieniądze ważą w ekwipunku, trzeba je zamieniać na czeki w bankach. Zadania na czas, gildie, wspinanie się po sztandarach - warto pograć. Całość psuje grafika ( najlepiej grę włączyć w okienku albo na małym monitorze ) i brak spolszczenia.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline xeran95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #986 dnia: Sierpnia 01, 2013, 11:16:01 »
    Rozumiem ze to też nazwa tego moda?

Nazwa moda to Comand Dragon.

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Sierpnia 01, 2013, 19:16:48 »
    Ok dziękuje

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #988 dnia: Sierpnia 05, 2013, 23:33:24 »
    Witam mam pewien problem z Morrowindem, chciałem ostatnio zainstalować mod dodający zbroje vadera według instrukcji  wszystko mam dać do data files, ok dałem po czym wchodze do gry i tam gdzie powinien być set niczego nie ma ktoś powie mi co robie źle?

Ok ten problem rozwiązany ale jak zakładam rekawice to wywala z gry macie jakies rady jak temu zaradzić?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2013, 23:51:50 wysłana przez Torguan »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #989 dnia: Sierpnia 06, 2013, 19:51:48 »
    Witam mam pewien problem z Morrowindem, chciałem ostatnio zainstalować mod dodający zbroje vadera według instrukcji  wszystko mam dać do data files, ok dałem po czym wchodze do gry i tam gdzie powinien być set niczego nie ma ktoś powie mi co robie źle?

Ok ten problem rozwiązany ale jak zakładam rekawice to wywala z gry macie jakies rady jak temu zaradzić?

Może coś źle zrobiłeś? Co wyskakuje przy wywalaniu z gry?