Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182639 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #960 dnia: Lutego 05, 2013, 11:48:55 »
    Dziś rozpoczęły się zapisy do zamkniętych beta-testów TES Online, oto link:

http://signup.elderscrollsonline.com/

@DOWN: Dziękuję Corleone, zapomniałem o tej jakże efektownej atrakcji ;)

Huh, jest szansa

(click to show/hide)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #961 dnia: Lutego 05, 2013, 16:10:31 »
    Czymże to zdobyłeś tak wielką ocenę? W co grałeś, jakie gry testowałeś? Bo jak patrzyłem to trzeba być trochę obeznanym w grach, żeby do nich się dostać.
    Gratulacje i życzę powodzenia!

EDIT: Spore masz doświadczenie, a klucz mogę chętnie przyjąć :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2013, 18:39:57 wysłana przez Dawidous »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #962 dnia: Lutego 06, 2013, 10:12:31 »
    Grałem we wszystkie tytuły TES III ,Grałem w większość gier z poza TES które podali, podałem nazwę gildii i stronę (Chodzi o moją grupę multigameing), Wkleiłem wyciek z mojego najlepszego komputera w domu, Napisałem że testowałem Gothic Multiplayer, LoL`a, WotR`a, Chivlary, Star Warsa i Battelfielda. Pokazałem im moje doświadczenie w moddingu, oraz dałem link do kilku moich recenzji ;)

@EDIT: Według tego co mówi producent dostanę 12 cd-key-ów, 7 leci do kolegów którzy sami się nie zapisali, dwa dla mnie i 3 może dam na Tawernę ;)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #963 dnia: Lutego 06, 2013, 12:21:03 »
    Grałem we wszystkie tytuły TES III ,Grałem w większość gier z poza TES które podali, podałem nazwę gildii i stronę (Chodzi o moją grupę multigameing), Wkleiłem wyciek z mojego najlepszego komputera w domu, Napisałem że testowałem Gothic Multiplayer, LoL`a, WotR`a, Chivlary, Star Warsa i Battelfielda. Pokazałem im moje doświadczenie w moddingu, oraz dałem link do kilku moich recenzji ;)

@EDIT: Według tego co mówi producent dostanę 12 cd-key-ów, 7 leci do kolegów którzy sami się nie zapisali, dwa dla mnie i 3 może dam na Tawernę ;)

Uhuhuhu :) Jak ci wpadnie te 12 to wiesz komu możesz 1  oddać :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #964 dnia: Lutego 06, 2013, 18:54:18 »
    Wczoraj miała miejsce premiera nowego DLC do Skyrima na PC pod oryginalnym tytułem Dragonborn. Konsolowcy mieli szansę pograć w nowy dodatek i zarzekają się jakoby starczał on co najmniej na 30-40h gry. Może ktoś z forum już grał i podzieli się swoją opinią?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #965 dnia: Lutego 06, 2013, 20:54:46 »
    Dodatek wprowadza głównie rzeczy jakie mogliśmy znaleźć już w wielu modach. Gra wilkołakiem, budowanie domu etc. jednak ilość nowych postaci, oraz questów, poprawienie kilku zbroi itp. jest dużym plusem ;)
    Mimo wszystko, według mnie lepiej zrobić własną kompilację modów, niż kupować to DLC.

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #966 dnia: Kwietnia 16, 2013, 23:05:44 »
    Dodatek wprowadza głównie rzeczy jakie mogliśmy znaleźć już w wielu modach. Gra wilkołakiem, budowanie domu etc. jednak ilość nowych postaci, oraz questów, poprawienie kilku zbroi itp. jest dużym plusem ;)
    Mimo wszystko, według mnie lepiej zrobić własną kompilację modów, niż kupować to DLC.
    Serio gra wilkołakiem,jest możliwa po kupieniu dlc ? A w zwykłym Skyrim nie można było być wilkołakiem?!

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #967 dnia: Kwietnia 19, 2013, 13:07:07 »
    Jeśli jeszcze ktoś tutaj jara się Skyrimem [w co wątpię], w czerwcu będzie możliwość kupna za około 150zł Edycji Legendarnej Skyrima - czyli podstawki ze wszystkimi dodatkami. Z tego co kojarzę, niektóre sklepy już oferują pre-ordery.

A jak nastroje przed TESO? Ostatnio wypłynęło do sieci kilka Gameplayów z bety, jednak zostały usunięte - widać jakiś niepokorny betatester chciał się podzielić ze światem wiedzą tajemną.

A jak wyglądała sama gra na gameplayu? Jak połączenie Skyrima i WoW'a. Customizacja postaci co najmniej taka jak w Skyrimie, do tego MMO, widok TPP [ponoć w przyszłości także FPP], a walka wyglądała jakby przy użyciu myszki. Niestety albo i stety, zaprezentowano grę magiem, więc nie wiadomo jeszcze jak to będzie miało miejsce z wojownikami.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #968 dnia: Kwietnia 19, 2013, 14:02:10 »
    Jeśli jeszcze ktoś tutaj jara się Skyrimem [w co wątpię], w czerwcu będzie możliwość kupna za około 150zł Edycji Legendarnej Skyrima - czyli podstawki ze wszystkimi dodatkami. Z tego co kojarzę, niektóre sklepy już oferują pre-ordery.

A jak nastroje przed TESO? Ostatnio wypłynęło do sieci kilka Gameplayów z bety, jednak zostały usunięte - widać jakiś niepokorny betatester chciał się podzielić ze światem wiedzą tajemną.

A jak wyglądała sama gra na gameplayu? Jak połączenie Skyrima i WoW'a. Customizacja postaci co najmniej taka jak w Skyrimie, do tego MMO, widok TPP [ponoć w przyszłości także FPP], a walka wyglądała jakby przy użyciu myszki. Niestety albo i stety, zaprezentowano grę magiem, więc nie wiadomo jeszcze jak to będzie miało miejsce z wojownikami.

Oby nie wyszło z tego kolejne azjatyckie p2w crapowate mmorpg.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #969 dnia: Kwietnia 19, 2013, 14:54:07 »
    Jeśli jeszcze ktoś tutaj jara się Skyrimem [w co wątpię]

Ja się jeszcze jaram Skyrimem a nawet Oblivionem :)

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Kwietnia 19, 2013, 15:53:32 »
    Oby nie wyszło z tego kolejne azjatyckie p2w crapowate mmorpg.

Ciężko powiedzieć, chociaż grafika nie prezentuje się zbyt mangowo, jeśli o tym mowa. Za grę odpowiada Zenimax [Bethesda jest tylko "konsultantem w sprawie świata"], więc różnie może być z tą grą.

Ja się jeszcze jaram Skyrimem a nawet Oblivionem :)

Długo, dla mnie Skyrim wypalił się w mniej niż pół roku od zakupu, a najdłuższa sesja z grą trwała dwa tygodnie. Potem postać lądowała w koszu a gra na drugie tyle została odkładana.

No i wiadomo - skoro już wyszła wersja ze wszystkimi DLC, oznacza to, że więcej DLC nie będzie - co potwierdziła Bethesda. Tak, skyrimowcy - Dragonborn był ostatnim DLC, i nie ma co czekać na następne, bo ich nie będzie.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #971 dnia: Kwietnia 20, 2013, 00:27:41 »
    No i wiadomo - skoro już wyszła wersja ze wszystkimi DLC, oznacza to, że więcej DLC nie będzie - co potwierdziła Bethesda. Tak, skyrimowcy - Dragonborn był ostatnim DLC, i nie ma co czekać na następne, bo ich nie będzie.
      Jakbym nie wiedział. W przypadku Obliviona też tak było jeden dodatek na podstawowej lokacji a drugi na nowej w chyba też tak było z morrowindem
    A co do czasu to zbliżam sie do 400 godziny wiem maniak ze mnie ale cóż... ale i tak widziałem na steam lepszych co mieli około 700.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #972 dnia: Maja 24, 2013, 18:14:33 »
    Kupiłem niedawno Skyrima - około dwa tygodnie temu. Miałem mieszane do niego uczucia, ponieważ oceniłem Obliviona 5/10. Ale instaluję grę i włączam - a tu najpierw poraził mnie klimat ( mroczny i ciężki - w sam raz dla północnej prowincji Tamriel ), później walka, wybory, ogromny świat. Po prostu pojąłem że to chyba najlepsza część The Elder Scrolls. Spodziewałem się jakiegoś liniowego badziewia, a tu takie cudo. Najbardziej mnie zachwyca walka ze smokami - zabiłem już dwa. Ale chciałem Was spytać jak oceniacie Skyrima? W skali od jeden do dziesięciu. I jeszcze jedno - jak już ktoś się wypowiada, to proszę o jakieś uzasadnienie oceny.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #973 dnia: Maja 24, 2013, 18:23:55 »
    Walka ze smokami.no wlasnie dla mnie zrabany motyw.Pierwsze walki sa faktycznie ciekawe a pozniej...Smoki zaczynaja byc natarczywe i latwe do zabicia.Nieraz bieglem zrobic jakies zadanie a tu leci ten jaszczur a mnie juz cos podnosi ze musze sie z nim bawic.
    To co w SKYRIM psulo mi zabawe to system leczenia sie.Kurde mogli wymyslec cos lepszego.Jak np w Wiedzminie 2.
    A nie trzeba nosic 50 flaszek potek i pic w czasie walki.A leczenie sie z czarow to tez jakis sztywny mechanizm.
    Brak wyraznego podzialu klas.
    Staraj sie nie grac dlugo i czesto w podziemiach bo skonysz z ta gra.Ja przynajmniej tak mialem.Te miejsca do roznorodnych nie naleza chyba ze w wazniejszych questach zdaza sie komnata ktora czym sie rozni.
    Wyludnione miasta,bitwy miedzy buntownikami a cesarstwem odbywaja sie w smiesznych ilosciach zolnierzy.
    Powgrywaj jak najszybciej wszelkiego rodzaju mody.Duzo daja by umilic rozgrywke.Polecam Monster moda np.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #974 dnia: Maja 24, 2013, 19:40:15 »
    Dzięki za radę - teraz gram w warbanda ( native - wróciłem do korzeni ). Za parę dni pogram w Skyrima. Jedno mnie uderza w tej grze - jakoś mało dialogów albo ja coś niedokładnie szukam. Już mam 10 poziom - levele wbija się o wiele szybciej niż w oblivionie.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley