Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 183281 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #675 dnia: Kwietnia 12, 2012, 13:37:39 »
    To szybko sobie nie pograsz;]. Wydadzą pewnie coś w stylu GOTY a to nastąpi dopiero po wypuszczeniu 237856287 bzdurnych DLC po 140zł każdy;].
    I na co takie marudzenie? Póki co wyszedł tylko jeden DARMOWY DLC - Teksturki w HD (które i tak HD czasami nie przypominają). Pozostałe nowości, jak nowe KillCam`y i masa innych smaczków dodana została wraz z patchem 1.5.
    Poza tym twórcom Skyrima nie bardzo opłaca się robienie płatnych DLC. Wystarczy, że jedna osoba kupi, prześle pomysł dalej i zaraz znajdą się osoby, które zrobią moda, do tego za friko. Musiałoby to być coś naprawdę dużego (np. zmiana mechaniki gry, lub dodanie obsługi nowych broni, przykładowo włóczni), żeby wyciągać rękę po kasę, a nawet wtedy wątpię, że ów DLC będzie jakoś szczególnie drogi.
    Póki co modów jest tyle i są tak dobrej jakości, że sami twórcy muszą poświęcić naprawdę sporo czasu, żeby nas czymś zaskoczyć.
    Ja Skyrima zakupię dopiero kiedy będzie odpowiednio spachowany w sklepie wraz z dodatkami.

Kupuj śmiało teraz. Czekając na masę dodatków prędzej zapewne doczekasz się kolejnej odsłony TES`a :P

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #676 dnia: Kwietnia 12, 2012, 16:01:18 »
    Jedyne płatne DLC jakie bym zaakceptował to wprowadzenie trybu coop;](broń boże MMO!). Co do modów to zajawka na Skyrima na razie mi przeszła i na ten moment nie orientuję się co nowego słychać na scenie modderskiej;].

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #677 dnia: Kwietnia 18, 2012, 16:59:21 »
    Orientuje sie ktos z Was czy mozna spotkac smoka w SKYRIM w jego jakims lezu?Istnieja takie miejsca?
    Druga sprawa.Wyszedl juz jakies mod godny uwagi jesli chodzi o tekstury ,misje etc?Moze w ogole nowe realia na silniku SKYRIM?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #678 dnia: Kwietnia 18, 2012, 18:14:56 »
    Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale na początku gry, po tym jak pokonałeś smoka w Gajkyne jest jeszcze kilka szans by zobaczyć ożywianie smoka przez Alduina. Jednak po pewnym czasie owa szansa przepada chyba, więc jeżeli chcesz znowu zobaczyć jak smok wychodzi z kurhanu zrób to w miarę szybko. Jeden przypadek jest przy Roriksted, a drugi przy młynie po drodze do Wichrowego Tronu (idąc z Białej Grani). Jeżeli nie o to Ci chodziło to może mówisz o kościanym smoku? Jest w którymś z grobowców, napotkasz go podczas wykonywania pewnej misji. Nie pamiętam której i nie wiem czy jest tylko jeden, czy jest ich kilka. Inne leża nie przychodzą mi na myśl.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Kwietnia 18, 2012, 18:29:48 »
    Mi chodzi o to czy smoki które spotykam jak latają nad jakąś wioska przez pewien czas "odpoczywają" w jakimś miejscu spiąć etc jak ludzie np po 20;PCzy gra jest tak zrobiona ,że te smok icaly czas lataja nad jakims obszarem ?
    A i jeszcze jedno.Probowal ktos z Was zropbic klasycznego  nekromante:P??
    jest taka mozliwosc?Bo magiem raczej nei gralem ale widzialem wskrzeszenie umarłych ,że da się zrobić.Jest więcej możliwości?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #680 dnia: Kwietnia 18, 2012, 18:32:05 »
    Jest możliwość, ale nie wiem czy to jest skuteczne.

Co do smoków, to oczywiście możesz podejść do niego, gdy odpoczywa. Jeżeli go nie obudzisz, to możesz nawet zaatakować go w plecy, o ile oczywiście odpoczywa w dostępnym miejscu.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Kwietnia 18, 2012, 18:47:24 »
    Nie.

Alkadjas nie zrozumiales.

ze smokami wyglada tak: Sa smoki na specjalnych miejscach (z oznaczoną glowka na mapie) I to wlasnie one sobie odpoczywają

Natomiast smoki ktore sie nagle z nikad pojawiaja to zwykle randomowe ktore sie randomuja i latają dopoki im sie nie ucieknie ? (chociaz chyba nie, kiedys mi sie zrespil nad miejscowka bandytow i byl tam dopoki go nie zatluklem, za kazdym razem kiedy tam przychodzilem to byl)

zatem wroc, smoki randomowe nie odpoczywaja, same sie generują i musisz je zabic.

Milego nakuufiania
    Retarded are everywhere

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #682 dnia: Kwietnia 18, 2012, 18:50:50 »
    Jeżeli o te randomowe chodzi, to tak one nie odpoczywają. W najlepszym wypadku jak Cię nie zobaczy to polata kilka lub kilkanaście minut i odleci.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Kwietnia 18, 2012, 19:00:42 »
    ja gram magiem ze specializacją przywołanie i granie czystym nekromantą jest raczej cieżkie z racji tego, ze do walki bedziesz potrzebowal jakichkolwiek zwlok. A jesli walczysz z czyms poteznym to sa potrzebne nie byle jakie zwloki.

Reasumując: przywołujesz normalne straszydla tak dlugo, az kogos nie zabija, a potem juz mozesz sobie nekromancic ;p

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Kwietnia 18, 2012, 19:28:57 »
    A kto powiedział, że nekromancja to tylko ożywianie trucheł? Myślę, że cały summoning można podciągnąć pod nekromancję bo jak by nie patrzeć przyzywa się w nim duchy z innych światów;].

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Kwietnia 18, 2012, 19:48:44 »
    A jakie są te straszydła oprócz wilka,tej hot girl;d i zombi?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Kwietnia 18, 2012, 22:04:55 »
    Nekromancja to ożywianie zwłok. A Przywołanie to co innego. Podstawowa różnica tkwi w tym, że jedno ożywiamy, drugie przywołujemy. Słyszłeś kiedyś o nekromancje przywołującym umarlaki z powietrza? Bo ja nie.

Hot girl masz na myśli żywiołaka ognia? Są jeszcze lodowe i burzowe. Oprócz tego wszystkie rodzaje ożywienia (od słabych po potężne stworzenia), płonący wilk i Demoniczny Książę... chyba. Z pamięci mowie, ostatni raz w to gralem z dwa miesiace temu

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Kwietnia 18, 2012, 22:06:19 »
    Z tego co mi wiadomo to tylko Astronahy Lodu i Burzy. Oblivion wypada o wiele lepiej jeśli chodzi o przyzywanie i ogólnie ilość czarów;/.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #688 dnia: Kwietnia 18, 2012, 22:33:55 »
    Właśnie dlatego stworzone moda Midas Magic dla Skyrima.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Maja 03, 2012, 01:48:19 »
    Retarded are everywhere