Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 183293 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #405 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:20:50 »
    Maiq' Kłamca byl juz w poprzednich częsciach, Besheda zrobila go specjalnie..nic nie wnosi ale powoduje usmiech na twarzy jesli ludzie znaja poprzednie czesci ;)

aha jest jeszcze jedno, jezeli wyrzucie bron w miescie to moze sie zdarzyc ze podbiegnie do was dziecko i powie iz cos zgubiliscie.

za tyg ma wyjsc nowy patch ktory naprawia bledy z tego 1.2 a potem regularnie beda wychodzic nowe patche.

Dodatkowo besheda zapowiedziala ze beda 2 DLC (dodatki ) pierw wyjdą na Xbox'a ale nie ma sie co martwic bo roznica wydania miedzy Xboxem a PC i PS3 wynosi max miesiąc.
    Retarded are everywhere

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #406 dnia: Grudnia 02, 2011, 13:28:56 »
    To prawda, czasami potyczki bywają epickie.
    Raz miałem sytuację, kiedy dobre dziesięć minut ganiałem za smokiem, kiedy ten w końcu znudzony ciągłym lataniem wylądował i zaczął tłuc się z Olbrzymami. Kiedy dobiegłem na miejsce, poczekałem aż smok i reszta trochę osłabną, po czym kilkoma Ognistymi Kulami wykończyłem całe towarzystwo, na koniec tylko uciekając przed rozwścieczonym mamutem :P Walka epicka, ucieczka jeszcze bardziej :P

Gram również czystym magiem, Wysoki Elf, Akademia na ukończeniu (został mi ten magiczny baran w jakiejś jaskini, póki co za silny dla mnie).
    Biegam w zwykłych szmatach maga, z dodatkowymi rękawicami zaklętymi na szybsze odradzanie many, amuletem dodającym do many i dwoma pierścieniami dodającymi do regeneracji many :P Wszystko idzie w manę, mam 15 lvl i nie dodałem żadnego punktu w życie, czy staminę. Po co, skoro i tak wszystko ginie zanim dobiegnie :P
    Gra magiem może być ciężka, jednak Przywoływanie, czy Zaklinanie + Zniszczenie to bardzo potężna kombinacja, która potrafi niejednego złodziejaszka pozbawić owłosienia :)
    Ciekaw tylko jestem, czy w Kompanii przyjmują magów, bo kusi mnie ten wilkołak i questy z nim związane :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #407 dnia: Grudnia 02, 2011, 13:56:13 »
    Ja narazie mam 18 poziom, moją recenzję zamiesczę jak ukończę, grę albo znajdę czas.

Co do bycia wilkołakiem - sama postać wilkołaka jest szczerze mówiąc słaba, szczególnie przeciwko grupom. Aczkolwiek zawsze wyłoni to dodatkowe questy ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Grudnia 02, 2011, 14:59:41 »
    Wilkołakiem bardzo latwo sie gra.. wystarczy stosowac ciasy powalajace przeciwnika - ale fakt szybko sie traci HP oraz nie dostajemy premii do wypoczynku.

A tu zamieszczam randomową epicką walke ze smokiem- tez takie mieliscie ? ;>

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JrCtLfNF-0o

Ps; polecam na 1080

A i dodam ze na filmiku jest pradawny smok

Jezeli narzekacie na niskich levelach ze smoki sa slabe(ja tez narzekalem do momentu xd ) to wybierzcie poziom wyzszy niz czeladnik oraz dobijcie chociaz do 30-40 levela.
    Z levelem na mapie pojawiaja sie nowe potwory , Questy jak i smoki np

do 20 lv napotykamy Smoki
    od 20-30lv - krwawe smoki
    30-40lv - Brązowe smoki
    40-50- Elders Dragon (nie wiem jak to przetlumaczyc.. starozytne smoki ? )
    +50 Ancient Dragons - Pradawne smoki

po za tym spotkalem sie z Lodowym Smokiem (chodzi mi o nazwe)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2011, 15:04:17 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #409 dnia: Grudnia 02, 2011, 15:47:08 »
    Wiedzę, że level scalling znów na całego w produkcji Bethesdy. :p

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #410 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:02:07 »
    Bardzo dobrze że jest levelscalling. Nie chciałbym na początku gry zostać zaatakowany przez Pradawnego Smoka, ani też po rozwinięciu postaci walczyć tylko ze zwykłymi smokami...

Wilkołakiem gra się faktycznie łatwo. Lykantropia nie daje żadnych negatywnych efektów gdy jesteśmy w ludzkiej formie, a po zmianie w wilka zwiększona siła bardzo ułatwia grę (ach, to rzucanie przeciwnikami, prawie jak po fus ro dah). Wolałem rozwiązanie z Bloodmoona, gdzie w wilkołaka zmieniało się każdej nocy. Było ciężej, ale klimatyczniej... A co do otrzymywanych obrażeń, jeśli walczyliście przeciwko Srebrnej Ręce, to nie dziwcie się, że szybko ginęliście. Wilkołaki są bardzo podatne na srebrną broń, a takiej właśnie używa owa organizacja.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2011, 17:05:20 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:24:51 »
    level scaling jest ale taki iz na wysokim levelu pojawiaja sie silne potwory i te slabe a nie tylko silne.

Minusy bycia wilkolakiem to takie iz nie dostajemy premii za sen.
    Co ona daje ?
    Od snu mozemy dostac status Wypoczęty lub Mocno Wypoczęty (czy jakos tak) a to daje nam to iż nasze umiejętnosci się szybciej nabijają. Jezeli mamy chorobe we krwi to nie dostajemy premii. (chociaz wiecej jest plusów niz minusów bycia wilkołakiem)

Jednakze Wilkołakowi pod postacią bestii nie regeneruje się HP (chyba ze pożywiamy się )

Raddeo jest mozliwosc pełnej klątwy bycia wilkołakiem czyli stajemy się nim w nieokreslonym momencie. Powiązane jest to z pierscieniem Hirycyna a za tym idzie Quest dla Daedry ;P
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #412 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:35:05 »
    Ten level scalling nie do końca tak działa...
    Każdy przedział poziomów umożliwia spotkanie silniejszych przeciwników ale nie wyklucza spotkania tych słabszych...
    W Oblivionie najgorszą stroną level scalligu była wymiana ekwipunku NPC w zależności od levelu.Eliminowało to znajdowanie klasycznych pancerzy na wysokim poziomie, w wyniku czego, napotykany przez nas bandyta, żądający od nas 20 szt. złota, chodził w szklanej zbroi z ebonowym toporem.To samo tyczyło się potworków - niektóre z nich po prostu znikały z gry!
    W tym przypadku mamy troszkę inaczej.Grupa bandziorów, która zasiedliła się w jakiś ruinach, jest bardzo podobna, z tą różnicą że w zależności od naszego poziomu są wspierani coraz to silniejszymi wojownikami.Jak dla mnie to świetne rozwiązanie!!!
    Ja mam 42 level, a smoki jakie spotkałem i nadal spotykam, to lodowy, ognisty, smok jako smok, smok krwawy, straszny

Wilkołak!
    Gra wilkołakiem może nie jest zbyt łatwa.Na poziomie mistrz, spotkanie grupki z dobrym łucznikiem, może szybko skończyć naszą zabawę.Jest zapewne widowiskowa, klimaciarska, ułatwia szybką podróż, ale też ma swoje minusy. Słaba wytrzymałość, brak dostępu do mapy, plądrowania zwłok, oraz brak rozwijania jakiejkolwiek umiejętności!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #413 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:55:03 »
    Wilkołak mówicie... Pograłem chwilę i stwierdziłem że to nie dla mnie :/
    Zacząłem nową grę, nord, lekki pancerz, fireball i jakiś mieczyk :D To jest dopiero miazga :)
    Swoją drogą ciekawe że nordowie mają większy bonus do lekkiego niż do ciężkiego armora :P
    Rozwalają mnie niektóre questy np:
    - jakiś chłopaczek(dziecko) tłumaczy się dziewczynce że dzisiaj jej nie zapłaci 5 septimów, ale jutro zapłaci 10 tylko żeby go nie biła :) Po takiej cut scence idę do chłopaczka i go pocieszam, obiecując że pogadam z dziewczyną...
    Ta na mnie leci z mordą że może się bić "z psami, chłopakami i DOROSŁYMI..." Tłumaczę jej że bicie kolegi jest nie fair :P a ona na to że w takim razie mógł ją pocałować.... ;) Ah ta logika...
    Apropos zadań pobocznych natknął się ktoś z was na poszukiwanie miecza czerwonego orła czy jakoś tak??? Po przeczytaniu jesdnej z książek w bibliotece magów pojawił mi się taki quest i nie wiem co z nim zrobić...
    I ogólnie Dohvakin rządzi!!!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #414 dnia: Grudnia 02, 2011, 18:27:22 »
    Na ten quest natknąłem się na początku zabawy. Nie zrobiłem go, bo to kupa drogi na zachód jeśli dobrze pamiętam.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Grudnia 02, 2011, 18:52:37 »
    Moze z początku połowa mapy wydaje się duzą odlegloscia.. ale pozniej sprawia tylko przyjemnosc napotykajac jaskinie, kopalnie , ruiny , questy.. wszystko na czym mozna expic ;P
    Retarded are everywhere

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Grudnia 02, 2011, 21:32:36 »
    Sam wątek fabularny dotyczący Czerwonego Orła nie jest ciekawy, ale opływa z przeciwników, szczególnie jednego silnego draurga, który jest
    (click to show/hide)
    , mogę jedynie ostrzec przed umiejętnością rozbrajania strasznie irytująca :D

www.pustamiska.pl

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Grudnia 03, 2011, 00:19:05 »
    A ja właśnie zaraziłem się wampiryzmem.

Cóż, póki co -25 do zdrowia i się rozwija. Pojawiła się też wiadomość, że po północy opanuje mnie dziwny głód. Jak na razie daje się temu rozwijać, zobaczymy co wyjdzie.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Grudnia 03, 2011, 09:23:20 »
    1-2 stadium ludzie uwazaja cie za takiego co zle wyglada
    3 stadium ludzie zaczynaja sie cb bac
    4-5 jestes atakowany.

Ogolnie wampiryzm to klątwa Molag Bal'a i nie wiem czy taka fajna.. masz chyba 50% podatnosci na ogien wiec mozesz zapomniec o wojowaniu ze smokami.

Edit:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GVQmYF35w74 :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2011, 09:26:52 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:27:10 »
    Mam pytanko.
    (click to show/hide)

www.pustamiska.pl