Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #315 dnia: Listopada 13, 2011, 15:44:43 »
    To jest ten ból skyrim....Na początku jesteśmy za silni...
    Ale jeżeli chodzi o smoka, to miałem mały problem..
    Na początku chwyciłem za łuk i wlazłem na wieżę po czy zacząłem w niego strzelać, po bodajże trzecim strzale smok podleciał do góry i lekko mnie usmażył...
    Przy drugiej próbie, skakałem pomiędzy tą dziurą w ścianie a dachem chowając się przed płomieniami...Kiedy siadł na dole, zbiegłem, zauważyłem jak rzucił kilkakrotnie strażnikami , po czym rzuciłem się na niego z mieczem...Kilka ciosów i padł...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #316 dnia: Listopada 16, 2011, 15:43:55 »
    A ja mam zasadnicze pytanko.
    Otóż kto grał, przeszedł Obliviona, proszę aby udzielił mi odpowiedzi na parę pytań.
    1. Czy w Skyrim'ie też znakomita część zadań odbywa się w jaskiniach?
    2. Czy w Skyrim'ie jest zmieniona mechanika gry w walce wręcz, ewentualnie jakieś dodatki, smaczki? Czy opiera się to głównie na klikaniu LPM do atakowania  o bloku PPM'em czy nie?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    « Odpowiedź #317 dnia: Listopada 16, 2011, 21:12:19 »
    Tu wszyscy gadają o Skyrimie, to ja będę  wyjątkiem.
    Jak atakować z zaskoczenia w Morrowindzie? Słyszałem i czytałem że można nim czasami zabić jednym ciosem. Tak samo z strzelaniem z zaskoczenia z łuku( niby gość mnie nie widzi, ale nie widać, by ten pierwszy strzał zabierał mu więcej hp).
    Pomoże ktoś?

Jeśli masz włączony tryb skradania się i zaatakujesz, zadajesz przeciwnikowi obrażenia krytyczne (chyba 4x większe).
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #318 dnia: Listopada 16, 2011, 21:21:15 »
    W obliviona nie gralem, ale odpowiedziec moge. Co do jaskiń, to oczywiście, sporo zadań odbywa się w jaskiniach, ale nie jest to jakaś zdecydowana większosc. Misje są bardzo różnorodne, więc nawet te jaskinie jakos szczególnie nie przeszkadzają. A walka wygląda tak, że do każdej ręki przypisujesz po jednej broni czy czarze, jeśli używasz jednej broni lub jednego czaru, to jeden przycisk myszy odpowiada za atak, a drug odpowiada za blok. Jeśli obie ręce są zajęte to jeden przycisk to atak jedną bronią, a drugi drugą bronią, wtedy nie możesz blokować... Fajnie atakuje się np. na raz czarem ognistym z jednej ręki i lodowym z drugiej :-)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Listopada 17, 2011, 13:46:31 »
    Mechanika w walce wiele się nie różni, poza animacjami - są o wiele lepsze, czego już nie można powiedzieć o koniu.
    Jeżeli chodzi o prawą rękę(domyślnie LPM), polega nadal na wybraniu kierunku ataku i przyciśnięciu LPM.
    Lewa ręka(PPM) natomiast została rozwinięta.Teraz możesz wyposażyć ją w czar, który możesz używać podczas sikania mieczem, tarczę którą możesz się zasłaniać i uderzać przeciwnika, drugą broń jednoręczną, dzięki której możesz wykonywać młynki - sprawdza się przy wielu słabszych potworach, zwierzętach...
    Obrona postaci podpisana jest pod lewą rękę, co powoduje, że trzymając w niej drugi miecz, czar, uniemożliwi nam obronę(Animacja walki dwoma ostrzami jest fajna, ale wyciągane miecze z jednej pochwy już nie).
    Łuk, wszystko pięknie, teraz naprawdę warto szkolić się w łucznictwie, dodatkowym atutem jest możliwość uderzenia ręką(łukiem) przeciwnika, który zanadto zbliżył się do nas.
    Jeżeli chodzi o walkę na pięści.Jest, ale tym razem nie ma bloku, tylko uderzenie lewą ręką.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #320 dnia: Listopada 17, 2011, 14:05:36 »
    Ja za to chciałbym wiedzieć osób, które grały jak wygląda sprawa z polskim dubbingiem. Czy jest wart włączenia czy też lepiej grać w wersji kinowej (i tak raczej postawię na tą drugą opcję)? Słyszałem już opinie, że mimo chęci (?) nie słuchać by aktorzy wczuwali się w rolę nie mówiąc już o "recyklingu" polskich aktorów. Lecz są to tylko opinie, które przeczytałem na różnych stronach (były oczywiście też takie, które mówiły, że polski dubbing nie jest wcale zły) i dlatego chciałbym spytać na Tawernie osób, które grały jak to wygląda z naszym rodzimym językiem w Skyrim?

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Listopada 17, 2011, 15:33:07 »
    Ja też mam pytanie , dzisiaj jadę kupić jakąś  grę ,  lubię rpg  i nie wiem  czy opłaca mi się kupić piątą część .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #322 dnia: Listopada 17, 2011, 16:26:39 »
    Kupuj Skyrim, albo Wiedźmina 2

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Listopada 17, 2011, 16:31:38 »
    Jak już to kupuj Skyrim'a jeśli chodzi o RPG. Sam gdyby nie Battlefield 3 pewnie bym się na tę grę zdecydował...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #324 dnia: Listopada 17, 2011, 16:43:35 »
    Popieram przedmówcę, bierz Skyrima. Jak się pozbieram, to napiszę o gierce nieco więcej. Na tę chwilę wystarczy Ci krótkie "warto!".

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Listopada 17, 2011, 16:48:27 »
    Dobra , zaraz jadę, i zdecyduję Skyrima , albo Bf'a 3
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Listopada 17, 2011, 16:52:19 »
    Na tę chwilę wystarczy Ci krótkie "warto!".

Jest aż tak dobrze? Bo widziałem naprawdę masę zachwytów nad tą grą, ale... podobnie było z Wiedźminem 2 od którego odbiłem się po jakichś 2 godzinach gry i do dziś nie przemogłem się by powrócić do gry. :/ A nie ukrywam, że kupując właśnie Wiedźmina liczyłem na świetnego RPG'a, który mnie wciągnie na naście godzin. Skoro Skyrim jest tak świetny to może przy najbliższym przypływie forsy warto odłożyć tę stówkę? ;D

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #327 dnia: Listopada 17, 2011, 16:56:35 »
    Gra w porządku, ale nic wspaniałego. Koniem można wspiąć się na szczyt każdej góry, a potem z niej spaść, zabijając konia i nie odnosząc samemu żadnych obrażeń, jakiś idiota stwierdził, że dwoma mieczami nie da się blokować, a większość zadań pobocznych opiera się na "pogadaj z gościem, wybij wszystkich z ruin/jaskini/fortecy, zabierz rzeczy z kufra koło bossa i wróć zarąbistym skrótem". Aha, i balansu w tym tyle, co nic, nawet jak na cRPGa. Mimo to, da się bardzo miło pograć, a - miejmy nadzieję - większość rzeczy zostanie spatchowana lub pojawią się mody.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #328 dnia: Listopada 17, 2011, 19:30:09 »
    Gra w porządku, ale nic wspaniałego. Koniem można wspiąć się na szczyt każdej góry, a potem z niej spaść, zabijając konia i nie odnosząc samemu żadnych obrażeń, jakiś idiota stwierdził, że dwoma mieczami nie da się blokować, a większość zadań pobocznych opiera się na "pogadaj z gościem, wybij wszystkich z ruin/jaskini/fortecy, zabierz rzeczy z kufra koło bossa i wróć zarąbistym skrótem". Aha, i balansu w tym tyle, co nic, nawet jak na cRPGa. Mimo to, da się bardzo miło pograć, a - miejmy nadzieję - większość rzeczy zostanie spatchowana lub pojawią się mody.

Mody/fixy to już się pojawiły, tuż po premierze chyba było z 18 fixów poprawiających grę. Część można ściągnąć, część nie - po prostu jak kto woli.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Listopada 17, 2011, 19:31:31 »
    O dubblingu zdania są podzielone, choć osobiście dla mnie jest w porządku. Pamiętajcie, że aktorzy użyczają głosu (nie zajmują się tłumaczeniem), a ich pracę oceniam na dobrą.Nie jest to co prawda Wiedźmin 1, czy 2(porównując dialogi), gdzie są świetne, ale naprawdę miło jest usłyszeć Polszczyznę w serii TES.
    Czy warto?Na pewno zapewni wiele godzin świetnej rozrywki...
    Taka rzecz!Ostatnio będąc w Przystani Gwiazdy Zarannej, zostałem poproszony o pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu, lecz musiałem udać się na wzgórze do jakieś tam fortecy.W drodze podziwiałem widoki całej przystani skąpanej we wschodzącym słońcu(a jest na co popatrzeć), lecz w pewnej chwili widok popsuł mi cień nadlatujących smoków :D Kiedy zabrali się za miasto, jakiś dureń ze straży pobiegł na obrzeża i ściągnął na miasto dwa trolle.Widząc to wszystko z góry zbiegłem na pomoc.Rozegrała się nie lada jatka, w której zginęła połowa mieszkańców...
    Piszą to dlatego, że w Skyrim takie rzeczy, są losowe, wiec na takie sytuację zawsze trzeba być gotowym do walki...

Polecam!