Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182691 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 27, 2011, 14:05:26 »
    Mam problem i szlag mnie już trafia.
    Czy ktoś mógł by mi wyłożyć co mam zrobić aby mieć Obliviona w wersji 1.2.416(najnowsza) i do tego w języku POLSKIM?
    Próbowałem już chyba kilkudziesięciu kombinacji łatek i spolszczeń ale za każdym razem coś jest nie tak:/... Gdy zainstaluje oficjalną polską łatkę Cenegi to ENG wersje patcha krzyczą coś o starych plikach z tą samą nazwą oraz o niepowodzeniu instalacji a z kolei Polskie łatki przestają w ogóle widzieć grę(komunikat, że w wybranym folderze nie ma zainstalowanego Obliviona). Nawet jakiegoś autopatchera znalazłem. Musiałem z 15 razy na płycie pokazywać mu plik "data1.hdr" a gdy w końcu załapał to przy instalacji error X_x.
    Grę mam oryginalną w wersji 1.1.011 kupioną w Niemczech baaardzo dawno temu.

Poratuje mnie ktoś?? Chciałem sobie po po prostu odświeżyć zakurzony tytuł z półki a teraz mnie krew zalewa:/...
    A najgorsze jest to, że ok 1,5 roku temu wszystko jakoś mi działało a teraz jak bym nie kombinował to cały czas wiatr w oczy:/...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:31:50 »
    Mam problem i szlag mnie już trafia.
    Czy ktoś mógł by mi wyłożyć co mam zrobić aby mieć Obliviona w wersji 1.2.416(najnowsza) i do tego w języku POLSKIM?

>>>Patch 1.2.0.416<<<

Ja dość często pogrywam w Obliviona i nie mam takich problemów. Mam dwie wersje gry Angielską i Polską i w obydwu przypadkach nie spotkałam się z jakimkolwiek problemem zaktualizowania wersji do 1.2.0.416. Mam ponad 200 modyfikacji do tej gry, czasami gram ze wszystkimi czasami z niektórymi, a co za tym idzie często robię reinstalkę gry. Tak więc twój przypadek jest nad wyraz "dziwny" :/ Jakby nie działał ten plik to mogę poratować jeszcze innym, którym mam na płycie. Ale osobiście uważam, że jest to ten sam, który zamieściłam tobie wyżej. Jest to Oficjalny Patch Cenegi.

Pozdrawiam.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #287 dnia: Maja 01, 2011, 17:56:21 »
    Problem z patchem już rozwiązany.
    Mam pytanka odnośnie zaklinania i tworzenia zaklęć;].
    1. Jakie zaklęcia zwykle wkładacie zbroję?
    2. Jakie zaklęcia w broń? Prócz tych oczywistych z obrażeniami od żywiołów. Czy efekt osłabiania życia będzie się kumulował z każdym kolejnym ciosem zaklętą bronią, czy zawsze będzie na poziomie zaklęcia w danym orężu? Jaki czar ofensywny najlepiej nadaje się do broni?
    3. Czy jak tworzę czar np. 20dmg od ognia przez 5sek to zadam 20dmg rozłożone na 5sek czy przy każdej sekundzie ofiara poniesie 20dmg czyli w sumie 100?(zamotane to;])?
    4. Czy dzięki kombinacji efektów(w jednym czarze) np. 100dmg od zimna + 100% podatności na zimno to zadam 200dmg od zimna?

Dawno w Obliviona nie grałem a magiem jeszcze dłużej i pewnych rzeczy po prostu już nie pamiętam;].

Offline Swadians

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #288 dnia: Maja 05, 2011, 17:47:00 »
    Imię: Aragrorn
    Rasa: Mroczny elf
    klasa: Poszukiwacz przygód
    Przynależność: Ostrza,Ród Telvanii,Straż
    poziom: 46
    broń: Łuk,Magia,włócznia
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Maja 19, 2011, 07:10:01 »
    11.11.2011

Premiera Elder Scrolls V Skyrim ( proponuje odtworzyć w HD )
    Retarded are everywhere

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #290 dnia: Sierpnia 21, 2011, 03:02:02 »
    Ja też czekam z niecierpliwością na premierę Skyrim... A tymczasem łapcie gameplay z E3: http://www.youtube.com/watch?v=ic6dKnv3WdU

Widok z 6:20 po prostu powala na kolana;) Tak samo jak czar z 9:05...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2011, 03:08:27 wysłana przez Arthasan »

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Sierpnia 21, 2011, 17:06:14 »
    Jestem fanem TES'a i niecierpliwie wyczekuje skyrim. Już nie mogę się doczekać momentu gdy zrobie swojego ulubionego herosa czyli skrytobójce~Argonianina i skoczę sobie do bagna :D
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #292 dnia: Sierpnia 21, 2011, 17:17:41 »
    Skyrim będzie do du*y. Twórcy chcą zmniejszyć liczbę umiejętności oraz dostępnych rodzai broni i magii. Silnik wykorzystywany w grze nie będzie wcale nowy, ma być to ten sam co w Oblivionie i Falloucie 3, który nie pozwoli na jakąś rewolucyjną grafikę. Do tego wybrali jeden z najmniej ciekawych rejonów ze świata TES. Kraina nordów przypomina klimatem mitologie Nordycką więc wiadomo czego można się spodziewać. Świat ma być mniejszy i wszystko ma się skupiać na głównym wątku. Zawsze twierdziłem i nadal twierdzę, że najlepszy był morrowind. W obliviona da się grać tylko na modach. W skyrim zagram, ale jeśli nie zmienią nic z tych rzeczy, które wymieniłem przejdę go raz i odinstaluje.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:10:22 »
    Rafard... Jesteś chyba śmieszny... "Silnik wykorzystywany w grze nie będzie wcale nowy, ma być to ten sam co w Oblivionie i Falloucie 3, który nie pozwoli na jakąś rewolucyjną grafikę.". Nie oglądało się gameplayów ani zdjęć to się nie wie co i jak? Poza tym, śledząc uważnie tą grę zwróciłem uwagę, że Todd Howard zawsze mówił o zadaniach pobocznych, żyjącym świecie oraz nowym silniku... Co Ci po zmniejszeniu liczby umiejętności? Zobacz ile nowych perków się pojawi dla przykładu...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:17:09 »
    Jak gracie w TES-a tylko dla doznań wizualnych to mogę wam tylko współczuć ;)

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:48:27 »
    Ja gram w Obka bo uwielbiam się wczuwać w swoją postać. Chodzić, biegać zabijać, ratować, kraść, uciekać, kupować, sprzedawać, używać potionów, odbierać nagrody, spać, rozmawiać z lucjanem w czarnym kapturze, pić krew, rzucać kule ognia, palić tamtejszą trawkę, zamykać bramy oblivionu, oglądać walki gladiatorów, jeździc na koniu, pływać, chorować przez truciznę, uciekać z więźienia, otwierać kufry, spotykać się z dziwnym elfem o 24.00 za kościołem, eksplorować lochy, uczyć się magii, taplać w błocie....żyć!
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:52:05 »
    Skyrim będzie do du*y. Twórcy chcą zmniejszyć liczbę umiejętności oraz dostępnych rodzai broni i magii.

No tak, TY już to wiesz na pewno. :/

Ja z opinią wstrzymam się, aż zagram. Bardzo czekam na tę grę, bo z udostępnionych screenów i gameplayów widać, że choć gra się rozwija, to nadal jest w niej ten duch The Elder Scrolls, którego doświadczałem w każdej grze serii od TES II Daggerfall, a którego żadna inna gra nie jest w stanie podrobić.

Ludzie strasznie narzekają na uproszczenia, które twórcy implementują do każdej kolejnej części... cóż, ja też na nie narzekałem. Ale tylko do momentu, w którym uświadomiłem sobie, że uważanego przez hardkorowych fanów za najlepszego Morrowinda nie ukończyłem w całości ani razu, a zaliczenie w 100 (no, w 99) procentach Obliviona mam na koncie już chyba z 8 razy ;)

A zmniejszenie liczby broni... gdzie to słyszałeś? W Oblivionie nie było powalającej liczby uzbrojenia, w Morrowindzie w sumie też niewiele więcej - jedyna znacząca różnica to usunięcie w TES IV włóczni... z których i tak nikt w Morrowindzie nie korzystał :P
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:55:58 »
    Zmniejszenie liczby umiejętności to prawda, ale to nie ma dla mnie żadnego znaczenia, liczy się balans i przyjemność z gry. Do tego dochodzą perki, których trochę jest;)

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #298 dnia: Sierpnia 21, 2011, 21:53:08 »
    A zmniejszenie liczby broni... gdzie to słyszałeś? W Oblivionie nie było powalającej liczby uzbrojenia, w Morrowindzie w sumie też niewiele więcej - jedyna znacząca różnica to usunięcie w TES IV włóczni... z których i tak nikt w Morrowindzie nie korzystał :P

Tylko włócznie ?!

-Rzutki
    -Włócznie
    -Laski dla magów
    -Kusze
    -Sztylety do rzucania
     I jeszcze kilka rodzai. Można było dzięki dużej liczbie umiejętności wykreować naprawdę porządnie postać. Twórcy gier robią teraz uproszczone RPG. Ale niektórzy chcieli by nadal zagrać w coś co ma kilkadziesiąt umiejętności, a nie kilka. A informacje czerpię z CD-A :]

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #299 dnia: Sierpnia 21, 2011, 23:31:42 »
    Rzutki i sztylety do rzucania to nie to samo?

Co do tematu. Po weekendzie kupuję Morrowinda. Chcę odświeżyć starusieńkie czasy. Nigdy go nie przeszedłem, bo jak wyszedł byłem małym chłopcem, który ubrał się w koks armor i leciał przed siebie nie robiąc  questów :D.
    Seria TES jest jedną z nielicznych gdzie nie da się narzekać na brak multi. Singiel jest tak ogromny i tak wciąga, że  na  cholerę komu multi?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)