Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 20, 2011, 21:37:03 »
    Oklepany? Może w jakichś grach korzystających z sytemu D&D to jest motyw oklepany, ale nie w TES-ach. W Arenę nie grałem, w Buggerfalla miałem okazję, lecz nie skorzystałem, a III i IV części sagi znam dobrze - Smoków tam nie było... No może w Oblivionie na samym końcu, ale to sam musisz przyznać to nie czyni z TES-ów gier ze smokami.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 20, 2011, 21:41:58 »
    Oklepany? Może w jakichś grach korzystających z sytemu D&D to jest motyw oklepany, ale nie w TES-ach.

Zgaduję, że Shiroken miał na myśli gry w ogóle, gdzie się z nim zgodzę... z tym, że oklepany nie równa się niedobry. Gdyby przestać grać w gry z oklepanymi motywami, to wszelkie FPS-y, strategie czy większość RPG-ów odpada.
    Same smoki w Skyrimie i wszystkie głosy twórców zdają się krzyczeć, że nowy TES idzie w tę samą stronę, co Gothic II. I dobrze.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 20, 2011, 22:42:47 »
    W sumie racja Panowie. Poza tym i tak wole fajnego smoka niż "nieoklepanego" demona o 4 mackach, milionie krzywych zębów i 3 paskudnych ślepiach a sylwetką przypominający pączka.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:29:19 »
    Dodałem Skyrim, do swojej listy gier na które czekam.
    Mam nadzieję że więcej będzie zapożyczone z Morrowinda, niż Obliviona.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #274 dnia: Lutego 02, 2011, 22:02:00 »
    Tia...Morrowind, pomimo dziwnych animacji, cieszył klimatem...Łaziki, Popielne burze, itp, a to wszystko w otoczce dobrej muzyki.Może pamiętacie....Każdy region w jakiś sposób się odróżniał, tworząc wrażenie przebycia długiej podróży w zamieciach, ulewach, a czasami zachwycających widokach o świetle księżyca....Wędrówka pomiędzy 4ma plemionami popielnych.ah... ;)
    W odróżnieniu Oblivion posiadając inny silnik, antywłamaniowa fizykę(kiedy biorę jabłko ze stołu leci cała zastawa ;/) nie miał tego klimatu co jego poprzednik, a szkoda....

Co przedstawi nam ich następca?Miejmy nadzieję, że porywający klimat morrowinda, który daje nam odczuć, że jesteśmy sami w jakimś niebezpiecznym środowisku, różnorodność zadań jak w oblivionie x 10, a do tego opowiadania, związane ze światem rodem Morrowind, całkowitą zmianę poziomowania NPCów(banda odziana w ebonowe ciężkie zbroje(wartości  1000szt. złota), żąda od nas 50 monet  - żart? :D ), większej przestrzeni, a w niej obozowisk buntowników, rabusiów, jaskiń, nie opierających się na podstawowych schematach, innej fizyki, przynajmniej mniej wrażliwej....

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #275 dnia: Lutego 20, 2011, 17:18:08 »
    W najnowszym CD-Action jest 2 stronicowy artyków o Skyrimie, jest w nim wszystko to, co do tej pory o nim jest wiadome. Myślę że zapowiada się ciekawie, zmienia się silnik graficzny i wiele innych. Mam nadzieje że koniec będzie taki, który zapamiętamy. Niestety, gry szybko nie przetestuję, bo komp za słaby trochę.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Lutego 22, 2011, 13:08:39 »
    W najnowszym CD-Action jest 2 stronicowy artyków o Skyrimie, jest w nim wszystko to, co do tej pory o nim jest wiadome. Myślę że zapowiada się ciekawie, zmienia się silnik graficzny i wiele innych. Mam nadzieje że koniec będzie taki, który zapamiętamy. Niestety, gry szybko nie przetestuję, bo komp za słaby trochę.

Tak!To prawda, a oto niektóre z nich:

(click to show/hide)
    Pochodzi to stąd http://elderscrolls.phx.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1990&Itemid=1

Coś mi się zdaje, że ten "ulepszony" silnik ograniczy modowanie gry(istniej możliwość , że CS's nie zostanie wydany)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #277 dnia: Lutego 22, 2011, 15:05:16 »
        * walka ma być oparta na podobnym schemacie co w Oblivionie, oparta o podejmowane w odpowiednim momencie ataki i obronę. Poprzez znaczne spowolnienie cofania się podczas walki utrudniona ma być popularna taktyka pt. "atak wycofującego się bohatera"
    Czyli znowu idiotyczne i nudne szachy... Skyrim w obecnej wersji spisuję na straty, chyba że twórcy dopieszczą resztę elementów w grze tak iż przysłonią one skutecznie kretyńską walkę.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Lutego 24, 2011, 17:51:10 »
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Lutego 24, 2011, 20:13:59 »
    Widzę że przez część trailera leci zmodyfikowana muzyka z morrowinda (którą to uważam za jedną z najlepszych w grach komputerowych), jest możliwość skrytobójstwa czyli stare, poczciwe  podrzynanie gardeł czyli coś co może przekonać mnie do tej gierki. Jeżeli level scaling nie będzie tak skopany jak w oblivionie, świat nie będzie tak cukierkowaty, tylko bardziej mroczny to może być całkiem przyjemna gierka. Byleby tylko wzięli wzorce z morrowinda nie z obliviona.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Lutego 24, 2011, 21:50:40 »
    taaa...Takie efektowne trailery były równie w Dragon Age, i co?Nico!Fajny filmik....tylko

Jedyne co można tu wziąć pod uwagę, to poruszanie się,otoczenie i widok z FPP.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #281 dnia: Lutego 27, 2011, 22:04:47 »
    Ale TES to klasyka :D JA przy Morrowindzie i Oblivionie spędziłam sporooo czasu, nawet po dziś dzień gram w Obliviona :D A co do kolejnej odsłony, to już doczekać się nie mogę :D Na pewno WB pójdzie w odstawkę.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Kwietnia 25, 2011, 01:13:30 »
    Nie ukrywam, że z wielką niecierpliwością czekam na kolejną odsłonę TES V Skyrim. Gry jak i jej producentów raczej nie trzeba reklamować, bo każdy ich wypuszczony produkt otrzymywał miano najlepszej gry roku : Oblivion, Fallout 3 i Fallout New Vegas. Z końcem czwartego kwartału, czyli na święta ma wyjść kolejna, piąta już odsłona TES V Skyrim.
    Firma Bethesda istnieje na rynku już od 1986 roku, a jej pierwszym produktem była gra nosząca nazwę Gridiron!. Ten produkt był dostępny na komputery 8-bitowe czyli Amiga, Atari ST. Dla mnie produktem, dzięki któremu firma Bethesda zaistniała, była to gra nosząca nazwę The Elder Scrolls III: Morrowind wydana w 2002 roku. Kolejne wydane gry przez Bethesde były skazane tylko na sukces. Generalnie nie znam producenta gry, który "zgarnął" by z "półki" najważniejsze nagrody.

Do moich "parszywych" rączek trafiła galeria fotek, i jeden (stary) trailer, z którym chciałabym się z wami podzielić. W poniższym linku znajduje się galeria fotek, w której na pewno coś znajdziecie dla siebie.

Galeria IGN

Trailer TES V Skyrim

Nowy Zwiastun ;) - obejrzyjcie do końca :D

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2011, 01:51:40 wysłana przez Jagoda »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Kwietnia 25, 2011, 10:50:47 »
    Co do smoków to był/jest mod do Morka, który dodawał bodajże trzy wyspy ze smokami, a czasem trafiło się na jakiegoś na kontynencie. Co do Skyrim mam nadzieję, że klimat bardziej będzie przypominał właśnie Morrowind, a nie Obliviona.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Kwietnia 25, 2011, 13:46:14 »
    Mam przyjemność przedstawić wam Interview z traileru TES V. Zainteresowane osoby, które dobrze znają angielski mogą się dowiedzieć wielu cennych informacji odnośnych funkcjonalności jak i samej gry TESV.

Interview TES V
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2011, 13:58:27 wysłana przez Jagoda »