Coraz bardziej interesuje się modowaniem m&b lecz jestem na wakacjach daleko gdzie czytam fajna lekturę potop i myślę że to było by to :D. PS: chodzi mi o nawiązanie do historii polski, patriotyzm i chęć uczęszczania w najdziwniejszej wojnie świata.
1.Mapa -cała Polska (wtedy kiedy była najpotężniejsza), -kawałeczek Czech, -wschodnia część Niemiec (do stolicy), z dani zrobić 1 prowincję słabą po to żeby dało się nią przejść z Szwecji do Niemiec lądem, -Szwecja (tu nie mam pomysłów), Ruś (do Moskwy)
2.Prowincje -stolice państw, w Polsce dodatkowo na pewno -Częstochowa, Kraków, Kiejdany, obóz w Wielkopolsce który pierwszy skapitulował (zapomniałem nazwy) i podobne kluczowe prowincje.
3.Państwa- Polska, -Szwecja, -Rosja, Niemcy, Księstwo Litwy (dodatkowe jeżeli da się zrobić) -państwo kozaków i tatarów (razem), Kurlandia, -Wielka konfederacja zbuntowanych polaków.
4. Postacie kluczowe- Jan Kazimierz król podbijanej polski, cesarz niemiecki, chowański (wielki dowódca rosyjski rabujący Polskę i Litwę), Radziwił król Litwy, Sapieha przywódca krainy konfederatów, Wołodyjowski, Sapieha oraz inni.
5.Bohater i jego cel- Zaczynamy Kmicicem w Kiejdanach z misją zaręczyn do Bilewiczówny po rozmowie z nią dostajemy rozkaz obrony Litwy przed Chowańskim możemy tam wyruszyć uzbierawszy armię a po drodze inne państwa proponują nam dołączenie do siebie pokazująć swą potęgę i płacąc.
6.Questy.
-Obrona/atak Litwy (pomagamy w ten sposób Polsce lub Rusi), potop szwedzki- Szwedzi maja Wielkopolske i rozlewają sie na wszystkie miasta polskie ochraniamy je/atakujemy (pomoc dla Szwecji lub polski), Sojusznik- pomagamy litwiną zawiązać sojusz silny ze Szwecją, -obrona/złupienie częstochowy - bronimy wielkiej fortecy z silniejszym wojskiem lecz przeciwko potężnej przewagi liczebnej.
7.Ubiór, rzeczy etc. Muszkiety, Konie szwckie (bardzo słabe), polskie dobre, litewskie b. dobre, jazda kwarciana Najlepsze, ubrania typu Żupany, peruki, kapelusze itp., armaty, szable, widły, łuki itp.
Jakby kogoś to wkręciło jak mnie napisało by się więcej ;].