Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Niemcy vs Rosjanie (kto był potęgą pancerną II wojny światowej)  (Przeczytany 11875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: Niemcy vs Rosjanie (kto był potęgą pancerną II wojny światowej)
    « Odpowiedź #75 dnia: Września 05, 2009, 22:02:43 »
    Kuroi - Jak się na rzeczy nie znasz to nie dyskutuj... "atomówki" znaczą wiele... gdyby rąbnęli w USA to by im się nic nie stało... Poza tym sam fakt,że takie coś posiadają robi wrażenie...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #76 dnia: Września 05, 2009, 22:06:42 »
    Ale mówię Ci, że by nie rąbnęli, bo te atomówki by wybuchły nad Pacyfikiem -.- Poza tym, o ile dobrze pamiętam to nawet Korea ma chyba jedną atomówkę....(choć nie jestem pewien, ale kiedyś była o tym mowa)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Września 05, 2009, 23:24:39 »
    To teraz ja was upomnę:-) Temat jest o II wojnie a wtedy tylko Amerykańce mieli bomby które zużyli na Japończykach. Wiec w ewentualnym konflikcie ZSRR vs Zachód nikt nie miałby tej przewagi w początkowym stadium konfliktu.
    Niemcy byli blisko skonstruowania takiej bomby a jak wiemy połowa ich naukowców dostała się jako łup właśnie ruskim i to oni skonstruowali pierwszą rosyjską atomówkę.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Września 05, 2009, 23:35:59 »
    No to teraz ja coś powiem :) Niby-atomówkę Niemcy już mieli tyle, że bez promieniowania ^^ Nazywała się V1, a V2 miała być atomówką naszą. Jednak alianci w Normandii przejeli jakiś tam port(( No niestety nazwy nie pamiętam ;/ )) zdobywając plany oraz położenie tajnej bazy Niemieckiej testującej V2-jki. Alianci przeprowadzili akcję spadochronową, zniszczyli V2 zabierając tylko plany co miało największy wpływ na wojnę, ponieważ połowa świata mogła by być zapromieniowana[Nowy słowo ^^]...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Września 06, 2009, 00:38:49 »
    Z tego co wiem to V2 startowały na Londyn i przenosiły tylko ładunek konwencjonalny. Pierwsze bomby atomowe były zrzucane z samolotów a dopiero potem zastosowano rakiety przenoszące głowice nuklearne. Chyba mylisz pocisk rakietowy z głowicą atomową...
    A Niemcy prowadzili próby i badania nad bronią atomową w Norwegii.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Września 06, 2009, 09:55:35 »
    Ja czytałem zupełnie inną wersję. Niemcy prowadzili badania nad atomówką w Normandii która nie była zrzucana z samolotów...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #81 dnia: Września 06, 2009, 12:38:38 »
    Niemcy prowadzili w Normandi badania nad pociskiem V3 który miał wzlecieć aż na orbitę i dopiero potem spadać na dowolny punkt na ziemi. Lotnictwo zniszczyło tamtejszy ośrodek lecz dalsze badania były prowadzone na Dolnym Śląsku(prawie wszystko potem zostało zniszczone żeby nie dostało się w ręce ZSRR). 3 Rzesza posiadała też coś co było potrzebne do wyprodukowania bomby atomowej(nie pamiętam nazwy) i chcieli to zapakować do V3 i wysadzić w NY lub Washingtonie. Zasada działania miała być prosta, promieniujące pierwiastki miały zostać rozrzucone po dużej części miasta przez wybuch potężnego ładunku wybuchowego i co za tym idzie zmusić do opuszczenia danego miasta. Na szczęście Niemcy nie skończyli tego projektu (ale byli blisko).

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Września 06, 2009, 14:01:31 »
    Prawdopodobnie chodzi ci o tzw. ciężką wodę którą produkowano właśnie w Norwegii.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Września 06, 2009, 14:47:56 »
    Włoski dziennikarz został zabrany na wyspę Rugię, gdzie był świadkiem detonacji czegoś co nazwał „bombą dezintegracyjną”. Jak sam pisał, został zabrany do betonowego bunkra, dostał przyciemnione okulary, a sam wraz z innymi osobistościami patrzył na pole przez bardzo cienką szczelinę w bunkrze. Nagle pojawił się bardzo jasny, oślepiający wręcz strumień światła oraz chmura dymu, w kształcie kolumny, która później przybrała kształt jakiegoś dużego kwiatu. Osoby pilnujące bezpieczeństwa, zakazały komukolwiek wyjść na teren eksplozji. Dopiero po paru godzinach udali się na oględziny tego co zostało. Ubrani w dziwne kombinezony , jak przypuszcza wykonane z jakiegoś azbestopodobnego materiału, zobaczyli straszny widok. Drzewa okoliczne zamieniły się w węgiel, nic nie żyło, nic nie pozostało, były tam też wcześniej umieszczone owce, lecz nie przeżyły wybuchu, zostały spopielone.
    Mogło to być coś w rodzaju bomby pośredniej między konwencjonalną a atomową. Oczywiście informacje te są trochę podejrzane i lepiej brać je z przymrużeniem oka.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej