Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zdobywanie zamków głodem  (Przeczytany 5460 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zdobywanie zamków głodem
    « dnia: Sierpnia 12, 2009, 23:49:41 »
    Próbowaliście kiedyś naprawdę oblegać zamek? Tj. nie szturmować tylko czekać, aż obrońcom skończy się jedzenie?

Otóż ta opcja w Mount&Blade jest TOTALNIE SKOPANA. Przypuszczam, że autorzy po prostu kompletnie olali tę kwestię, gdyż ta opcja w Nativie jest kompletnie niestosowana i niepraktyczna (zbyt dużo czekania). Tyle że w modzie Sword of Damocles skrócono czasy czekania na skończenie się zapasów. Więc, po długim obleganiu starannie wybranego (jak najmniej zapasów) zamku stwierdzam, że lepiej by było, jakby autorzy w ogóle nie dawali opcji, która w praktyce jest tylko dla picu, bo jest jednym wielkim bugiem. Okazuje się, że obrońcy zamku potrafią wytrzymać bez jedzenia tydzień (dłużej nie dałem rady sprawdzić), i w dodatku walczyć po głodówce w 100% sprawnie. Z drugiej strony, czasem po 2 dniach część obrońców nie uczestniczy w obronie zamku, gdyż jest "ranna". Ale powtarzam - czasem, a w zasadzie to rzadko. Ogólnie to nie ma żadnych reguł. Próbuje ustalić, od czego to zależy. Normalnie mam ochotę sobie wpisać czita na zdobycie tego zamku, bo nie znoszę, jak mnie gra robi w balona...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Zdobywanie zamków głodem
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2009, 08:52:52 »
    No to jest skopane ale tez wredne bo komputer w ten sposób próbuje zawsze zdobyć moje zamki/miasta i nie mam szans na obronę w zamku/mieście a ja mam ochotę postrzelać z murów na moich warunkach a nie w szybkiej bitwie.Ale wracając do tematu funkcja jest niefajna bo szybciej kończą się graczowi zapasy niż wrogowi.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:28:53 »
    No to jest skopane ale tez wredne bo komputer w ten sposób próbuje zawsze zdobyć moje zamki/miasta i nie mam szans na obronę w zamku/mieście a ja mam ochotę postrzelać z murów na moich warunkach a nie w szybkiej bitwie.Ale wracając do tematu funkcja jest niefajna bo szybciej kończą się graczowi zapasy niż wrogowi.

1.Po pierwsze masz niefajnie za dużą sygnaturkę
    2.A próbowaliście wkładać jedzenie do skrzyń ? Zresztą tak robi każdy porządny gracz podczas rebeli [szczególnie] ale w innej sytuacji również...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:37:00 »
    Ja jestem wasalem swadian i się dochrapałem zamku.Nordowie ciągle próbują zdobyć ten zamek głodem a w skrzyniach jest jedzenie dla wielkiej armii.Mi chodziło o to ze nie można się pobawić w obronę zamku z murów.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2009, 12:22:41 »
    Archimonde, zrób coś z tą swoją sygnaturką, bo jest stanowczo za duża.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2009, 12:25:59 »
    A taka może być???
    Jacek Piekara

Offline Vanir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2009, 08:41:48 »
    Ja w SoD oblegałem zamek mający zapasy na 17 dni. Po ich upływie dalej była opcja czekaj. Gdy znudziło mi się czekanie okazało się że walczę z mniej niż połową armii przeciwnika

Offline HiddenLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 21, 2009, 10:51:51 »
    Ja w SoDzie miałem do czynienia z armią która miała zapasy na 21 dni - czekałem 20 i ruszyłem do walki a tam...
    Z 210 zrobiło się 72 osoby.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2009, 21:02:15 »
    Ja kiedyś wygłodziłem zamek ^^ poczekałem 30 dni (Nie miałem niemal armi)

Offline rkoss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 27, 2009, 13:21:10 »
    Może uznali, że nikt nie ma czasu ani chęci czekać miesiąc aż zamek padnie z głodu, albo, że też przy dynamice gry zawsze ktoś przeszkodzi w oblężeniu i dlatego potraktowali długotrwałe oblężenia po macoszemu.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 28, 2009, 20:34:15 »
    Dla mnie to jest opcja bezsensowna i uniemożliwiająca bronić zamku oryginalnie... Trzeba odjechać i czekać aż przeciwnicy wjadą na zamek...