Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znienawidzona frakcja  (Przeczytany 19042 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Znienawidzona frakcja
    « dnia: Sierpnia 05, 2009, 16:49:00 »
    Witam ! Wątek polega na napisaniu o znienawidzonej frakcjii w M&B(Native) i wyjaśnienia - dlaczego ?
    Ja nienawidze Khergitów z powodu uganiania się za nimi na polu walki - trzeba zrezygnować wtedy z ciężkiego, wojennego konia a przejść na szybkiego konia stepowego...

Offline carl

• Użytkownik
    Odp: Znienawidzona frakcja
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 05, 2009, 17:15:17 »

Denerwujący są ich konni łucznicy... Dlatego zawsze gram khegitami są najlepsi ;p aczkolwiek podczas oblężenia nie są zbyt dobzi.. powiedział bym ze słabi ;/

Offline Gother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 05, 2009, 18:47:15 »
    Rhodocy. Kurczę, nie wiem co to wogóle jest. Oni nie powinni istnieć. Żadnej jazdy, piechota to głównie kusznicy.Włóczników nie liczę, bo nie potrafią nawet zadać ciosu. Ot, taka ruchoma masa, której zaedaniem jest udawanie, że chce nam zrobić kuku. W pierwszej kolejności czyszczę mapę świata z nich.

Offline Versacze

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 05, 2009, 19:22:01 »
    Swiadianie..A dlaczego?
    Bo dopadli mnie i wycięli prawie całą moją piękną i ciężko wypracowaną gwardię przyboczną liczącą 26 huskarli, 16 Swadiańskich Rycerzy, 22 Rhodockich Sierżantów, 11 Vaegirskich Strzelców, 5 Siostr Miecza i 2 Khergickich Lansjerów. :/ (Obyły się tylko Dwie Siostry)

ed. Nie wymieniłem Artimeneera, Lezalita, Jeremusa i Bahestura z raczej wiadomych powodów. :p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2009, 19:24:33 wysłana przez Versacze »

Offline Sakitta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 05, 2009, 19:54:17 »
    Ja nienawidze Khergitów z powodu uganiania się za nimi na polu walki - trzeba zrezygnować wtedy z ciężkiego, wojennego konia a przejść na szybkiego konia stepowego...

Ja używam przeciw nim ciężkiego sprzętu. Piechota i łucznicy zajmują jedną pozycję a oni sami już na nich wpadają i giną za każdym razem. Kawaleria tylko ściga łuczników konnych a podczas oblężenia nawet ich czterokrotna przewaga liczebna na nic się nie zda, ale ich nie lubię bo przy obronie zamku tylko się ich siecze a na otwartym polu uganianie.

Offline LordGregor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 05, 2009, 22:46:46 »
    Ja też nie znoszę tych skośnookich pohańców, cuchną baranimi korzuchami i spółkują ze swoimi końmi.
    Nie uganiam się za nimi, spieszam swoją jazdę i grupujemy się w zwartą formację, a wtedy wybijam ich z łuku łan baj łan :)

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 06, 2009, 07:16:21 »
    Ja nienawidze oblężać Rhodoków bo trzeba mieć niezłą przewagę liczebną żeby zdobyć zamek\miasto.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2009, 09:09:49 »
    @Up
    Dlatego Rhodoków się wybija poza zamkiem, a na zamki atakuje się gdy mają 105 ludzi...

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2009, 19:00:42 »
    Nie cierpię rhodoków i ich wkur... o przepraszam irytujących kuszników. Wybijają mi 3/4 armii na oblężeniach.

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:20:38 »
    Khergici. Nie lubię walczyć z nimi w polu. Uganianie się za ich konnicą działa mi na nerwy. Dodatkowo w między czasie ktoś z mojej drużyny zawsze dostanie jakąś strzałę. Lepiej mi się walczy z każdą inną frakcją. Być może muszę opracować lepszą taktykę na Kherigów (nigdy nie wiem jak poprawnie odmienia się tę nazwę).

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:28:39 »
    A ja Nordów. Jak ja nimi gram to ich uwielbiam, ale jak z nimi walczę to mnie cholera bierze, tam każdy rzuca tymi oszczepami i toporkami.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 08, 2009, 21:10:09 »
    Ja nienawidzę Khergitów, są słabi lecz nie lubię bitew skazanych na wygraną toczyć godzinę uganiając się za kilkoma jeźdźcami.
    Jest gorzej gdy sam nie mam konia(wole piechotę).

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2009, 09:48:25 »
    Ja chyba monotonnie - Khergici.
    Mają wrednych konnych łuczników, którzy są naprawdę groźni, celnie strzelają w biegu i do ruchomych celów.
    Mają wrednych lansjerów którzy potrafią szarżować, są niexle opancerzeni i w dodatku też mają łuki.

W dodatku koniki mają szybkie jak cholera, raz ścigałem się z weteranem łucznikiem (z mojego oddziału, szarża na wroga) - sam jechałem na champion courserze, czyli najszybszym koniu w grze.

Za diabła nie mogłem go wyprzedzić...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:32:00 »
    Za diabła nie mogłem go wyprzedzić...

czytałeś kiedyś dokładny opis umiejętności ? po prostu twój żołdak ma większy skill riding [jeździectwo]

Dobra tak na poważnie, Swadia - ponieważ w końcu już od niepamiętnych czasów tej gry Veagirs prowadzą z nimi wojnę...

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:11:13 »
    khreglici- po raz 100 uganianie sie za nimi w bitwie jest nużące