Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: eRepublik  (Przeczytany 58399 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: eRepublik
    « Odpowiedź #465 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:02:11 »
    Jest sens kupowac firmę na własność? Czy zarobek jest dużo wiekszy nić normalna praca?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #466 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:51:14 »
    Jest sens kupowac firmę na własność? Czy zarobek jest dużo wiekszy nić normalna praca?
    Miałem kiedyś kopalnię żelaza w HelloKity... Jeszcze za serbskiej okupacji. I powiem że było nieźle - zarobek porządny, lecz musiałem poświęcać firmie mnóstwo czasu: Regularnie monitorować rynek pracy i na bieżąco dostosowywać płace, dbać o najlepszych pracowników. Rzuciłem to w diabły gdy po raz kolejny w mojej firmie zatrudnił się cholerny zombie - nie ma na nich siły. Ogromna wada erepa to niemożność wyrażenia niezgody na zatrudnienie pracownika, który nie przypadł do gustu pracodawcy.
    Jeśli chcesz prowadzić firmę to przygotuj duże pokłady cierpliwości i wolnego czasu.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #467 dnia: Stycznia 10, 2011, 23:35:36 »
    Mam pytanie. Dziś się zarejestrowałem i mam dziwny problem. Czy każdy ma język angielski pomieszany z polskim O_o? Bo nie wiem czy to u mnie coś się popierdzieliło czy to oni tak "świetnie" spolszczyli?

EDIT: Mógł by ktoś wspomóc choćby kilkoma chlebami?? Zacząłem walczyć zanim na forum przeczytałem, żeby tego nie robić nie mając chleba;[. Zostałem z 12hp i 0pln.
    Nick w grze: Michal3588
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 00:45:15 wysłana przez michal3588 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #468 dnia: Marca 17, 2011, 23:43:17 »
    Rok temu Uner przejął w wyniku ogromnej akcji PPP, a potem AK założyło sobie Młodą Polskę ;) Ale to stare dzieje... Obecnie PPP zostało zniszczone od środka! Wybranowski - dawny prezes endeków w wyniku akcji godnej samego Wallenroda zdobył zaufanie partyjnych gór, Mixia, wygrał prawybory w partii i został oficjalnym kandydatem na prezesa. Po czym rozwalił partię :)

Opisał to, a także PPP-owską kuchnię w świetnym arcie, czytając go czułem się jakbym miał przed oczami genialne teksty Jachowicza.
    Fenomenalna akcja. Dla takich wydarzeń aż się chce grać w erepa.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #469 dnia: Marca 18, 2011, 08:53:04 »
    Nie kminie za grosz tej gry :)
    Pracuje trenuje i leje sie czasem w wojnach i tyle. Te wszystkie intrygi wymagają chyba głębszego zagłębienia się w tą grę :)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 05, 2015, 09:40:16 »
    Witam, chciałem zgłosić, że gra po tylu latach nadal ma się dobrze i gra w nią sporo osób :)
    Polska po ostatnim "mazaniu", które było konsekwencją złej polityki, podniosła się z kolan i zajmuje terytorium większe od rdzennego:
    (click to show/hide)

Jak widać pokazujemy środkowy palec na zachód(takie pierwsze skojarzenie), może się wydawać, że to mała powierzchnia... jesteśmy jednak w bardzo dobrej sytuacji, bo posiadamy praktycznie wszystkie surowce, więc produkcja jest bardzo opłacalna.
    Jesteśmy trzecim państwem w rankingu, wyprzedza nas tylko Portugalia i Serbia, wprawdzie jest jeden problem: minęło sporo czasu od ostatniego babyboom i społeczeństwo się starzeje, w naszych szeregach jest bardzo wielu starych, wysokopoziomowych graczy, brakuje młodych... stąd nasz apel.

Chcesz pomóc w budowie państwa? Chcesz, by Polska odzyskała swoją dawną świetność? Marzy Ci się kraj od morza do morza? Chciałbyś zostać prezydentem ePolski? To wszystko jest możliwe w eRepublik :)

Serdecznie zapraszamy!

Link z refem: http://www.erepublik.com/pl/referrer/Akkowicz  (Dostanę bonus w postaci 10% za każdy gold, który zarobisz... jeżeli chcesz to mogę Ci go wysyłać) :)
    Link bez refa: http://www.erepublik.com/pl/

Oczywiście każdy nowy gracz może liczyć na pomoc społeczności, Ministerstwo Edukacji Narodowej zabrało się za aktualizację poradnika, który dostępny jest tutaj https://podrecznikmen.wordpress.com/
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 05, 2015, 23:04:21 »
    Nie mogę się skoncentrować przez ten plakat i nie wiem o co biega, ale ja teraz ćwiczę bo jestem w klanie i nie mam czasu na inne gry!
    No chyba, że War Thunder, ale tylko troszeczkę.
    Przydała by się jakaś gra o walce z przeciwnikiem wewnętrznym, a nie zewnętrznym.
    Uważam, że to co zagraża Polsce jest już tutaj od dawna.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 06, 2015, 09:12:30 »
    Z wewnętrznym też się walczy :) są oczywiście intrygi międzypartyjne, na jednym froncie NDecja, na drugim Partia Imperialna(i reszta ogarniętych partii) ;) Są też bojówki, które walczą dla naszych wrogów... czego dusza zapragnie :)

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 08, 2015, 19:53:38 »
    Jak wygląda sytuacja z sojuszami? EDEN dalej się trzyma czy już zmienił nazwę na coś innego? I jak wygląda skład sojuszu?
    :D:D

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 09, 2015, 19:41:34 »
    Jest Asteria: http://wiki.erepublik.com/index.php/Asteria
           Nebula: https://docs.google.com/document/d/1xlEEl9UCHc3hSGIJ5butqEyW-cbtwhJd98Isx2TsMGg/edit?pli=1
           Orion: http://wiki.erepublik.com/index.php/Orion
           Pacifica: http://wiki.erepublik.com/index.php/Pacifica_(alliance)

A do tego państwa takie jak Chile, Chorwacja, Turcja... trzymają się razem raczej i są nam wrogie :)

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 10, 2015, 10:08:40 »
    To my się z Serbią i Hiszpanią już nie trzymamy? O_o
    Jak wygląda teraz polityka zagraniczna ePolski?
    Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy nie chcieliśmy bić w walkach przeciwko eWęgrom (z wzajemnością!) albo jak eRumunia robiła cały EDEN w wiadomo co :D:D

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 10, 2015, 16:06:46 »
    Jesteśmy niby neutralni... ale staramy się o przyłączenie do Asterii :) czyli lubimy Serbię... a Hiszpanię troszkę wyru...aliśmy.
    Dalej przyjaźnimy się z Węgrami.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 10, 2015, 18:02:19 »
    Tak jeszcze poczytałem poboczne wątki na eRep wiki
    Co to za dziwna wojna z Serbią i po co dołączać do Asterii od której dostaliśmy wciry?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 10, 2015, 21:24:15 »
    Wróciłem do gry po odzyskaniu rdzennych już... hmm... po prostu zmieniliśmy kierunek w polityce, przed mazaniem byliśmy po innej stronie barykady.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 11, 2015, 06:19:20 »
    kiedy grałem w eRepa każdy liczył się z ePolską, eWęgrami, eSerbią... (głównie z ePolską!)
    teraz widzę że już nie ma w zacnym gronie ePolaków...