Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: eRepublik  (Przeczytany 58308 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hermit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    eRepublik
    « dnia: Lipca 30, 2009, 21:01:53 »
    Wiem, że jest taki temat, ale był nieodpowiedni więc stworzyłem nowy.

Dołącz do niezwykle rozbudowanej gry MMO - Erepublik. Stań się obywatelem eŚwiata. Zamieszkaj w jednym z wirtualnych regionów, które należą do ePaństw (odpowiedników realnych państw). Wybierz jeden z ponad 40 krajów takich jak m. in. ePolska, eNiemcy, eSzwecja, eUSA, eBrazylia, eChiny, czy jednym z wielu innych. Zrób karierę w polityce, biznesie, lub w wojsku. Dołącz do tej gry, będącej odwzorowaniem prawdziwego życia.

Rozwiń swoją postać w jednym z trzech zróżnicowanych kierunków:

1) Biznes:

a) Zostań pracownikiem, zarabiaj pieniądze za codzienną prace i wydawaj je na jedzenie, prezenty, broń, dom lub odkładaj i inwestuj!

b) Załóż własna firmę w jednej z 10 branż i zostań jej menedżerem. Wytwarzaj materiały takie, jak oil(ropa), grain(pszenica), wood(drewno), iron(żelazo), lub przetwarzaj je w produkty codziennego użytku - food(jedzenie), gifts(prezenty), weapons(broń), tickets(bilety). Jeśli zechcesz, zaopatrz rodaków w domy (houses) a regiony w szpitale (hospitals). Sam ustatlaj ceny za swoje produkty oraz wysokość pensji swoich pracowników. Spraw, by byli szczęśliwi, a twoja firma rozkwitała na rynkach przeróżnych państw!

c) Rozkręc biznes walutowy! Wykorzystaj niezwykle rozbudowany system inflacji, oraz wartości danej waluty w stosunku do złota w Erepublik. Zarób grubą kasę kupując taniej i sprzedając drożej. (Każde państwo ma własną walutę, oprócz tego występuje złoto przeliczane na każdą walutę osobno zależnie od ilości waluty na rynku.)

2) Polityka (To bardzo ciekawy aspekt gry):

a) Zostań członkiem partii, promuj ją i wspieraj. Gdy partia zdobędzie miejsca w sejmie, wystartuj na senatora. Zmieniaj ustawy, kształtuj podatki, utalaj krus waluty, wpieraj nowych graczy w swoim ePanstwie!

b) Załóż własną partie polityczna. Ułuż dobry plan, werbuj członków, zdobywaj wyborców. W czasie wyborów zdobywaj głosy i miejsca w parlamencie.

c) Jako szef partii wystąp w comiesięcznych wyborach i zostań prezydentem. Proponuj ustawy, twórz pakty militarne oraz wypowiadaj wojny, kiedy to konieczne. Wspomóż naszą ePolskę!

3) Wojsko:

Zostań żołnierzem! Zdobywaj kolejne awanse. Dojdź do stopnia generała i stań na czele armii. Bierz udział w walkach wyzwoleńczych. Zarabiaj pieniądze na wojnach. Zatrudnij się jako żołnież w swoim kraju lub zostań najemnikiem i bierz udział w konfliktach na całym świecie!

Jesteśmy w przeddzień wojny z Niemcami i przyda się nam pomoc.
    Poza tym, nasz przyrost naturalny jest ostatnio mniejszy niż innych krajów.
    Aby się zarejestrować wystarczy, że klikniecie w ten link

http://www.erepublik.com/en/referrer/Herm1t

- Nie będę ukrywał, że mi w ten sposób pomożecie, jeżeli osiągniecie 6 lvl dostanę za to mały bonus.
    W grze nie będzie nigdzie widoczne kto was zaprosił, jedyną zmianą będzie to, że będę u was w znajomych.
    W zamian możecie liczyć na pomoc teoretyczną i finansową na początek.

Lecz jeżeli jednak nie chcecie mi pomoc to

http://www.erepublik.com/en

- Zapraszam również na Polskie forum http://erepublik.com.pl/

Z góry zastrzegam, że nie jest to zwykła gra przez przeglądarkę, podstawą jest społeczeństwo, więc akcja przede wszystkim dzieje się na forach, IRC czy też w komentarzach pod gazetami.

I na samym początku chciałem uprzedzić o niewybieraniu miejsca zamieszkania Pomorza i Mazur - Ponieważ miejsca te nie posiadają aktualnie dobrych szpitali.

@@

Jeżeli macie problem z aktywacją to

Z linka "http://erepublikmail.com/en/register" usuncie czesc "mail" wtedy bedzie wszystko ok
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 13:09:57 wysłana przez Hermit »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: eRepublic
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2009, 09:43:32 »
    Właśnie chciałem się zarejestrować,wszystko pięknie ładnie (eObywatel Great Poland) ale kiedy klikam w link który przysłali mi na email wyskakuje błąd strony...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2009, 10:01:24 »
    Ja się zarejestrowałem :)
    W Great Poland, a nie tak jak Hermit zdrajca w Czechach! Zobaczymy. Poczytałem trochę na polskim forum i raczej nasza ePolska dobrze nie stoi i może najbliższego miesiąca nie przetrwać, bo grozi im atak z Węgier i PEACE :d

P.S. Trochę ciężko w tym o forse.

EDIT: Na jaką pocztę się rejestrowałeś? U mnie na gmail'u przyszło błyskawicznie i link działał.

EDIT II: To nie wiem dlaczego Ci nie idzie. Mi się zarejestrowało na gmail'u. Spróbuj może na inną pocztę? Może masz coś ustawione w gmail'u i traktuje to jako spam?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2009, 10:20:28 wysłana przez proud »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2009, 10:14:41 »
    Proud to będziemy jakby co sobie pomagać ;) Szkoda tylko,że ten link nadal nie działa,spróbuje jeszcze raz na inne email się zarejestrować.

EDIT : Wiadomość z ostatniej chwili, ta gra chyba nie współpracuje z gmail... Zarejestrowałem się za pomocą innego email właśnie na gmail i nadal to samo
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2009, 10:18:33 wysłana przez Jeferiaz »

Offline kubicafan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2009, 10:31:28 »
    Witam,
    Ja tez mam konto na eRepublic. Jestem w partii "Niezalezna Polska". Jak ktos chce to moze do nas wstepować. Potrzebujemy ludzi, żeby przejąc rządy w eRP.
    Pozdrawiam!

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2009, 14:25:38 »
    Proud to będziemy jakby co sobie pomagać ;) Szkoda tylko,że ten link nadal nie działa,spróbuje jeszcze raz na inne email się zarejestrować.

EDIT : Wiadomość z ostatniej chwili, ta gra chyba nie współpracuje z gmail... Zarejestrowałem się za pomocą innego email właśnie na gmail i nadal to samo

Wiesz, jest taki błąd ostatnio z @
    Z linka "http://erepublikmail.com/en/register" usun czesc "mail" wtedy bedzie wszystko ok

Jeżeli zaś chodzi o Pozycje Polski - Węgry nam nie zagrażają, bo nie jesteśmy apetycznym kąskiem dla nich. Zresztą już kiedyś Niemcy nas anektowały i ich zniszczyliśmy, więc nikt nie chce mieć Polaków za obywateli :D
    Ale Polska nie jest też taka słaba, mamy jak na teraz 6 miejsce pod względem ilości obywateli.
    A pod względem siły jesteśmy na pewno w pierwszej dziesiątce.

"W Great Poland, a nie tak jak Hermit zdrajca w Czechach! Zobaczymy"

Nie jestem zdrajcą. Prowadziłem małe interesy w Czechach, już jestem w Polsce.

I byłbym wdzięczny za korzystanie jednak z mojego linka^

@@

"Proud to będziemy jakby co sobie pomagać ;)"

Jeżeli wybierzesz mój link, to będę w znajomych, więc pisz jeżeli czegoś nie wiesz/potrzebujesz.

Swoją drogą, na początku myślałem, że bezsensu jest to, że nie dogonię tych którzy grali od początku, ale wcale tak nie jest.
    Ludzie dzielą się praktycznie na 1 - młodych, niewytrenowanych 2 - średnich, szarych obywateli 3 - veteranów, tanków i wszystkich innych

Tych drugich można bez problemu dogonić, w miesiąc można spokojnie wbić 15 lvl
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2009, 14:38:14 wysłana przez Hermit »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2009, 14:29:59 »

To był taki pół-żart;) Jak już jesteś w Polsce to dobrze bo potrzebuje rady. Mam taki problem, że jak chcę się zarejestrować na forum to pokazuje się komunikat, że nick jest zajęty :( Nie wiem czy się rejestrować pod innym, bo wówczas będzie trochę głupio na eRepublic mieć "proud", a na forum jakiś inny...

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2009, 14:40:05 »

To był taki pół-żart;) Jak już jesteś w Polsce to dobrze bo potrzebuje rady. Mam taki problem, że jak chcę się zarejestrować na forum to pokazuje się komunikat, że nick jest zajęty :( Nie wiem czy się rejestrować pod innym, bo wówczas będzie trochę głupio na eRepublic mieć "proud", a na forum jakiś inny...

Wiem, wiem, ale musiałem dać sprostowanie :D

Hm, widocznie jest zajęty, ale nie przejmuj się tym, dużo osób ma inne nicki na forum i w grze.
    Niektórzy mają tak, że dostali lepsze konta od kolegów itp więc na forum/irc mają inny nick i w grze też
    Ale możesz sobie coś dodać do nicka i też będzie
    ew zostaje ci nick "BoProudByłoZajęte" :D

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2009, 15:33:28 »
    Nieźle , nieźle ;) Polacy walczą z Węgrami,ciekawe co z tego wyniknie

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2009, 16:17:37 »
    Nieźle , nieźle ;) Polacy walczą z Węgrami,ciekawe co z tego wyniknie

Nie chce zapeszać ale prawdopodobnie rozbiór :D

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2009, 16:21:21 »
    Rozbiór Polski czy Węgier? ;] Raczę przypomnieć,że 3 Rze... to znaczy Niemcy pomagają Węgrom

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 01, 2009, 16:41:46 »
    Rozbiór Polski czy Węgier? ;] Raczę przypomnieć,że 3 Rze... to znaczy Niemcy pomagają Węgrom

Polski

Kiedyś nawet prezydent Węgier mówił, że Polska będzie następnym celem po USA
    W każdym razie nie będę was oszukiwał, Polska straciła ogromną kasę.

Zdobyliśmy Niemiecki kongres, ale brakowało nam 2 głosów do odwołania prezydenta. Ale i tak się cieszyliśmy, bo kongres zarządza kasą państwa. W tej sytuacji Niemcy sprzedały się Węgrom, Węgry atakowały tereny, a Prezydent Niemiec się Poddawał.
    Było to w nocy, więc nie mogliśmy podjąć szybkich kroków.
    A w eRepublik jest tak, że gdy państwo traci swój teren, to agresor dostaje część złota ze skarbu państwa.
    I takim sposobem staliśmy złoto, a my staliśmy się pośmiewiskiem eŚwiata.
    Zaatakowaliśmy wprawdzie Węgry, ale nie oszukujmy się, są od nas o wiele silniejsi, do tego walczą wraz z Niemcami, więc..
    Jakby tego było mało mamy Rosje od północy i Ukrainę od wschodu.

Bo właściwie to jest tak, że jeżeli jakiś teren zostanie podbity, to system obronny i szpital na tym terenie zostaje zniszczony. Do tego firmy muszą wykupywać licencje jeżeli chcą sprzedawać czy tam działać w danym kraju.
    Więc nawet jeżeli zrobią to na chwile a później się wycofają to i tak przez dłuższy czas nasza gospodarka i skarb państwa będą leżały.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2009, 16:44:24 wysłana przez Hermit »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 01, 2009, 19:12:12 »
    Czyli... padniemy jak muchy powiadasz? Nieee no... syf... chyba uciekam do Czech

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 01, 2009, 21:01:24 »
    Czyli... padniemy jak muchy powiadasz? Nieee no... syf... chyba uciekam do Czech

Szczerze mówiąc to nie wiem.
    Taka jest moja opinia
    Do Czech nie idź, tam nic nie ma, gospodarka leży, mało osób.
    Zresztą nie wiem, wczoraj wszystko było ok
    Ale możliwe też, że chodziło tylko o formę gospodarczą.
    Poza tym Węgry walczą teraz w USA więc jest spokój na jakiś czas

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 01, 2009, 21:24:25 »
    Anglia napadła na Węgry,Niemcy zrobili powstanie,Polakom lepiej idzie... Węgry zmęczą się wojną,mam zamiar pisać do prezydenta z prośbą o sojusz między Nami a Niemcami i Anglią,zobaczymy co z tego wyniknie.