Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nielegalna wersja demo  (Przeczytany 2386 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nielegalna wersja demo
    « dnia: Lipca 25, 2009, 14:07:54 »
    Witam. Kiedyś ściągnąłem Mount&Blade w wersji demonstracyjnej (czy beta, nie jestem całkiem pewien) na swój komputer, pograłem niewiele, nawet chyba nie doszedłem do końca dema. Ostatnio moje komputery zostały zabrane do sprawdzenia przez policję, mam zarzut posiadania nielegalnego oprogramowania i na liście tych nielegalnych gier jest właśnie Mount&Blade. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić? O ile się nie mylę, wersja demonstracyjna jest całkowicie legalna, ale ciężko to wyjaśnić sędziemu.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Nielegalna wersja demo
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 25, 2009, 15:12:25 »
    Oczywiście  wersja mount&blade jest legalna do 8 poziomu, potem  by grać trzeba zakupić klucz seryjny, o ile nie użyłeś  jakiegoś programu pozwalającego ominąć zabezpieczenie wszystko jest wporządku.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 25, 2009, 15:17:34 »
    A można wiedzieć jaki czas temu zabrali ci komputer? Bo mój zabrano 4 lata temu i do tej pory ne otrzymałem jego zwrotu. Po miesiącach awantur odzyskałem komuter ale bez twardego dysku. Kolejne miesiące się wykłócałem, bym mógł chociaż skopioqać swój stary dysk, gdyż mam tam bardzo ważne rzeczy.

Do tej ory nie odzyskałem dysku, pieniędzy i nie dostałem wezwania ani nic. Ciekawe, czy coś znajdą w ogóle, bo nic nielegalnego nie było...
    XXX

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2009, 16:36:09 »
    Jeśli nie posiadasz żadnnych generatorów kluczów seryjnych czy innych cracków, to posiadasz legalną wersję demo i żaden policjant nie ma prawa stawiać ci zarzutu o posiadanie nielegalnej wersji gry. Jeżeli panowie mundurowi nadal nie wierzą, to proponuje zalecić im ściągnięcie demka z oficjalnej strony Taleworlds. Niech sami sprawdzą, które demko jest oryginalne.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2009, 17:40:25 »
    Aha, od razu uwierzą :P To mendy są i tyle. Przepraszam za słownictwo, ale takie sprawy zawsze mnie bulwersują, czepiają się biednych studentów.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2009, 17:46:33 »
    Alron, Aex - Pozwoliscie ze zarzuce offtopem i zapytam sie jak to sie stalo ze zabrali wam kompa? Wparowali do domu i powiedzieli ze zabieraja wam kompy? czy jak to wygladalo?
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2009, 19:29:47 »
    Nie pamiętam dokładnie, obudziło mnie pukanie o 8 rano, otwieram, dwóch panów w kamizelkach, kajdanki, pistoleciki pałka u boku, pytają czy mogą wejść, wpuszczam kulturalnie, pokazują jakiś papierek, że zabierają komputer, pytają, czy oddaję dobrowolnie, wzięli, poszli.
    XXX

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2009, 19:30:08 »
    Sam jestem ciekaw tak jak Soner, ponieważ trudno mi uwierzyć, że tak na chybił trafił władowali wam się na chatę i zabrali kompa...
    Według mnie ktoś was "polecił" do sprawdzenia (ach, ci pseudo kumple), albo coś ściągaliście i "złapali" was za nr. IP.

Aha, od razu uwierzą :P To mendy są i tyle. Przepraszam za słownictwo, ale takie sprawy zawsze mnie bulwersują, czepiają się biednych studentów.
    To niech ci biedni studenci nie kradną...przecież gry to nie jest potrzeba I stopnia, która jest niezbędna do życia, a nazywanie kogoś kto pilnuje prawa "mendami" jest naprawdę na poziomie...studenckim...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 25, 2009, 19:38:39 »
    Och proud przepraszam, zapomniałem że masz pewne aspiracje. Nie zrozum mnie źle. Ja popieram stróżów prawa i wydział sprawiedliwości, np. akcja pod KTD w Warszawie. Ale czasami docierają jakieś przesłanki. W końcu to też tylko ludzie i różnie się potrafią zachowywać, np antyteroryści czy z jednostek specjalnych też potrafią działć w ciemnej strefie. Chodzi mi też o to że czasami potrafią być nieludzcy. Fakt z tymi mendami to mi się wyrwało za co przepraszam.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2009, 19:44:37 »
    Sam jestem ciekaw tak jak Soner, ponieważ trudno mi uwierzyć, że tak na chybił trafił władowali wam się na chatę i zabrali kompa...
    Według mnie ktoś was "polecił" do sprawdzenia (ach, ci pseudo kumple), albo coś ściągaliście i "złapali" was za nr. IP.

To niech ci biedni studenci nie kradną...przecież gry to nie jest potrzeba I stopnia, która jest niezbędna do życia, a nazywanie kogoś kto pilnuje prawa "mendami" jest naprawdę na poziomie...studenckim...

Komp był wzięty pod pretekstem fałszowania recept czy coś takiego, jako, że ojciec jest chirurgiem. Cały jego szpital został sprawdzony a jego pracownocy stracili komutery. A nie uwierzę, że przy okazji, by sobie podbić notowania nie sprawdzili oprogramowania :D
    XXX

Offline Raziro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2009, 16:57:25 »
    Ej Alron a jak ty grałes w demo to niezdażyło Ci się użycie cheatu ktory daje wyższy level? Bo nawet w wersji demonstracyjnej działa. Może o to się przyczepili. No bo jak zobaczyli że w demo jest do 8 poziomu a ty masz np.9?
    homo humanum lumpus est

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 27, 2009, 00:10:37 »
    No bez jaj, za przeproszeniem, ale o takie rzeczy sie czepiac? Policja powinna sie zajac lapaniem kryminalistow a nie znecaniem sie nad spokojnymi ludzmi

Offline camyc89

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 28, 2009, 10:01:07 »
    oł szit... Jakby mój wzięli to już bym chyba dożywocie siedział... Mam  piętnaście pudełek piratów + mała szafka + Stojak... = Mam pięć oryginałów + 3 cda... To seryjne dożywocie :)

Nie... to 2 warny ode mnie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2009, 10:02:09 wysłana przez Alkhadias »

Offline Jonatan750

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 28, 2009, 10:02:34 »
    No i się mu należy ostrzeżenie.

Nie, należy się Ban, tak jak Tobie. Dziś mam bardzo dobry humor i nie chce mi się marnować czasu na banowanie piratów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2009, 10:03:57 wysłana przez Alkhadias »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 28, 2009, 10:12:25 »

Komp był wzięty pod pretekstem fałszowania recept czy coś takiego, jako, że ojciec jest chirurgiem. Cały jego szpital został sprawdzony a jego pracownicy stracili komutery. A nie uwierzę, że przy okazji, by sobie podbić notowania nie sprawdzili oprogramowania :D

Tu się nie dziwie ze wzięli ci kompa bo przeciesz musieli sprawdzić.
    Witam. Kiedyś ściągnąłem Mount&Blade w wersji demonstracyjnej (czy beta, nie jestem całkiem pewien) na swój komputer, pograłem niewiele, nawet chyba nie doszedłem do końca dema. Ostatnio moje komputery zostały zabrane do sprawdzenia przez policję, mam zarzut posiadania nielegalnego oprogramowania i na liście tych nielegalnych gier jest właśnie Mount&Blade. Czy ktoś mógłby to wyjaśnić? O ile się nie mylę, wersja demonstracyjna jest całkowicie legalna, ale ciężko to wyjaśnić sędziemu.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

A z jakiej strony ściągnąłeś???
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara