Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mam problem z armią  (Przeczytany 2708 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aggron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mam problem z armią
    « dnia: Lipca 24, 2009, 21:33:54 »
    Więc zacznę od początku mam 10 lvl 50 armii służę dla Swadian  mam bardzo mało pieniędzy na utrzymanie armii i muszę ciągle plądrować aby utrzymać wojsko ale wtedy inne nacje są na mnie wściekłe a chciałbym też kupić coś dla siebie i nie mogę spokojnie przejąć zamku a chciałbym stworzyć rebelie więc co mam zrobić żeby wszystko było ok. Bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie daję rady i chcem abyście mi odpisywali konkretnie. Z góry dzięki
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2009, 09:37:25 wysłana przez Aggron »

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    Odp: Mam problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2009, 21:53:57 »
    Rzeczywiście przy 50lvl trudno jest zdobyć zamek, a jednak da się tylko należy oblegać niedawno zdobyty zamek gdzie jest mały garnizon jednak ciężko jest na taki trafić. Nie polecam ci też plądrowania wiosek ponieważ pogarszają ci się relację z wioską i powoduje brak możliwości werbowania rekrutów. Dlatego lepiej jest latać po turniejach, handlować, wyposażyć siebie i Npc w bronie obuchowe i atakować bandytów. Co do rebelii radzę ci poczekać aż uzbierasz duuużo denarów i nabieżesz doświadczenia.

Pozdrawiam

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2009, 21:57:04 »
    Aha dzięki. Na taką odpowiedź czekałem a co do turniei to za wygraną ile kasy się dostaje?

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2009, 22:04:41 »
    To zależy jak wygrasz wszystkie rundy to do 4000 denarów zbierzesz a najmniej coś ok. 1800.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 24, 2009, 22:19:59 »
    Jeżeli pozostałe frakcje już są na Ciebie wściekłe to zacznij atakować ich karawany. Gdy sprzedasz łup w tym mieście, do którego podążały uzbiera się całkiem spora sumka. Ja wyciągam od 500 do 2000 za jedną karawanę. Samymi Swadianami byłoby ciężko zdobyć zamek więc kiedy już uzbierasz sobie trochę pieniędzy zwerbuj sobie kilkudziesięciu piechurów (polecam rhodockich sierżantów, są mocni, tani i szybko się "robią") i dopiero wtedy zacznij oblężenie.

Jeżeli masz mało pieniędzy to nie polecam udziału w turniejach bo stawiając na siebie można sporo stracić, a nie wiadomo czy wygrasz(np. stawiałeś na siebie przez wszystkie rundy max denarów, a w finale dostajesz łuk, a twój przeciwnik miecz i tarczę).

Myślę, że na rebelię to jeszcze za wcześnie. Musisz mieć dużą armię i masę denarów.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2009, 10:22:52 »
    Aha dzięki wszystkim a np. jak mam złe stosunki osobiste ze frakcją to jak je mogę poprawić bo jak próbuję podejść do lorda tej wrogiej frakcji to odrazu mnie atakuje a chciałbym z nim pogadać ;p

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2009, 10:27:29 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1984.0 tu sobie poczytaj
    Z tego co pamiętam możesz tez poprawić stosunki ( ale brzydkie słowo:P ) z lordami gadając z damami dworu....to się oczywiście wiąże z dużymi kosztami

Edit: Jeszcze jedno, Aggron jak następnym razem będziesz "miał problem" to spróbuj nazwać temat wątku jakoś przystępnie, tak aby każdy wiedział czego tak naprawde dotyczy temat..... Zamiast następnym razem napisać "mam problem" to możesz to bardziej rozwinąć np " Mam problem z nietrzymaniem moczu jak śpie" i każdy będzie wiedział o co chodzi i szybciej będzie mógł Ci w stanie pomóć......:P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2009, 10:36:26 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2009, 11:38:23 »
    Ok. Sorry. A jeszcze mam pytanie w tym linku co mi dałeś tam tego nie ma: Ja jestem w Swadii i prowadzimy wojnę z Chanatem i ja mam złe osobiste stosunki z tą frakcją i powiedzmy że chcem je poprawić chociaż jest wojna da się tak?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2009, 11:44:30 wysłana przez Aggron »

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 25, 2009, 12:28:33 »
    Możesz wykonać zadanie otrzymane od sołtysa w mieście z zawarciem pokoju lub też samoistnie może się zdarzyć że Swadia zawarła pokój z Chanatem wtedy automatycznie ci się ralacje zerują(neutral). Kolejnym i ostatnim sposobem na polepszenie stosunków u ciebie z chanatem jest wypowiedzenie przysięgi królowi Swadi i przyłączenie się np. do Rhodocków którzy z nikim nie prowadzą wojny(musisz mieć stosunki na plusie żebys mógł się przyłączyć), i wtedy z nikim nie masz minusowych stosunków.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2009, 12:44:21 »
    Aha dzięki

EDIT: Dzisiaj król mi ofiarował zamek i już zdążyłem go bronić miałem 170 wojowników przeciw 700 Rhodoków to chyba niezły wyczyn jak na nowicjusza. A i mam na 16 lvlu 57 życia to dobrze czy źle?

Ale posty edytujemy, a nie piszemy jeden pod drugim. Poza tym zła nazwa tematu, zmień ją.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2009, 21:22:37 wysłana przez Alkhadias »

Offline Aggron

• Użytkownik
    Odp: Mam problem z armią
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2009, 09:41:44 »
    Nie napisałem jeden pod drugim bo jedna osoba już odpisała na mój poprzedni post i poprosiłem na odpowiedź mojego kolejnego pytania ;p. A z nazwą tematu chyba już lepiej

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 26, 2009, 12:56:05 »

Po prostu.

Stwierdziłeś: '(...)jak na nowicjusza.'. Winnyś jest spytać: '(...)nowicjusza?'. Radzę dorosnąć do następnego forum - zwłaszcza wyrosnąć z Pokemonów (do niewiedzących: jego nick pochodzi z owego anime). Poza tym wątpię, byś zdołał obronić się przeciw 700 Rhodokom - albo zaatakowała mała część, albo grasz na czitach.

Nie ma czegoś takiego jak 'dobra czy zła ilość PŻ'. To zależy od statystyk.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 26, 2009, 13:25:38 »
    Barudokuku, każdy ma se prawo oglądać  pokemonsy, każdy ma prawo bronić się przed 700 rhodokami, co jest łatwiutkie przy odpowiednim garnizonie lecz czasochłonne. 57 hp hmm.. Jakie masz inne atrybuty? Inteligencja, Charyzma Siła i Zręczność? To się bardziej liczy niż Pż. No chyba że masz 10 pż, to inna sprawa.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 26, 2009, 13:52:43 »
    no i dobra Borukuku mnie twój nick nie przeszkadza
    Owicz siły mam 14 zwinności 9 inteligencji 7 charyzmy 21

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 26, 2009, 14:21:19 »
    Wg. mnie masz troche za mało zwinności - każdy punkt tego atrubutu dodaje premię szybkości do ataków o 0.5 % (10 zwinności to o 5% szybsze ciosy)