Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rasizm  (Przeczytany 5602 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vampire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • CullenFamillyTeam
    Rasizm
    « dnia: Lipca 13, 2009, 22:41:21 »
    Założyłem ten temat ponieważ chcę się dowiedzieć jaki wy macie poglad na to zjawisko, czy pomożecie osobie która jest szykanowana przez to jaki ma kolor skóry czy może sie od niej odwrócicie by się nie narażać.

Ja osobiście uważam że pomógł bym tej osobie, bo każdy człowiek ma prawo do życia i wszyscy jesteśmy sami. A zachowanie ludzi zwanych rasistami mogę określić jako naganne. Nigdy nie pomyśleli jak to by było gdyby ktoś czepiał się właśnie ich o to że maja taki a nie inny kolor skóry i o to że wierzą w tego a nie innego boga.  

Jeśli pozwolicie to już jutro dokończę moją wypowiedź bo mam ważną sprawę rodzinną niecierpiącą zwłoki.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 22:49:37 wysłana przez PrisonBreak »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    Odp: Rasizm
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2009, 00:55:06 »
    Ostatnio zauważyłem, że duża część rasistów, antysemitów i tym podobnych osobników nie rozumie do końca znaczenia tych słów i dlaczego tak się zachowują. Śmieszy i zarazem zasmuca mnie widok szóstoklasisty z kolegami krzyczącego "Nienawidzę Żydów" lub "czarnuchy to debile", który pewnie nawet na oczy nie widział Żyda czy Murzyna. Kompletnie nie rozumiem takiego zachowania. Każdy człowiek, czarny czy biały zasługuje na szacunek. Polska to jeden wielki ciemnogród, gdzie nie prędko zapanuje tolerancja.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2009, 02:28:28 »
    Tolerancja w Polsce była jest i będzie! Nie polaków to wina, że Historia naściągała do nas Rosyjskiego rasizmu i Niemieckiego antysemityzmu... przez stulecia Polska i Polacy udzielali azylu Żydom, kalwinom i w ogóle dla tych których n.p w Niemczech mordowano w pogromach.

Jeszcze do tego doszło, że porównuje się Murzyna do homosexualisty... To tak jakbym ja porównał mózg tego co wymyślił te porównanie z mózgiem ludzkim... taki sam nonsens. Przecież np. murzyn jak to dosadnie przedstawia "apel" urodził się czarnym, żyje czarny, i umrze czarny, a homo. jest zboczeniem nabytym, które jednak da się uleczyć.

Wiele osób wrzucają "nie tolerancję do jednego worka", ale osoby myślące logicznie dzielą to na dwie podstawowe grupy.

Nie tolerancję chorą, bezsensowną czyli rasizm i pochodne np. antysemityzm oraz na nietolerancję wobec spaczenia czyli np. tzw. "inną orientacje", która jest pierwiastkiem pedo i zoofili... przez tysiące lat, nie tylko w średniowieczu, takie zjawiska budziły odrazę i nie były tolerowane tak samo jak morderstwa i kazirodstwa.

W dzisiejszych czasach ludzie stracili sens słowa "nietolerancja"... Gdybym miał sam objaśnić wam definicje to porównałbym nie tolerancje społeczna do nie tolerancji toksyn przez organizm... jeśli zjemy coś szkodliwego to nasz organizm nie tolerując tego wywołuje odruch wymiotny, jeśli zaś powstrzymamy się od zwrócenia np. za dużej dawki leku, to spowoduje choroby, zepsucia a nawet zgon. Tak samo ze społeczeństwem... jeśli stoleruje coś złego, rozpocznie tym samym swój proces degradacji...           

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2009, 08:14:58 »
    W Polsce nie ma tolerancji, a usprawiedliwianie takich zachowań historią wydaje mi się śmieszne. Ile jeszcze razy i w jakich sprawach będzie się zasłaniać rzeczywistość historią? Burdy na stadionach. Bo polacy potrzebują walki. Rasizm. Bo taki wpływ miał Hitler ze Stalinem. No ludzie "bez jaj", przecież ludzie którzy wojne pamiętają są już naprawdę w podeszłym wieku, a takie usprawiedliwianie młodych jest bez obrazy, głupie. Tak głupie i będę się tego trzymał, ponieważ nikt mi nie wmówi, że takie zachowanie jest reliktem przeszłości.

Co do samego rasizmu, antysemityzmu i w ogóle braku tolerancji, jest zachowaniem totalnie głupim, ponieważ powinno się oceniać człowieka za to jakim jest, a nie czy wierzy w naszego boga, czy swojego, czy jest czarny, biały, żółty. Nigdy nie rozumiałem takiego postrzegania innych osób i raczej nigdy nie zrozumię. Co do tego, czy pomógłbym osobie upokarzanej, to tak. Miałem już zresztą kilka takich sytuacji i zawsze takim osobom pomogłem.

a homo. jest zboczeniem nabytym, które jednak da się uleczyć.
    Plopp w tym momenicie to chyba Ty się powinieneś leczyć. Nie chcę nikogo obrażać, ale rozpowszechnianie takich poglądów jest totalną głupotą.

EDIT: |
            \/
    Rozróżniaj homoseksualizm od pedofilstwa. Porównywanie tych dwóch pojęć pokazuje w całej okazałości twoją dojrzałość, inteligencję i światopogląd.
    P.S. Radzę iść do kościoła bo tam takie bzdury rozpowszechniają.

EDIT: | @ przybor
            \/
    Skoro Ty możesz uważać homoseksualizm za przestępstwo i porównywać do pedofili, to ja mam takie samo prawo pisać, że w kościele katolickim nauczają BZDUR, HOMOFOBII, ZACOFANIA etc. i nikt mi tego nie będzie bronił robić, a że Ty czujesz się obrażony? No cóż jakoś to przeżyję...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 09:19:16 wysłana przez proud »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 14, 2009, 08:18:50 »
    Ja toleruje Żydów, Rosjan, Czarnych, Żóltych itp. Nie toleruje gejostwa, pedofilstwa i innych zboczeń.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2009, 09:01:41 »
    Proud, ja się CAŁKOWICIE z Ploppem zgadzam, nie wiem jakiego on jest wyznania, ale jako Katolik wiem, że homoseksualizm jest ciężkim grzechem, a obojętność na zło jest złem. Dlatego mam nadzieję, że Polska zostanie nietolerancyjna względem wszystkich zboczeń, a nie zacznie je po jednym akceptować. Dziś geje i lesbijki, jutro pedofile, a pojutrze... wolę nie myśleć.

Co do całkowitego rasizmu... jest to złe zjawisko, które trzeba tłumić w zarodku. Nie przeszkadzają mi ludzie innych kolorów skóry, czy biały, czarny, zielony, to mi wszystko jedno. Tak samo względem narodowości.

P.S. W Kościele nie mówią żadnych bzdur! I bardzo proszę cię, żebyś nie obrażał mojej religii! Gdybyś był żydem ja nie mówiłbym, że w synagogach mówi się głupoty, nawet jeślibym tak twierdził. Po prostu jeśli masz mnie lub innych użytkowników forum obrażać takimi tekstami, to po prostu zachowaj je dla siebie.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2009, 11:08:38 »
    Ahh...ta nasza kochana religia..A czy czasem w Biblii nie ma o tym, żeby być tolerancyjnym?

Ja toleruję homoseksualizm. Ja, jako Ateista nic do tego nie mam.
    Żydzi..hmm... Ich religia mnie nie obchodzi, ale lud ten jest naprawdę fałszywy. Od samego początku tak było, jest i będzie. Żydzi są takimi obłudnikami że...
    Jeśli chodzi o czarnych, to nie mam zamiaru wytykać ich palcami, ani nie twierdzę że są gorsi, ale muszę przyznać, że rozmowa z czarnym byłaby dla mnie mniej komfortowa niż z białym czy żółtym. Nie żeby czarny był gorszy, ale "tak jakoś".

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 14, 2009, 12:03:05 »
    Proud, ja się CAŁKOWICIE z Ploppem zgadzam, nie wiem jakiego on jest wyznania, ale jako Katolik wiem, że homoseksualizm jest ciężkim grzechem, a obojętność na zło jest złem. Dlatego mam nadzieję, że Polska zostanie nietolerancyjna względem wszystkich zboczeń, a nie zacznie je po jednym akceptować. Dziś geje i lesbijki, jutro pedofile, a pojutrze... wolę nie myśleć.

Co do całkowitego rasizmu... jest to złe zjawisko, które trzeba tłumić w zarodku. Nie przeszkadzają mi ludzie innych kolorów skóry, czy biały, czarny, zielony, to mi wszystko jedno. Tak samo względem narodowości.

P.S. W Kościele nie mówią żadnych bzdur! I bardzo proszę cię, żebyś nie obrażał mojej religii! Gdybyś był żydem ja nie mówiłbym, że w synagogach mówi się głupoty, nawet jeślibym tak twierdził. Po prostu jeśli masz mnie lub innych użytkowników forum obrażać takimi tekstami, to po prostu zachowaj je dla siebie.

No przybor w końcu coś mądrego powiedziałeś! W całości popieram i mam takie samo zdanie jak przybor i Plopp.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 12:06:11 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 14, 2009, 12:18:10 »
    W Polsce nie ma tolerancji, a usprawiedliwianie takich zachowań historią wydaje mi się śmieszne. Ile jeszcze razy i w jakich sprawach będzie się zasłaniać rzeczywistość historią? Burdy na stadionach. Bo polacy potrzebują walki. Rasizm. Bo taki wpływ miał Hitler ze Stalinem. No ludzie "bez jaj", przecież ludzie którzy wojne pamiętają są już naprawdę w podeszłym wieku, a takie usprawiedliwianie młodych jest bez obrazy, głupie. Tak głupie i będę się tego trzymał, ponieważ nikt mi nie wmówi, że takie zachowanie jest reliktem przeszłości.

Co do samego rasizmu, antysemityzmu i w ogóle braku tolerancji, jest zachowaniem totalnie głupim, ponieważ powinno się oceniać człowieka za to jakim jest, a nie czy wierzy w naszego boga, czy swojego, czy jest czarny, biały, żółty. Nigdy nie rozumiałem takiego postrzegania innych osób i raczej nigdy nie zrozumię. Co do tego, czy pomógłbym osobie upokarzanej, to tak. Miałem już zresztą kilka takich sytuacji i zawsze takim osobom pomogłem.

a homo. jest zboczeniem nabytym, które jednak da się uleczyć.
    Plopp w tym momenicie to chyba Ty się powinieneś leczyć. Nie chcę nikogo obrażać, ale rozpowszechnianie takich poglądów jest totalną głupotą.

EDIT: |
            \/
    Rozróżniaj homoseksualizm od pedofilstwa. Porównywanie tych dwóch pojęć pokazuje w całej okazałości twoją dojrzałość, inteligencję i światopogląd.
    P.S. Radzę iść do kościoła bo tam takie bzdury rozpowszechniają.

\/
    Skoro Ty możesz uważać homoseksualizm za przestępstwo i porównywać do pedofili, to ja mam takie samo prawo pisać, że w kościele katolickim nauczają BZDUR, HOMOFOBII, ZACOFANIA etc. i nikt mi tego nie będzie bronił robić, a że Ty czujesz się obrażony? No cóż jakoś to przeżyję...

Zacznę odpowiadać chronologicznie...

W Polsce jest tolerancja, a chodziło mi o to, że przez wiek zaborów wielu polaków chcąc czy nie wchłoneła mentalność zaborców... czyli między innymi obarczanie winą za nieszczęścia Żydów lub uznawania np. Mongołów i Japończyków za małpy, które można rozgnieść butem. Nienawiść często nieuzasadniona będąca w Rosji i Niemczech od setek lat w Polsce zagościła dopiero w czasie zaborów, osiedlania i wynaradawiania... W Niemieckich katedrach np. w Koloni do dzisiaj na ścianach widnieją anty semickie malowidła. Jednym z potwierdzeń znaczenia wpływów zza granicy jest fakt, że to od Rosjan kozacy zapożyczyli zabawę która umilał im czas podczas powstania Chmielnickiego... A polegała ona na tym, że ciężarnej Żydówce rozpruwano brzuch, wyciągano płód a na jego miejsce wkładano kota... potem go zaszywano. Nie wiem co było by gorsze spalenie żywcem czy to.
    Chciałbym ci też powiedzieć, że owszem ludzi pamiętających wojnę jest niewiele... ale jakieśnasionko niechęci zawsze przetrwa i kiełkuje pod postacią neonazizmu lub w innych, równie zabawnych formach. Neonazizm jest raczej próbą maskowania niespełnienia, bezsilności i już wcześniej wspomnianego obarczania winą.

Rozwinę myśl czemu są to zjawiska głupie...
    Rasizm polega na mniej więcej tym, że dzieli się ludzi na rasy wyższe i niższe... Czyli mniej więcej na "czystej krwi" i mieszańców tzw. kundli. Tylko, że za jaką cholerę ci wszyscy mają znać swoje pochodzenie??? Ja na przykład swoje znam bo wywodzę się ze szlachty Rosyjskiej zwanej bojarami... wiem, że dziadek matki mojego dziadka był patriarchą Wielkiej Rusi... i w ogóle znam swoją genealogię od XIIIw. No ale jak mam nazwać kolesia z mojej klasy co będąc biały ma skośne oczy??? No a żeby było śmiesznie to cały czas nawija, że II wojna światowa daje same plusy... A na dodatek wita się, ze wszystkimi na "Hi Hitler". Jeśli ktoś wie co to jest "Mein Kampf" to powinien wiedzieć, że automatycznie wszystkie rasy na wschód od Odry są według niej rasami pomniejszymi tzw. podludźmi... więc nawet śmieszy mnie to, jak jakaś banda niedoczytanych ludzi wykrzykuje hasła ludzi którzy 70 lat temu posłali by ich do gazu.

Homoseksualizm jest zboczeniem... i nawet są specjalne kliniki w których jest leczony jako choroba... i 90% leczących się jest uleczana.
    Pojęcia nie mam czemuż to mam się leczyć. Od kiedy jem jabłka ekologiczne czuje się zdrowo jak nigdy... poza tym wyniki badań mam bardzo dobre. Nie martw się, nie obraziłem się:) Ale też nie mam pojęcia co jest głupiego w stwierdzaniu faktów.

Domyślam się, że nie wierzysz, że homoseksualizm i pedofilia mają więcej wspólnego niż na to wygląda... No ale jaką orientację ma ktoś kto zabawia się z "chłopaczkiem"??? Kim będzie ten "Chłopaczek" za 10-15 lat??? Będzie mężczyzną... Zaś pociąg mężczyzny do mężczyzny jest chory... Najpierw prawo zabraniało kontaktów sexualnych pomiędzy nieletnią kobietą a mężczyzną ze względu na to, że ciało i układ rozrodczy nie jest w pełni dojrzały... i ewentualna ciąża mogłaby zaszkodzić dla zdrowia i życia zarówno matki jak i dla dziecka. Uogólniono prawo w czasie kiedy zaczęto ujawniać na większą skalę "incydenty" pedofilii już wobec obojga płci. Wtedy właśnie zaczęto zakładać wyżej wspomniane Kliniki.  

P.S.
    Nie chodzę do kościoła, za to czytam Biblię... Lecz kiedy chodziłem, to do kościoła Ewengelicznego, w czasie kiedy uważano jeszcze "mężołóstwo" za grzech pogan, który jest na dzień dzisiejszy jednym z najmniejszych problemów... Ale czasy się zmieniły a ja natknąłem się na list do Rzymian.

Po pierwsze nie uważam tego za przestępstwo... ja tylko wymieniłem między innymi jedną z odmian zboczenia która jest karalna.
    ... No tak, masz prawo mówić co chcesz ale to nie znaczy, że to co mówisz jest prawdą... tak samo jak możesz się nie zgadzać z czymkolwiek... Nie czuję się obrażony... raczej czuję, żal, że do dysputy wmieszałeś uczucia religijne... co jest bardzo nie polityczne.      

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 14, 2009, 12:32:55 »
    Ja tam o dziwo jestem bardzo tolerancyjny. Obojętny jest mi kolor skóry ani też czy też to z kim ktoś po ciężkim dniu pracy ląduje w łóżku(jego wybór, skoro nikogo tym nie krzywdzi nie mieszam się w to). Ale nie trawię rozumowania w stylu " Jestem Afro-Polanionem, mam czarny kolor skóry i przez to nie możesz się na mnie popatrzeć dłużej niż 4 sekundy bo jesteś rasistą."(Czemu przez kolor skóry jestem automatycznie uważany za tego złego rasistę?). Inną denerwującą rzeczą jest to że nie mogę się na przykład przejść po "czarnej" dzielnicy bez dostania po twarzy/kulki. Nie lubię tego Amerykańskiego dzikusowstwa nie przez ich kolor skóry a przez ich zachowanie. Nie mam nic do wykształconych i uczciwych ludzi o innym kolorze skóry.
    Za to nie trawie wszystkich fanatyków religijnych nie zależnie czy są to Chrześcijanie, Żydzi, Arabowie czy wyznawcy wielkiego Czu Czu z gór. Zwyczajnie nie lubię gry ktoś próbuje mnie na siłę nawracać.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 14, 2009, 12:52:36 »
            \/

Proud, ja nie wychodzę na ulicę krzycząc "GEJE I LESBIJKI DO HOLANDII!!!", mylisz pojęcie nietolerowanie z nie akceptacją. Poza tym mogę również oskarżyć o nietolerancję Ciebie, bo nie tolerujesz mojej religii. Tak jakby ktoś powyzywał Ci matkę, zignorowałbyś to?

P.S. I chcę tylko wspomnieć (NIC NIE SUGERUJĄC), że niektórzy użytkownicy maja osta za "obrazę innego użytkownika", a ty mnie właśnie obrażasz. Jak masz poglądy obrażające innych ludzi, to zachowuj je dla siebie, bo też mogę się wypowiedzieć na Twój temat.

2 P.S. Marat, to znaczy, że tak rzadko napiszę coś mądrego? ;)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 14, 2009, 14:17:45 »
     Wait, wait... Czy ktoś tu przypadkiem nie próbuje sugerować, że homoseksualizm nie jest chorobą? Ok, może lubię lesbijki (moderatorzy, nie bijcie ;p), ale od zawsze, celem każdego (no dobra, nie każdego) zwierzęcia jest kopulowanie z przedstawicielem swojego gatunku, ale odmiennej płci w celu kontynuowania egzystencji swojego gatunku na Ziemi. Tak samo i ludzie. Chyba najbardziej priorytetowym celem człowieka jest rozmnażanie się. Pociąg x do y i na odwrót jest jak najbardziej naturalny, więc, jeśli x czuje pociąg do x, no to sorry, ale według mnie to nie jest normalne zachowanie.
     Co wg. was jest złego w grupie etnicznej zwanej potocznie nigga, a szczególnie w jego "odmianie" homie, motherfucker? W zeszłym roku byłem na wakacjach w Lancaster. W parku byłem chyba ze dwie godziny, widziałem Hinduski ślub (fajnie, na bosaka idą po mokrym, zabłoconym chodniku ;) ) i spotkałem dwóch Czarnych (ale jeden był chyba mulatem, miał dosyć jasną, jak na Murzyna karnację) homies, fajnie się z nimi rozmawiało, chociaż co chwilę rzucali słowami "motherfucker", "bitch", "slut", "buster", "blowjobber" i masą innych, mniej lub bardziej zrozumiałych słów. Ogólnie nic nie mam do żadnej grupy etnicznej, no może Żydzi wydają mi się lekko... Fałszywi? Skąpi?
     @Ploop. Polska była tolerancyjnym krajem. W czasie średniowiecza i renesansu ;p. Np. u nas prawie nie było procesów czarownic, chorych psychicznie nie zaliczano od razu do "opętanych", akceptowano sekty itp. Niestety, teraz to się zmieniło i coraz częściej można usłyszeć złe opinie o ludziach, których w ogóle się nie zna i nie znało.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 14, 2009, 14:48:56 »
    Mi tam się nie podoba przynależnośc do gangów i ich nomen omen rasizm... A co do twojej wypowiedzi nizin używanie prezerwatyw itp można też uznać za chorobę.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 14, 2009, 14:53:59 »
    Mam ostatni śmieszną sytuację na podwórku... Otóż są u mnie 3 psy-geje. Koledzy mi ich pokazali, jak we 3 kopulowalicenzura
    Prezerwatywy też do końca nie są dobre... ale się nie wypowiadam, żebyście mnie nie wyśmieli.
    pozdro

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 14, 2009, 15:12:56 »
    Homoseksualizm jest zboczeniem... i nawet są specjalne kliniki w których jest leczony jako choroba... i 90% leczących się jest uleczana.
    Pojęcia nie mam czemuż to mam się leczyć. Od kiedy jem jabłka ekologiczne czuje się zdrowo jak nigdy... poza tym wyniki badań mam bardzo dobre. Nie martw się, nie obraziłem się:) Ale też nie mam pojęcia co jest głupiego w stwierdzaniu faktów.

Domyślam się, że nie wierzysz, że homoseksualizm i pedofilia mają więcej wspólnego niż na to wygląda... No ale jaką orientację ma ktoś kto zabawia się z "chłopaczkiem"??? Kim będzie ten "Chłopaczek" za 10-15 lat??? Będzie mężczyzną... Zaś pociąg mężczyzny do mężczyzny jest chory... Najpierw prawo zabraniało kontaktów sexualnych pomiędzy nieletnią kobietą a mężczyzną ze względu na to, że ciało i układ rozrodczy nie jest w pełni dojrzały... i ewentualna ciąża mogłaby zaszkodzić dla zdrowia i życia zarówno matki jak i dla dziecka. Uogólniono prawo w czasie kiedy zaczęto ujawniać na większą skalę "incydenty" pedofilii już wobec obojga płci. Wtedy właśnie zaczęto zakładać wyżej wspomniane Kliniki.

Wait, wait... Czy ktoś tu przypadkiem nie próbuje sugerować, że homoseksualizm nie jest chorobą? Ok, może lubię lesbijki (moderatorzy, nie bijcie ;p), ale od zawsze, celem każdego (no dobra, nie każdego) zwierzęcia jest kopulowanie z przedstawicielem swojego gatunku, ale odmiennej płci w celu kontynuowania egzystencji swojego gatunku na Ziemi. Tak samo i ludzie. Chyba najbardziej priorytetowym celem człowieka jest rozmnażanie się. Pociąg x do y i na odwrót jest jak najbardziej naturalny, więc, jeśli x czuje pociąg do x, no to sorry, ale według mnie to nie jest normalne zachowanie.

Widzę, że część użytkowników tego forum jest osobami skrajnie homofobicznymi. No cóż taki ich wybór. Ja tylko chce napisać, że chłopaki mylicie się co do homoseksualizmu. Mnie samego brzydzi możliwość ... z innym mężczyzną (nawet mnie to trochę na samą myśl wykręca), ale ja potrafię to zaakceptować, że tak ktoś inny chce żyć i to jest jego wybór. Tekst o tym że jest to choroba, a na dodatek wyleczalna, co jest już skrajną głupotą są po prostu przeraźliwe dla osoby otwartej i tolerancyjnej. Cały świat idzie w stronę tolerancji, a tu &#%$@*&% polaczki jak zwykle do ojca Rodzynka i z dziękczynieniem ileż to on prawdy mówi... Ludzie jest XXI wiek, Polska jest w UE, więc te homofobiczne teksty możecie sobie w %@#$ wsadzić.

P.S. Do Ploppa. To Ty, ja i wszyscy inni też musimy być pedofilami... Zaraz to wyjaśnię. Pedofilia według badań i statystyk policyjnych dotyka w 3/4 dziewczynki (a tylko w 1/4 chłopców), więc jeśli Ci się podobają kobiety to pamiętaj, że (jak to napisałeś) 10-15 lat temu były one dziewczynkami...a z drugiej strony jak ktoś jest pedofilem to przecież za 10-15 lat ta dziewczynka, będzie kobietą i co wówczas? Dalej uważasz, że porównanie homoseksualizmu do pedofilii jest w porządku?

Proud, ja nie wychodzę na ulicę krzycząc "GEJE I LESBIJKI DO HOLANDII!!!", mylisz pojęcie nietolerowanie z nie akceptacją. Poza tym mogę również oskarżyć o nietolerancję Ciebie, bo nie tolerujesz mojej religii. Tak jakby ktoś powyzywał Ci matkę, zignorowałbyś to?

P.S. I chcę tylko wspomnieć (NIC NIE SUGERUJĄC), że niektórzy użytkownicy maja osta za "obrazę innego użytkownika", a ty mnie właśnie obrażasz. Jak masz poglądy obrażające innych ludzi, to zachowuj je dla siebie, bo też mogę się wypowiedzieć na Twój temat.
    A ja otwarcie mówię to, że jestem nie tylko ateistą, ale i antyteistą. Nie kryję się z tym i jeśli ktoś jest urażony moimi poglądami to po prostu...sorry gó**o mnie to obchodzi.
    Jeszcze co do tekstu o obrazie innych użytkowników. Wyzwałem Cię, obraziłem twoją rodzinę? Nie, więc się za przeproszeniem ... bo nie będziesz mnie pouczał co mogę mówić, a co nie. Religii nie toleruję i nie mam zamiaru się z tym kryć. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię.

Ja tam o dziwo jestem bardzo tolerancyjny. Obojętny jest mi kolor skóry ani też czy też to z kim ktoś po ciężkim dniu pracy ląduje w łóżku(jego wybór, skoro nikogo tym nie krzywdzi nie mieszam się w to). Ale nie trawię rozumowania w stylu " Jestem Afro-Polanionem, mam czarny kolor skóry i przez to nie możesz się na mnie popatrzeć dłużej niż 4 sekundy bo jesteś rasistą."(Czemu przez kolor skóry jestem automatycznie uważany za tego złego rasistę?). Inną denerwującą rzeczą jest to że nie mogę się na przykład przejść po "czarnej" dzielnicy bez dostania po twarzy/kulki. Nie lubię tego Amerykańskiego dzikusowstwa nie przez ich kolor skóry a przez ich zachowanie. Nie mam nic do wykształconych i uczciwych ludzi o innym kolorze skóry.
    Za to nie trawie wszystkich fanatyków religijnych nie zależnie czy są to Chrześcijanie, Żydzi, Arabowie czy wyznawcy wielkiego Czu Czu z gór. Zwyczajnie nie lubię gry ktoś próbuje mnie na siłę nawracać.
    Co do tej wypowiedzi Mata, to jest na prawdę post na poziomi i go popieram. Również nie toleruje stylu bycia tych tzw. hip-hop'owców z amerykańskich (ale nie tylko bo również już w europie) miast.