Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68327 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Dragon Age (seria)
    « dnia: Lipca 08, 2009, 21:59:27 »
    Tak sobie przeglądałem to forum i skojarzyłem, że nie ma żadnej wzmianki o tej zbliżającej się wielkimi krokami mega produkcji!
    Postanowiłem więc nadrobić braki i założyć stosowny temat.

Dragon Age jest(będzie) grą RPG, która odejdzie od "każualowości" ostatnich produkcji w tym gatunku i wracając do źródła skieruje ponownie RPG na stare dobre tory pamiętające Baldurs Gate, czy Planetscape Torment! Jest to niewątpliwe wydażenie ponieważ tak śmiały ruch studia może być dla niego zabójczy w skutkach patrząc na dzisiejszą strukturę graczy, ale miejmy nadzieję, że tych którzy szukając czegoś więcje niż wklepania kolejnego levelu w Gothicu 3, czy podziwiania RPG'owatości w Mass Effect, będzie dostatecznie wielu, że studio nie tylko nie straci, ale zyska i pokaże innym, że ten kierunek jest słuszny. Sama gra ma być niezwykle przemyślana i rozbudowana, a samo ukończenie jej zajmie którąś setkę godzin, co przy dzisiejszych produktach wydaje się całą wiecznością! Na razie pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieje (niektórzy mają pewność), że gra nie zawiedzie, a na nowo napisze historię gier RPG!

Jeszcze garść informacji o wymaganiach i premierze, która planowana jest na 20 października tego roku.

(click to show/hide)

Na koniec trzy trailery, kilka screenów i link do oficialnej strony. Link do strony Bioware: http://dragonage.bioware.com/
    http://www.youtube.com/watch?v=jUfs8n-PpbE
    http://www.youtube.com/watch?v=PIzr187lxMc
    http://www.youtube.com/watch?v=fdXwE-L6rtE

Doświadcz epickiego sequelu Gry Roku 2009, dzieła twórców Dragon Age: Origins oraz Mass Effect 2. Jesteś jednym z niewielu, którym udało się ujść z życiem, gdy twój dom został zniszczony. Teraz, zmuszony do walki o przetrwanie w ciągle zmieniającym się świecie musisz zebrać morderczych sojuszników, zyskać sławę i fortunę i zapisać swoje imię na kartach historii. To historia o tym, jak świat zmienił się na zawsze. Legenda twojego Wzniesienia ku Potędze zaczyna się teraz.

Najważniejsze cechy:

-Przeżyj zupełnie nową przygodę, której akcja toczy się na przestrzeni dekady i kształtuje się wokół każdej twojej decyzji.

-Zdeterminuj swoją drogę do potęgi od nędznego uciekiniera do czcigodnego czempiona kraju.

-Myśl jak generał i walcz jak Spartiata korzystając z nowego systemu walki, który rzuci cię w samo serce bitwy bez względu na to, czy będziesz magiem, łotrzykiem, czy wojownikiem.

-Zagłęb się w świat Dragon Age w zupełnie nowym filmowym stylu.

-Zbadaj zupełnie nową krainę oddaną w najdrobniejszych detalach w nowej, lepszej grafice i stylu.

Opis sequela by lukasz172009
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2010, 16:56:52 wysłana przez proud »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2009, 22:05:16 »
     Mówisz, że "nawróci" RPG z tego gówna, na jakie się przeniosło w ostatnich latach na stare, dobre śmiecie? Juhuuuuuuuu! Czekam na to już przez pięć lat, kiedy to naraz trafiłem na BG i Diablo! W tym roku? Po wakacjach? Toż to wtedy mam mieć nowy komp!
    (click to show/hide)

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 08, 2009, 22:08:14 »
    Czekam już od dawna na tą grę.Przyciągnęło mnie do niej trailer i twórcy ponieważ Bioware zrobił NVN 2 a jeżeli tą grę robi Bioware to będzie na pewno lepsza od NVN 2.

PS:chyba mi nie pójdzie na tym zabytkowym sprzęcie :(

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 08, 2009, 22:13:36 »
    Mówisz, że "nawróci" RPG z tego gówna, na jakie się przeniosło w ostatnich latach na stare, dobre śmiecie? Juhuuuuuuuu! Czekam na to już przez pięć lat, kiedy to naraz trafiłem na BG i Diablo! W tym roku? Po wakacjach? Toż to wtedy mam mieć nowy komp!
    Normalnie cieszę się tak samo jak Ty, bo po tych wszystkich latach syfów i "rpegów" pokroju Mass Effect, Oblivion etc.* w końcu pojawi się coś co przywróci starą szkołę tych gier do życia. Tylko mam nadzieję że gracze staną na poziomie i postarają się uciułać trochę grosza na produkcję, żeby nie wyszło tak, że z torrentów poleci kilkamilionów ściągnięć, a sam tytuł sprzeda się w nakładzie 500 000 szt...

*jedyna gra której to się nie dotyczy to Neverwinter Nights 2

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 08, 2009, 23:04:53 »
    Też czekam na tę grę, i zgodzę się z wami ,że przywróci klimat starych  rpg, tchnie w nie nowe życie.Oby to był początek nowej 3 Ery RPG, która będzie jedną z lepszych, i oby tak było.

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 10, 2009, 18:54:30 »
    Kurde zajmuje aż 20 GB !!!

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 10, 2009, 19:08:25 »
     "Aż"? Dziwne... Grałeś w Turoka? On ma 18gb, a jednak wiele osób w niego pociska i się nie skarży. Do tego teraz ceny dysków maleją i możesz kupić doby dysk 0,5 terabajta za ok. 500zł. Nieźle, nie? Powinieneś martwić się raczej tym, że na Viście (a dokładniej na DX10 i wyżej) najlepiej mieć 4gb ram...
     Jak zobaczyłem screeny... Cudo! Chyba właśnie dla tej gry ruszę dupę i zacznę zarabiać! ;D

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2009, 19:12:17 »
    Kurde zajmuje aż 20 GB !!!
    Może nie będzie tyle piracenia;) Mam zresztą nadzieję, że ludzie się zmobilizują i nie będą kraść tej gry, bo myślę, że będzie warta tej stówki...

Ja mam Windosw7, więc potrzebuje tyle ramu co przy XP;) Gra już dawno by wyszła ponieważ jest skończona w 100%, ale EA zdecydowało, że BioWare wypuści grę jednocześnie na Xbox'a 360, PS 3 oraz PC, cóż szkoda bo już od miesiąca byłaby w sklepie...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 11, 2009, 11:04:49 »
    Też czekam na tą grę, ale dziwi mnie wasza definicja RPG. RPG to jest zabawa w odgrywanie ról, i nawet strzelanka moze dla mnie być dobrym RPG'iem (jeśli ma dobrą fabułę i wczuję się w postać). Kupię ją od razu jak wyjdzie, ale na razie gram w KoTor'a, a później chcę zagrać w dwójkę, więc na pewno trochę u mnie na półce poleży :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 14, 2009, 18:39:18 »
    Czekam na tą gierkę, a żeby przejść wszystkie misje główne i poboczne potrzeba podobno około 350 godzin gry, więc raczej szybko się nie znudzi...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 14, 2009, 19:46:41 »
     Eeee tam... Mi przejście FF IX zajęło 80 godzin, nareszcie doczekałem się RPG, które nie kończy się po 30 godzinach lekkiego pykania...

Offline DzikiJoe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 15, 2009, 20:00:31 »
    A słyszeliście o Drakensang: The Dark Eye? Moim zdaniem najlepszy RPG
    nizyn już dosyć dawno doczekaliśmy się RPG które nie kończy się po 30 godzinach

Drakensang: The Dark Eye studia Radon Labs to gra RPG oparta na najpopularniejszym w Niemczech (a także Austrii i Szwajcarii), systemie papierowych RPGów fantasy. Zamierzeniem autorów było stworzenie gry nawiązującej do klasyki gatunku, kładącej silny nacisk na fabułę, działanie drużynowe i system walki, w którym szybkość wciskania przycisków klawiatury nie jest najistotniejszym elementem. Sami twórcy zwykli określać swe dzieło jako Baldur’s Gate w świecie 3D.

Dodatkowe info
    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7820]=http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7820]http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7820

Screeny:

Więcej screenów
    http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=127774
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 20:12:16 wysłana przez DzikiJoe »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 15, 2009, 23:00:15 »
    Co wam się nie podoba w dzisiejszych RPGach typu Oblivion ,czy Mass Effect?Brak widoku izometrycznego ,czy co?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 15, 2009, 23:06:55 »
    Długość kąbainer ,długość ,one są stosunkowo za krótkie

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 16, 2009, 02:12:56 »
    Z tym się zgodzę, że te gry są za krótkie. Mi się przypominają te długie godziny grane w Morrowinda ;pp