Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • - Static X -
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #270 dnia: Września 07, 2010, 16:49:53 »
    Jeżeli się świetnie sprawdzały to nie ma o co się martwić ;D

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Września 07, 2010, 17:17:37 »
    Według mnie lepiej jeżeli masz przed oczami dokładną odpowiedź bo taki podpisek "arogancka" "sarkastyczna" nie satysfakcjonuje mnie totalnie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #272 dnia: Września 07, 2010, 17:45:08 »
    Na 100% tak nie będzie... skoro 1. jest już "kultową" pozycja RPG, to napewno nie zrezygnują z niczego (czytają przeróżne fora i wiedzą co przygotować, aby zadowolić)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #273 dnia: Września 07, 2010, 22:43:47 »
    Nowy dodatek do Dragon age :D Witch hunt

http://pccentre.pl/news/show/Zapowiedziano_Dragon_Age_Poczatek_Witch_Hunt/id=21832

Poznamy dalsze losy Morrigan ;p

A tu trailer    http://www.youtube.com/watch?v=eCnhqCxhT4Q

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Września 07, 2010, 23:57:23 »
    Nowy dodatek do Dragon age :D Witch hunt

http://pccentre.pl/news/show/Zapowiedziano_Dragon_Age_Poczatek_Witch_Hunt/id=21832

Poznamy dalsze losy Morrigan ;p

A tu trailer    http://www.youtube.com/watch?v=eCnhqCxhT4Q

Przecież to było oficjalnie zapowiedziane już tydzień temu.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #275 dnia: Września 08, 2010, 17:30:39 »
    Na tym forum ? Bo jak się powtarzam to sory, przypadkiem.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Września 11, 2010, 14:01:33 »
    Dziś o godzinie 11.00 skonczyłem grę i niestety pomimo chęci zacząłem grać odrazu w Przebudzenie z czym chciałem poczekać ale stało się.
    Gra jest przepiękna, interesująca fabuła, mechanika i taktyka miód!
    Czekam na wszelkie DLC i część 2. A dopóki nie wyjdzie stawiam, że grę przejdę jeszcze 2 razy może :) Jako każda klasa a jak skończę to zacznę 6 klas w dodatku zanim nie wyjdzie.
    Pozdrawiam fanów!

www.pustamiska.pl

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Września 12, 2010, 23:54:16 »
    Mordrakar:

Czy na tym forum to nie wiem, ale każdy prawdziwy fan odkrył to w zasadzie dzień przed zapowiedzią. ;)

wesch96

Niezbyt rozumiem co masz na myśli poprzez:

"jak skończę to zacznę 6 klas w dodatku zanim nie wyjdzie."

Zinterpretowałem to tak:

"Jak skończysz, to zaczniesz grać sześcioma klasami w dodatku, który jeszcze nie wyszedł."

Odrazu dodam, że póki co w DA:O są jedynie 3 klasy, a nie będzie już żadnych nowych DLC. Właśnie wyszło ostatnie.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #278 dnia: Września 13, 2010, 17:26:48 »
    Jak uważasz, ale nie fani też powinni wiedzieć ;] i tym którym się znudził Dragon age znów zaczną grać. A tak po za tym Witch hunt był krótki .. :|. Mogli by wydać w końcu coś w stylu Przebudzenia, jako kampanie w której da się wybić 45 - 50 lvl ;). A nie takie badziewia, są zbyt krótkie.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2010, 07:09:53 wysłana przez Mordrakar »

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Października 02, 2010, 00:31:39 »

Zestaw ma wartość 114 $

Poczuj klimat Dragon Age! Dragon Age: Początki - Złota Edycja zawiera:

~DRAGON AGE: POCZĄTEK

Odkryj przełomowa grę RPG, laureata 50 nagród, w tym ponad 30 razy "Game Of The Year"! Jesteś Szarym Strażnikiem, jednym z ostatnich opiekunów. Zostałeś wybrany, aby zjednoczyć rozbitą przez wojny domowe i dawnych wrogów krainę, a także, aby zniszczyć Arcydemona raz na zawsze. Poznaj wspaniały świat, dokonaj wielu moralnych wyborów i walcz z przerażającymi i potężnymi bestiami.

~DRAGON AGE: PRZEBUDZENIE - DODATEK

Historia Szarych Strażników toczy się dalej z tobą jako przywódcą zakonu. Jednym z twoich pierwszych zadań jest odbudowanie zakonu, jak również odkrycie sekretów mrocznych pomiotów i tego skąd się biorą. Walcz z nowymi wrogami, naucz się nowych umiejętności i zaklęć i zwiedź zupełnie nowy obszar świata - Amarant.

~WSZYSTKIE 9 DODATKOWYCH ZAWARTOŚCI

Doznaj przygody, zdobądź nowe osiągnięcia, nowych członków drużyny i jeszcze więcej w sadze Dragon Age.

*Kamienny Więzień

*Twierdza Strażnika

*Powrót do Ostagaru

*Świąteczne podarunki

*Świąteczne psikusy

*Kroniki Mrocznych Pomiotów

*Pieśń Leliany

*Golemy Amgarrak

*Polowanie na Czarownicę

~KLUCZOWE CECHY

Ograniczona czasowo oferta: RPG roku 2009, zdobywca ponad 50 nagród w tym trzydziestu "Gra Roku" - Dragon Age: Origins, Dragon Age: Awakening, a także dodatkowe materiały o łącznej wartości aż $114 dostępne teraz w niskiej cenie.

Źródło: http://dragonage.za.pl
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 00:36:22 wysłana przez lukasz172009 »

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #280 dnia: Października 03, 2010, 16:26:45 »
    Czyli jak wyszła złota edycja, to już nie będzie nowych dodatków ?

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #281 dnia: Listopada 07, 2010, 21:18:53 »
    Jest nowy trailer, widać że się dużo pozmieniało ;)

http://www.youtube.com/watch?v=K8mn1rVakZg

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #282 dnia: Listopada 07, 2010, 21:41:43 »
    Jak dla mnie to za dużo się pozmieniało. :| Myślę więc, że na moją forsę EA i BioWare nie mają co liczyć... To już nie jest ta gra, która mi się spodobała i na którą prawdopodobnie będę musiał spoglądać jedynie z sentymentem, jak z perspektywy czasu spoglądam na choćby Tormenta. Po prostu BioWare w Dragon Age 2 idzie nie w tę stronę, w którą chciałbym żeby poszło... Szkoda, bo dla mnie naprawdę pierwsza część była kawałem bardzo dobrej gry i takim uwspółcześnionym twardogłowym RPG'iem. Natomiast DA2 już od początkowych zapowiedzi mi się nie spodobał... Głupi system dialogów a'la Mass Effect, w którym na "kółeczku" wybierasz jedynie nastrój wypowiedzi - cóż za głębia; iście erpegowa. Jeszcze niech oznaczą te opcje kolorami, to dla amerykanów będzie jak znalazł... Briliant... A w tej kwestii mogliby tak świetnie poprowadzić postać, która nota bene jest z góry narzucona i dialogi pod ustaloną postać naprawdę dają krewskie możliwości dla scenarzystów - widocznie BioWare uważa inaczej.

Na dodatek walka... Już w pierwszej części było jej za dużo, a teraz wychodzi na to, że czeka nas połączenie Dragon Age z jakimś Darksiders, gdzie już nie walka będzie przerywała rozmowy, ale to rozmowy będą maciupkim dodatkiem do walki... Szkoda. :/

Na koniec ostatnia rzecz... Kustomizacja. O ile postać gracza będzie w pełni "konfiguralna", tak towarzysze npc będą mogli być wyekwipowani tylko w gotowe sety. No i możliwość ich rozwoju ogranicza się do... ośmiu skilli. Żałosne...

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Listopada 07, 2010, 23:14:41 »
    Nie oglądałem nawet, ale już się dowiedziałem, że ma to być Slasher więc... dziękuję już za uwag, gdyż widzać iż dobre gry są robione pod "dzieci neo"

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #284 dnia: Listopada 08, 2010, 12:36:29 »
    Wątpię czy w Kanadzie wiedzą co to jest Neostrada, więc mówienie iż robią grę pod dzieci neo jest nie miejscu... Ja osobiście nowego Dragon Age nawet kijem nie ruszę, ale nie mam pretensji do BioWare. Takie są dzisiejsze czasy casualizacji i normalne jest że gry dla hardkorowych graczy odchodzą w niebyt. Mam za to taką malutką nadzieję że najnowszy Neverwinter okaże się pełnokrwistym RPG-iem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."