Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68434 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:12:08 »
    Może ktoś widział ten trailer, może nie. Jednak ostatnio pojawiła się jego dłuższa wersja - reżyserska. Co prawda za dużo o samej grze nie można z niego wywnioskować - choć te flashback'i co nieco mogą powiedzieć. ;) Jednak to co powala w nim na kolana i ściąga za jaja na ziemię to niesamowita sekwencja walki... Niejeden megahit z Hollywood nie może poszczycić się czymś tak świetnie zrealizowanym - no i do tego niesamowicie podkreślająca całość muzyka. Jest tylko jedna obawa... Oby tak dynamiczny zwiastun nie zapowiadał tego, że Dragon Age II stanie się jakiś głupim H&S.

Dragon Age II - "Przeznaczenie"
    Zapomniałeś dodać. "głupim H&S jak Dragon Age: Przebudzenie[Dobrze? Bo skleroze mam]", przynajmniej ja tak myśle, bo w Przebudzeniu mamy prawie tylko walke.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:51:00 »
    Niestety proud wszystko na to wskazuje , że został zniszczony ostatni bastion old schoolwych RPG... Wystarczy poczytać o tym w CD-Action chociaż ta gazeta ( zaraz mnie sprostują , że to czasopismo ) nie-doceniała Dragon Age .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Września 01, 2010, 12:40:58 »
    Wg mnie Final Fantasy XIII jest o wiele lepsze od Dragon Age'a.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #258 dnia: Września 01, 2010, 16:12:17 »
    Zależy co kto lubi... Ja na przykład jestem uczulony na jRPG. Taka konsolowa sieka, cukierkowate i ociekające mangą. Fuj!
    Dlatego wolę bliższe memu sercu produkcje z kraju hokeja i klonu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #259 dnia: Września 04, 2010, 21:09:35 »
    Nie da się grać w Dragon age 102 h ;]. Ze wszystkimi dodatkami do Początku grę przechodzę w 30 h ze wszystkimi misjami pobocznymi, prawie ... Mnie niesamowicie wciągnęła ta gra przechodzę ją już 12 raz. Staram się grać wszystkimi klasami i nacjami w grze ;). Co za tym idzie zbieram osiągnięcia, które dają mi satysfakcję ;D Nazbierałem już 86 ale jeszcze zostały mi golemy z amgarraku ;). W Dragon age II, będzie można mieć wpływ na przebieg wydarzeń po przez zapisy z pierwszej części z gry, że np jak kogoś zabijesz to go nie będzie, albo uratujesz to będzie, może także coś z Orzamarskim królem Harrowmont lub Bhelen -> ( nie wiem czy dobrze napisałem jego imię ) ;p. Podoba mi się to ,że poczynania z początku będą miały wpływ na rozgrywkę w II.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Września 05, 2010, 01:11:46 »
    Ja natomiast słyszałem że nie będzie to miało nic związanego z 1 ponieważ akcja dwójki będzie działa się w tym samym czasie tylko że gdzie indziej.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #261 dnia: Września 05, 2010, 13:41:39 »
    http://www.gry.banzaj.pl/Dragon-Age-II-BioWare-zapowiada-mozliwosc-importu-saveow-13471.html A więc źle słyszałeś ...

BioWare poinformowało o wprowadzeniu możliwości importu zapisanych stanów gry z Dragon Age: Początek do drugiej odsłony gry. Zapowiedziana na 11 marca przyszłego roku gra będzie mimo wielu różnić dość ŚCIŚLE ZWIĄZANA Z PIERWOWZOREM.   :)
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 13:45:57 wysłana przez Mordrakar »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Września 05, 2010, 17:03:38 »
    A wiesz na czym będzie polegał ten związek? Otóż sequel podobnie jak pierwsza część będzie obfitował w ogromną ilość DLC ;) 

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #263 dnia: Września 05, 2010, 19:03:55 »
    Nic dodać nic ująć :) .Przeszedłem DA:O w wakacje, i się ciesze z tego powodu :) Najbardziej wciągający RPG w jakiego kiedykolwiek grałem ( nie wspominając o innych grach od Bioware ) . NeverWinter Nights czy Baldur's Gate mu do pięt nie sięgają, a co dopiero The Elder Scrolls'y  :) . Tak wciągnęły mnie tylko Might and Magic 7 i 8 ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Września 06, 2010, 13:37:06 »
    NeverWinter Nights czy Baldur's Gate mu do pięt nie sięgają
    Ehh... Wiem że można mieć własne zdanie, a gustach się nie dyskutuje, ale od teraz Archimonde jest dla mnie casualem: Wg niego sieka podlana RPG-owym sosem jest lepsza niż prawdziwe gry RPG. Ja bym chciał zwrócić uwagę tylko na dwie rzeczy: Porównanie ilości walk w BG i DA, a także obszerności, długości i "głębokości" dialogów w obydwu tych produkcjach. Jakie będzie Dragon Age 2? Jeszcze więcej walki, narzucony bohater i brak dialogów do wyboru. I ja nie rozumiem oburzenia ludzi, którzy się o tym dowiadują: Bo to wasza wina... To wina tych których w grach pociąga jedynie jucha i efektowna akcja - macie co chcecie.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #265 dnia: Września 06, 2010, 14:37:12 »
    [...]Ja bym chciał zwrócić uwagę tylko na dwie rzeczy: Porównanie ilości walk w BG i DA, a także obszerności, długości i "głębokości" dialogów w obydwu tych produkcjach.[...]To wina tych których w grach pociąga jedynie jucha i efektowna akcja - macie co chcecie.

Masz jak najbardziej rację. Gra fabularna (RPG) jak sama nazwa wskazuje to gra w której główny nacisk jest położony na fabułę (i tutaj można dodać dialogi). Oczywiście system walki jest ważny, ale nie najważniejszy.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #266 dnia: Września 06, 2010, 16:41:04 »
    Gdzie przeczytałeś, że nie będzie do wyboru żadnych dialogów w rozmowach ? Oczywiście w DA II.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #267 dnia: Września 06, 2010, 18:16:20 »
    I czy ja pisałem że to system walki mi się w tej grze najbardziej podoba?? Nie... To nie system walki mi się podobał tylko fabuła gry.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Września 07, 2010, 08:36:44 »
    NeverWinter Nights czy Baldur's Gate mu do pięt nie sięgają

Porównujesz gry sprzed ośmiu i dwunastu lat do czegoś co wyszło niecały rok temu?
    Rozumiem, że każdy ma własne zdanie, ale bez przesady. Kiedyś nie było tak zaawansowanej technologi jak dziś.

Co do fabuły... to już zupełnie Twój wybór. Ale chcę Ci przypomnieć, że bez Baldurs Gate i NWN nie byłoby DA:O.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 07, 2010, 11:39:49 »
    Gdzie przeczytałeś, że nie będzie do wyboru żadnych dialogów w rozmowach ? Oczywiście w DA II.
    W dwójce będą nie tyle dialogi co zachowania, postawy do wyboru. Już raz takie coś widziałem... W Jagged Alliance 2 - Tyle że to nie był RPG! Tam zamiast gadać z NPC-ami gracz wybierał jaką postawę zachowują najemnicy, np: agresywną, przyjacielską, bądź arogancką. I ten mechanizm świetnie się sprawdzał... Bo to nie był RPG - tam dialogi były zbędne. A Dragon Age 2 ma być grą RPG...