Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #240 dnia: Lipca 09, 2010, 09:31:08 »
    z tego co słyszałem, wygląda to mniej więcej tak - podchodzisz do jakiejś postaci, gadasz z nią przez 10 minut o jakiejś mrocznej twierdzy, w pewnym momencie postać ta oferuje wyprawe do tejże warowni. I... DING! Jeżeli chcesz wybrać się do Fortecy Jęczących Kałamarnic, zakup DLC.
    Tak, jest takie coś, jednakże to tylko jeden pojedynczy przypadek. Reszta DLC stanowią małe dodatki, które w większości wprowadzają nowe wątki, a do starych odwołują się sporadycznie i małym stopniu. DLC to naprawdę koszmarny i poroniony pomysł, lecz w epoce piractwa i ekspansji gier (które przynoszą comiesięczny, stały dochód) są koniecznością - twórcom gier są bardzo na rękę.
    Dragon Age to naprawdę fantastyczna gra, mistrzowie z BioWare jak zawsze przyłożyli się i stanęli na wysokości zadania. Lecz... Moim skromnym zdaniem Szary Strażnik nie może się równać z Dziecięciem Bhaala...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline tympod123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #241 dnia: Lipca 09, 2010, 13:19:34 »
    Tak, jest takie coś, jednakże to tylko jeden pojedynczy przypadek.

Jak dla mnie to wystarczy.

To tak, jak bym kupił nową koszulę, w domu ją rozpakował i zobaczył, że nie ma jednego rękawa, a na metce widniał napis "jeżeli chcesz mieć drugi rękaw, dopłać nam"...
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Lipca 09, 2010, 16:53:58 »
    Trochę zbyt brutalne porównanie - raczej kupujesz koszulę i zamiast dostać w komplecie 2 zapasowe guziki otrzymujesz tylko jeden. DLC w Dragon Age nie są w ogóle do szczęścia potrzebne. Oferują zbyt mało w stosunku do ceny jaką trzeba za nie uiścić. Bo po co komu parę dodatkowych exp.? Oczywiście może zajść sytuacja iż do Dragon Age 2 będzie można zaimportować postać z Przebudzenia razem z jej statystykami - w tym przypadku tych parę dodatkowych exp. może ułatwić start. Jednak szczerze wątpię aby było to możliwe...

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Lipca 09, 2010, 23:02:51 »
    I prawdopodobnie nie będzie. Z tego co słyszałem, to nie będzie już kreatora postaci, lecz będzie grało się gotową.
    A co do DLC... Jedyna rzecz która naprawde mnie zirytowała, to koszt Awakening. Czekałem na to dwa miesiące, cena miała być w granicach 20 funtów, a wyszło na 32. Dla posiadaczy DA na PC oraz Xbox360 nie jest to większym problemem, lecz dla mnie - posiadacza PS3 - nie ma innej opcji niż kupienie gry za jedną, jedyną cenę, która - jak już wspomniałem - równa się 32 funtom(1 funt = nieco poniżej 5 złotych).

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lipca 30, 2010, 18:06:26 »
    Nowe DLC: Golemy z Amgarraku

Udaj się do podziemi, aby ocalić zaginioną ekspedycję krasnoludów, mającą na celu odkryć starożytne sekrety potwornych budowli.
    Tylko ty, możesz ich uratować i odkryć straszliwy los jaki ich spotkał.

Jeszcze raz umieścisz swojego herosa z powrotem w akcji i rozpoczniesz kolejną przygodę w nieznanym miejscu.
    Poznasz nowe postaci i staniesz oko w oko z obcymi Tobie istotami.
    Nie przegap wciągającej fabuły i nowych, trudnych zagadek, które na Ciebie czekają!

* Przenieś swoja postać z Dragon Age: Origins, Awakening albo stwórz zupełnie nowego bohatera.
    * Stań twarzą w twarz z przerażającymi istotami.
    * Zdobywaj wspaniałe nagrody i przenoś je do rozgrywki w Początku lub Przebudzeniu.
    * Rozpocznij przygodę, która będzie wyzwaniem, nawet dla doświadczonych graczy.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:33:02 »
    No a tu znalazłem dosyć dokładny opis Dragon age II. Cztery strony opisu, kontynuacji i kilka screenów ukazujących mocno odmienioną grafikę. Dowiecie się czemu tak odmienioną jeśli  poczytacie :P. Jak na razie mnie grafika nie powala w DA II a was ?

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=6742

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 04, 2010, 19:06:54 »
    Witajcie
    Mamy nie lada gratkę, dla wszystkich interesujących się serią Dragon Age. Otóż Gildia Dragon Age organizuje konkurs, w którym do wygrania będą 3 egzemplarze powieści Utracony Tron z uniwersum Dragon Age!
    Aby zgarnąć te wspaniałe i polecane książki wystarczy odpowiedzieć na 10 pytań. Następnie należy przesłać odpowiedzi na adres mailto:gildiadragonage@gmail.com, i liczyć, że to właśnie Twoja praca okaże się najlepsza!

Teraz parę słów o zasadach i sprawach ogólnych:
    Fundatorem nagród jest wydawnictwo „Fabryka Słów” (Link)
    Nagrodzone zostaną 3 osoby. Zwycięskie prace powinny być przemyślane, logiczne i ciekawe. Cześć informacji, możecie również znaleźć na naszej stronie.
    Odpowiedzi prosimy zgłaszać na wcześniej wspomniany adres email do dnia 16 sierpnia 2010 roku.
    Zwycięscy zobowiązani są do podania adresu zamieszkania, gdzie zostaną wysłane nagrody.
    Nie odpowiadamy również za ewentualne opóźnienia od nas niezależne. Gildia DA postara się wysłać egzemplarze w dzień lub dwa dni po zakończeniu konkursu.
    W konkursie nie może brać udziału Redakcja serwisu Gildia DA
    Wymagane jest również konto na portalu Gildia DA lub na forum Gildii – wybierzcie sami. :)

Gildia Dragon Age

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 22, 2010, 14:08:10 »
    Moją pierwszą zachętą do RPG był M&B, Diablo.
    Po 3 tygodniach namysłu na urodziny wkońcu wbrałem grę :) A, że już za chwilkę mam imieniiny myślę nad kolejną grą :)
    Wybrałem grę ze względu na wybory moralne zmieniające obraz gry (zaje*****!), 80h rozgrywki, duży świat, nieoskryptowana fabuła, ogólnie :) Już się ślinię jak dzisiaj zainstaluje.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 22, 2010, 16:06:50 »
    80h rozgrywki, duży świat
    Duży świat to pojęcie względne... Wg mnie jest bardzo mały, ale bardziej mnie ciekawi te 80 godzin - niby jakim cudem tyle grać?! Ja miałem maks 65, a zwiedziłem wszystko i to po parę razy bo w mojej drużynie złodzieje otwierający zamki pojawiali się dopiero gdy już nie było żadnych przeciwników. A Ty tu mówisz o 80 godzinach? Podejrzane...

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 22, 2010, 17:44:49 »
    A co z poziomem trudności? Ma on zapewne duży wpływ na czas rozgrywki:) Ja osobiście przeszedłem grę w około 40 godzin na normalnym, nie chciało mi się robić wszystkich questów pobocznych więc szybko to zleciało.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 22, 2010, 18:07:18 »
    Ja przeszedłem DE:Początek kilka razy.
    Kilka razy na normalnym ale bez q pobocznych oraz kilka na łatwym tyle że z wykonywaniem misi pobocznych , tablic itpe.

Nie grałem na poziomach Wysokim i Koszmar Nocny (tylko niektórych mini bossów rozwaliłem) xD
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:11:37 »
    80h rozgrywki, duży świat
    Duży świat to pojęcie względne... Wg mnie jest bardzo mały, ale bardziej mnie ciekawi te 80 godzin - niby jakim cudem tyle grać?! Ja miałem maks 65, a zwiedziłem wszystko i to po parę razy bo w mojej drużynie złodzieje otwierający zamki pojawiali się dopiero gdy już nie było żadnych przeciwników. A Ty tu mówisz o 80 godzinach? Podejrzane...
    Tak było na pudełku ;p narazie mam za sobą3h gry :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 23, 2010, 12:14:39 »
    Ja tam Dragon Age przeszedłem na trudnym, co mi zajęło 102[coś koło tego] godzin, ale gra świetna, dużo myślenia, świetny system walki. Tylko wybory moralne mi się nie podobały, według mnie za mało na świat wpływały, bo co zrobimy to i tak ludzie się od nas nie odwróca, najwyżej pseudo foch. Tak naprawdę wydaje mi się, że wybory moralne wpływają najwyżej na zakończenie ;x. Mówie chyba, bo nie przyglądałem się światu zbyt dokładnie, a to przez to, że i tak świat jest malutki.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 23, 2010, 18:32:03 »
    Ja tam Dragon Age przeszedłem na trudnym, co mi zajęło 102[coś koło tego] godzin, ale gra świetna, dużo myślenia, świetny system walki. Tylko wybory moralne mi się nie podobały, według mnie za mało na świat wpływały, bo co zrobimy to i tak ludzie się od nas nie odwróca, najwyżej pseudo foch. Tak naprawdę wydaje mi się, że wybory moralne wpływają najwyżej na zakończenie ;x. Mówie chyba, bo nie przyglądałem się światu zbyt dokładnie, a to przez to, że i tak świat jest malutki.

Bo nie można było zobaczyć świata gry po jej zakończeniu , dostaliśmy tylko napisy co i jak się potoczyło ze światem.
    System walki mi się właśnie w tej grze niezbyt podobał natomiast najlepsze w grze były egzekucje w spowolnionym tempie :D
    A z wyborami moralnymi powinno być tak jak w ME2.
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 30, 2010, 08:19:35 »
    Może ktoś widział ten trailer, może nie. Jednak ostatnio pojawiła się jego dłuższa wersja - reżyserska. Co prawda za dużo o samej grze nie można z niego wywnioskować - choć te flashback'i co nieco mogą powiedzieć. ;) Jednak to co powala w nim na kolana i ściąga za jaja na ziemię to niesamowita sekwencja walki... Niejeden megahit z Hollywood nie może poszczycić się czymś tak świetnie zrealizowanym - no i do tego niesamowicie podkreślająca całość muzyka. Jest tylko jedna obawa... Oby tak dynamiczny zwiastun nie zapowiadał tego, że Dragon Age II stanie się jakiś głupim H&S.

Dragon Age II - "Przeznaczenie"