Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hardcorowcy.  (Przeczytany 10125 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Hardcorowcy.
    « dnia: Lipca 03, 2009, 17:40:40 »
    Witam! Zauważyłem, że jak czytam forum to właściwie wszyscy gracie na 1000% poziomie trudności. Jesteście masochistami, czy lubicie wyzwania? Ja jestem każualowcem, dopiero niedawno zmieniłem sobie obrażenia z najłatwiejszych na łatwe (jak już nie było z kim walczyć). Fajnie się poczuć herołsem :P. Z tego co widzę to prześcigacie się w poziomie trudności i liczbie jednostek na ekranie (choć to sprawa kompa w większej mierze). Mnie koszą ostro na 56% np. przy obleganiu zamków nordów. Jak wy sobie radzicie?

PS. Gram sobie teraz w tego moda... nigdy nie mogę spamiętać, wiem, że jest tam Radiant Cross... pewnie wiecie o który chodzi :D. Jakże wielkie było moje zdziwienie jak chłop mnie rozwalał jak chciał, a o walkach na arenie mogę pomarzyć. Czy Wy też macie tak, że jak walczycie w zwarciu (w tym modzie) to zadajecie po 2, 1, albo 0 (jak mi bandyci w Nativie), a jakiś tam Dopplecośtam zasadza mi z zweihanda po 12? Denerwuje mnie to strasznie bo praktycznie nie mam szans nikogo zabić, czego to wina?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Hardcorowcy.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2009, 17:58:01 »
    Heh ja kiedyś też grałem na najłatwiejszych lecz przerzuciłem się na  66%.
    Na początku było trudno i troszkę jest, ciosy trzeba wyprowadzać częściej i w odrobinkę dalszej odległości od wroga lecz takiej by nie skapnął się z której strony walimy.
    Broń dystansowa staje się niezbędna by przerzedzić wrogie oddziały
    Powiem tak  przez pierwsze dni będzie ci się ciężko grać  ale w końcu dasz radę( na początku przy oblężeniach ustawiaj 22%) później gdy będziesz pewny swych sił rób hardkor i na 56 jedź.

Z jakiej broni atakujesz???

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2009, 18:06:05 »
    Lubimy wyzwania :) Gra dość szybko się nudzi gdy każdego masz na hita, wrogowie w ogóle nie używają tarcz a z wielkością bitwy ustawioną na 25, wygląda to jak bitka kilku dzieciaków w piaskownicy. Gdy pierwszy raz grałem na łatwym poziomie to mogłem prowadzić Khergitami wojnę z 4 państwami na raz i wygrywać a teraz wojna z 2 to max. Do tego każdy zamek stanowi wyzwanie do którego trzeba się przygotować i starannie dobrać taktykę bo moi ludzie kompletnie nie radzą sobie na piechotę. Niestety nie mam ustawionych moich obrażeń na normalne tylko na 1/2 bo sobie nie radzę na zamkach (pewnie dlatego że gardzę zbroja płytową bo wygląda jak kupa), poza tym mam wszystko na max :)
    Nie lubię casual gamingu, gdyby wszystkie gry były casual to zbankrutowałbym na nich bo każda grę można by przejść w 1-2 dni i odstawić bo nie ma w niej nic więcej do roboty a takie GTA:SA pierwszy raz przechodziłem kilka tygodni a potem ze 2 miesiące grałem dalej aby zdobyć 100% (takie moje zboczenie że każda grę staram się przejść na 100%).
    Miałem wstawić filmik z mojej gry ale jakoś albo nie miałem czasu, albo grałem w coś innego, albo nie chciało mi się, albo wiele innych rzeczy ale postaram się nagrać przed moim wyjazdem na wakacje to zobaczysz jak sobie ludzie radzą na trudniejszych poziomach :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2009, 18:48:20 »
    Ja w zasadzie zaczynałem z battlesizerem na 100 (nadal go nie zmieniłem), obrażeniami normalnymi dla siebie i wojska (również nie zmieniałem), co do AI i szybkości ustawiłem na początku na najniższy, z czasem stopniowo zwiększałem (po obeznaniu się z grą), aż w końcu gram na 112% / 135% (czasami blokowanie automatyczne wyłączam, jak gram w jakiegoś moda, a po powrocie do Native zapominam zmienić i % mi skacze między tymi dwoma wartościami). Z czasem doszły dodatkowe save-kompatybilne tweaki TheMageLorda (łączenie się bandytów w walkach, zwiększenie ich limitu itp), by "urozmaicić" sobie grę. Zaczynając nową grę z takimi ustawieniami 10x na samym początku należy się zastanowić, sprawdzić stan zdrowia bohatera, kondycje oddziału nim zaatakujemy kogoś, lub damy się zaatakować. Czasami w okolicach respawnów rozbijam obóz i czekam, aż ktoś mnie zaatakuje (wtedy łączą się pobliscy bandyci i niekiedy sumka 100+ się nabiera), ale oczywiście, gdy już dorobię się solidnego opancerzenia (broń ma małe znaczenie - do dziś biegam z króciutkim buzdygankiem z obrażeniami do ok 27o...) i solidnego wojska.

Czy jestem hardcorowcem? nie mnie to oceniać, czasami po prostu lubię zaznać lekcji pokory (bo ile można wygrywać). ;)

PS. Aha nie używam większego battlesizera niż 100 - czemu? 1. słaby sprzęt (czasami na leśnych mapach z dużą ilością przeciwników mam slideshow - tragicznie nie jest, ale wyraźny spadek fps-ów widać) 2. to po cholerę umiejętność "taktyka"...

Pozdrawiam!

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2009, 22:41:59 »
    To znaczy ja już gram na 56%, a battlesizera mam na 100, bo mniej to rzeczywiście głupota. Właśnie zastanawiam się czy tego battlesize  changera nie ściągnąć, ale boją się o sprzęt. Jeżdżę z 100 rycerzy i w polu ciężko nas pokonać. Ale podczas oblężeń, gdy zostaję np. z samymi bohaterami to nie wczytuję gry... aż takim noobem nie jestem. Jadę do wioski (praktycznie od razu 60 czy 50 piechurów czy milicjantów i wracam. Obrażenia mam łatwe, bo przez genialne AI nie ma innego sposobu na oblężenia niż przeskoczyć pierwsze szeregi i jechać na kozaka. Na normalnych pewnie sam bym za linią wroga długo nie pociągnął. A co do mojego "PSa" - może mi ktoś coś doradzić?

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2009, 22:52:18 »
    Ile ty masz reputacji w wioskach? Ja mam prawie 70 i dostaje maxymalnie 20 piechurow :D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2009, 23:36:16 »
    A co do mojego "PSa" - może mi ktoś coś doradzić?

Jeśli chodzi o tego pierwszego to tak. Radziłbym zainwestować w jakiś dobry toporek jednoręczny [takie sś najszybsze a do tego obrażenia 35-42, przeważnie] i w [o ile sie nie myle] zrecznosc.
    Tak to bedziesz szybko walil.
    A co do obrazen?. Hmm. głownie zależy od zbroi bo ja np. nie rzucam się jak idiota na piechura [szczególnie jak jest mega-ekstra-superziuper-........ wypasiony i ma dobry arm.] tylko poprostu wale go z samopała ;d. Bez broni palnej tym modem nie zawojujesz [tylko raz nie zabiłem jak kogoś trafiłem [na moje szczeście] - był to car rosji [do ktorego sam naleze], a mowilem mu zeby sie dziad gupi tam nie pchał... no cóz
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 04, 2009, 07:56:44 »
    A ja tam gram na łatwych ustawieniach. 77% z Battlesizerem na 200

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 04, 2009, 16:25:29 »
    Obecnie gram na poziomie 89% z battlesizerem ustawionym na 199(wywala przy 200,chociaż mój komp ciągnie w szybkiej bitwie w Teatrc nawet 800 ludzi na raz,nie wiem dlaczego tak się dzieje).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2009, 16:31:07 wysłana przez Väinämöinen »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 04, 2009, 17:21:54 »
    Mam siedemdziesiąt coś trudności bez battlesizera. I jakoś wcale nie jest tak ciężko... jak ma się głowę i szczęście, to zdobycie kasy na super zbroje jest łatwe...
    pozdro

Offline adiosmuchachos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 04, 2009, 18:39:18 »
    No cóż każdy gra jak może, czasem lepiej trochę czasem gorzej, ale każdy powinien grać przede wszystkim dla przyjemności - jak ktos lubi jednym ciosem kłaść pół armii to niech tak robi - przecież nikt go z tego nie rozlicza, jak ktoś lubi od jednego ciosu ginąć i grę przechodzić 4x dłużej łechcąc swoje ego "no bo ja przeszedłem wszystko na maxa" to też jego sprawa :)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 04, 2009, 18:56:07 »
    Ja uważam siebie za totalnego nubka ;p Battle sizer na 100 (ahh ten zabytkowy komputer) dmg na łatwe a i wyłączone auto blokowanie, info o dmg itp wyłączone, tylko straty)
    Co do blokowania, nie jest mi potrzebne.Jeżdżę sobie na hunterze z dwoma kołczanami, łukiem Yumi i Kataną. ;p (zwłaszcza że wojuję z imperium a oni są jak kaczki - brak tarcz :D )

Offline SirHubert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 06, 2009, 20:14:08 »
    Może mnie ktoś oświecić i napisać gdzie się zmienia poziom trudności? ^^

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria