Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hardcorowcy.  (Przeczytany 10122 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Hardcorowcy.
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 30, 2009, 20:16:11 »
    Fajnie jest tak zrobić 100 % trudności obrażenia normalne u naszego "herołsa" i rycerzy. Wtedy to dopiero jest siekanka

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 30, 2009, 21:16:37 »
    ja jestem hardcorem: zemsta (na) nordów(ach)
    (click to show/hide)
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 30, 2009, 21:18:47 »
    I tak cię zaraz wszyscy zjada że grasz na czitach albo na najłatwiejszym poziomie trudności.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 30, 2009, 21:27:34 »
    jakich czitach? to poziom 24 z najlepszą zbroją jaka była (i z dużą armią)
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 30, 2009, 21:41:58 »
    "Zadajesz 243 obrażeń"
    O_O. I wszystko jasne.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 01, 2009, 22:00:12 »
    No co Ty tak nie umiesz? :D

A ja się pochwalę - zacząłem nową grę w The Eagle and the Radiant Cross z wyższym poziomem trudności. Z tym, że od początku postawiłem na prosowanie - czyli szybie wzbogacenie się i tak dalej. No i gram na realistycznym zapisie - hardcore! :D

Offline LukFran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 02, 2009, 08:26:48 »
    Wiecie co? Wszyscy mnie załamujecie... Battle sizer na 100. Mój komp maksymalnie 40 uciąga (wtedy to nie gra, a pokaz slajdów) i to na najniższych detalach;/ Normalnie to gram na 25 chłopa z 56% trudności i radzę sobie, tylko jak z khergitami się biję to jest problem.
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą ,bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem."

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 02, 2009, 15:17:55 »
    Znam Twój ból. Dlatego też byłem "obrażony" na M&B kiedyś. Bo się ciął, nie tylko w bitwach ale i na mapie świata. 30 ludzi na ekranie to maks. A teraz mogę pochulać :) - ale 100 mi starcza.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 02, 2009, 16:06:24 »
    No niestety, gry wymagają coraz więcej a kompy same się nie upgrade'ują. Najgorsze jest to, że PCty starzeją się w zastraszającym tempie. Wystarczą 2-3 lata aby najnowsze produkcje przestały chodzić na najwyższych detalach.

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 02, 2009, 17:52:59 »
    Może trochę nie na temat, ale jak osiągnąć 135% poziomu trudności? Bo ustawiłem SI walki, zadawane obrażenia dla mnie i sojuszników na Normalny, Celownik wyłączyłem (heh to tak dla szpanu bo to nie wlicza się w % poziomu ;d), szybkość walki szybsza i wielkość bitew na 100 i mam tylko 84%.

EDIT:Dobra znalazłem było na poprzedniej stronie ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2009, 18:08:24 wysłana przez gronko10 »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:49:55 »
    Musisz mieć jeszcze realistyczny zapis. Tzn jeśli kupisz sobie nowiutki hełm za 60k i złapie cię Khergicka kampania wojenna i ci go zabiorą, to nie wczytasz gry żeby go odzyskać. Będziesz musiał odnaleźć tego lorda który ci to zabrał i odzyskać poprzez pokonanie go :)

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 02, 2009, 19:54:45 »
    I włącz manualne blokowanie, gronko :) To chyba powiększa % trudności o 19%, albo więcej.

PS Możesz sobie ściągnąć programik battle-sizer, dzięki któremu możesz ustawić wielkość bitew do 1000. Nie wiem dlaczego, ale im więcej luda na ekranie, tym większu % poziomu trudności :)

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 03, 2009, 22:37:42 »
    Dzięki wam za rady :P

I włącz manualne blokowanie, gronko :) To chyba powiększa % trudności o 19%, albo więcej.

PS Możesz sobie ściągnąć programik battle-sizer, dzięki któremu możesz ustawić wielkość bitew do 1000. Nie wiem dlaczego, ale im więcej luda na ekranie, tym większu % poziomu trudności :)

Wiesz mój laptop ma lekkie ściecia przy 100 ludu więc jak ustawię 200 to pokaz slajdów gwarantowany ;)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 10, 2009, 15:54:39 »
    Ja gram na 56% :P Zamierzam później zmienić na trochę wyższy, ale to jak nadejdzie właściwy czas ;)

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:59:47 »

Z prostej przyczyny, że jak masz bitwę np 20 swoich kontra 120 przeciwników, a wielkość bitwy jest na 40. To zawsze walczysz z swoimi 20 chłopami przeciwko 20 wrogów. Czyli jest łatwiej się bronić niż by wjechali w 120 i rozłożyli Cię w minutę. :P

A co do poziomu trudności, to bym chyba usnął gdybym nie grał na normalnych obrażeniach i z najwyższym AI przeciwników. Do tego największe pole bitwy 100 (mój komputer nie wydoli battlesizera). I najważniejsze ze wszystkiego, tryb zapisu na autosave. To ostatnie zwłaszcza stanowi smaczek trudności, gdy człowiek nie ma możliwości zabawy w load save, gdy coś pójdzie nie tak: zostanie okradziony z najlepszych itemów czy dużej partii złota, albo gdy mu wybiją długo szkolony oddział.