Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zacząc?  (Przeczytany 8802 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anamden

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zacząc?
    « dnia: Lipca 03, 2009, 14:14:47 »
    Witam! To mój pierwszy post na tym forum

Dziś wieczorem będe miał tę gre :) i mam kilka pytań:

1. Czy grafika w grze jest dobra?
    2. Jak zacząc gre? tzn Co kupić , do kogo dołączyć itp. , Czy w grze jest jakiś tutorial ?

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    Odp: Jak zacząc?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2009, 14:37:41 »
    Witam! To mój pierwszy post na tym forum

Dziś wieczorem będe miał tę gre :) i mam kilka pytań:

1. Czy grafika w grze jest dobra?
    2. Jak zacząc gre? tzn Co kupić , do kogo dołączyć itp. , Czy w grze jest jakiś tutorial ?

1.Cóż grafika jest nawet dobra ,ale to tylko moje zdanie.
    2.W grze jest tutorial a na początku najlepiej grać Swadią(pomarańczowe państwo w samym środku mapy). 

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2009, 14:40:45 »
    Swadia rzeczywiście jest, jest do tańca i różańca, ale pamiętaj, żeby od razu rozwijać konnych, bo piechota mija się z celem.

Offline Anamden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2009, 14:41:25 »
    Dlaczego akurat Swadią?

Interesuje mnie postać Knighta ( bron jednoręczna ) na koniu.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2009, 14:56:11 »
    Dlaczego akurat Swadią?

Interesuje mnie postać Knighta ( bron jednoręczna ) na koniu.

Swadia to właśnie rycerskie państo.

Offline Anamden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2009, 15:01:37 »
    Ok. Macie jeszcze jakieś rady? łatwo się walczy?

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2009, 15:04:40 »
    Tu się muszę zgodzić z przedmówcą, chodź w tej kwestii na 2 miejscu są Vaegirzy(tak, zielony).
    Osobiście preferuję KK, czyli Khergicki Khanat. To państwo konnych łuczników.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2009, 15:11:22 »
    Ok. Macie jeszcze jakieś rady? łatwo się walczy?

To zależy od:

-poziomu trudności(AI , obrażenia)
    -ekwipunku
    -poziomu postaci
    -twoich umiejętności

Moja rada?Sam Calradi nie podbijesz więc pierwszą czynnością jaką powinieneś zrobić to polecieć do najbliższej wioski wynająć kilku kolesi i szkolić ich na polu treningowym tak długo aż nie będzie można ich dalej awansować (jeśli niechcesz tego robić inwestuj w skill trenowania) .

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2009, 15:26:52 »
    (...)
    Moja rada?Sam Calradi nie podbijesz więc pierwszą czynnością jaką powinieneś zrobić to polecieć do najbliższej wioski wynająć kilku kolesi i szkolić ich na polu treningowym tak długo aż nie będzie można ich dalej awansować (jeśli niechcesz tego robić inwestuj w skill trenowania) .
    (...)
    Ciekawe... powiedz mi w ile czasu szkolisz w ten sposób np huscarla, rycerza, sierżanta? Owszem sam chętnie wybieram ten sposób trenowania ludzi, ale nigdy nie szkole ich na maxa... z 2-3 upgrade i lecę komuś "nastukać".

A co do tematu... Najlepszym sposobem będzie, jak sam pobiegasz, popatrzysz, przetestujesz, po dotykasz, pomacasz, poliżesz, etc i sam stwierdzisz, która frakcja najlepiej by Ci odpowiadała i jaki styl gry preferujesz. Skoro jak napisałeś, że "chcesz grać jako rycerz", to odpowiedni są do tego swadianie (pomarańczowi) / vaegirzy (zieloni). A co do walki włącz na samym początku w opcjach kierunek ataku i dostosuj poruszanie myszą do wykonywanych ataków, szybciej przystosujesz się do wyprowadzania ciosów.
    Poziom trudności... poradzić mogę tylko, abyś ustawił sobie obrażenia na normalny. AI, szybkość wedle uznania.

Oczywiście nikt Ci nie broni grać wg własnych upodobań ;)

Pozdrawiam!

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2009, 15:35:02 »
    Ja mam taką radę: zadania rób dla Swadii, a tymczasem rekrutuj po wsiach pół na pół Khergitów i Vaegirów.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2009, 17:51:48 »
    Najłatwiej jest grać Swadią bo ich konnica sieje postrach i w otwartym polu i podczas oblężenia lecz dość długo się szkolą. Zanim będziesz miał tych upragnionych rycerzy większość zapewne zginie w walce. Vaegirzy szkolą się chyba trochę szybciej ale używają broni dwuręcznych więc często padają od strzał/bełtów. Khergici z kolei dość szybko się szkolą, są odrobinę tańsi i od samego początku są na koniach co daje dużą przewagę nad większością bandytów (bo na początku nie masz co atakować lordów). Jedynym ich minusem jest bardzo słaby pancerz i to że chcąc wjechać głębiej na stepy aby ich rekrutować możesz natrafić na bandytów stepowych którzy robią kotlety z nowych graczy. No i padają jak muchy gdy idą pieszo ale to nie powinno stanowić problemu na początku gry kiedy nie atakujesz żadnego zamku bo masz nikłe szanse na podbicie go. Rhodocy i Nordowie nie maja konnicy czyli odpadają?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2009, 18:32:44 »
    Oj odrazu odpadaja...kazdy gracz preferuje inny styl walki. Oczywiscie, oddzialami konnymi pokonac wroga na otwartym terenie jest znacznie latwiej ale to wcale nie znaczy, ze trzeba grac tylko konnica.

Offline Zieluch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 05, 2009, 19:08:25 »
    Najlepiej na początek sobie trochę rekrutów zbierz od każdej frakcji i wtedy zobaczysz, co ci najbardziej odpowiada.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 05, 2009, 21:33:08 »
    Tak jak kolega wyżej popróbuj wszystkiego po trochu i się przekonasz jaki styl walki,frakcja,umiejętności przydadzą Ci się w boju.Polecam abyś w najbliższym mieście najął sobie bohaterów drugoplanowych czyli np.Lezalit,Ymira lub inżynier Artimmener.Tak jak ty oni preferują każdy inny styl walki jak i umiejętności,więc wynajmij takiego który najbardziej ci się przyda.Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej skieruj się do tego tematu:http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1804.0
    Pozdro

Offline Ramonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 15, 2009, 10:58:26 »
    Wrzuce swoje 3 grosze : ja zaś chce grać jako piechota : która z frakcji jest najlepsza pod tym względem ?
    This is me! Rapist! Oh look behind you! Superman! *Bang! Surprise rape!*