(...)
Moja rada?Sam Calradi nie podbijesz więc pierwszą czynnością jaką powinieneś zrobić to polecieć do najbliższej wioski wynająć kilku kolesi i szkolić ich na polu treningowym tak długo aż nie będzie można ich dalej awansować (jeśli niechcesz tego robić inwestuj w skill trenowania) .
(...)
Ciekawe... powiedz mi w ile czasu szkolisz w ten sposób np huscarla, rycerza, sierżanta? Owszem sam chętnie wybieram ten sposób trenowania ludzi, ale nigdy nie szkole ich na maxa... z 2-3 upgrade i lecę komuś "nastukać".
A co do tematu... Najlepszym sposobem będzie, jak sam pobiegasz, popatrzysz, przetestujesz, po dotykasz, pomacasz, poliżesz, etc i sam stwierdzisz, która frakcja najlepiej by Ci odpowiadała i jaki styl gry preferujesz. Skoro jak napisałeś, że "chcesz grać jako rycerz", to odpowiedni są do tego swadianie (pomarańczowi) / vaegirzy (zieloni). A co do walki włącz na samym początku w opcjach kierunek ataku i dostosuj poruszanie myszą do wykonywanych ataków, szybciej przystosujesz się do wyprowadzania ciosów.
Poziom trudności... poradzić mogę tylko, abyś ustawił sobie obrażenia na normalny. AI, szybkość wedle uznania.
Oczywiście nikt Ci nie broni grać wg własnych upodobań ;)
Pozdrawiam!