To jeszcze ja wcisnę swoje zdanie. Zacznę od tej wymiany maili. Polsat jeszcze jako tako, ok nie mieli wolnej ekipy i nie pojechali do Wrocławia. Fakt jest gazetą skierowaną do pewnej grupy społeczeństwa, do mieszkańców wsi i ludzi starszych, też raczej ze wsi i małych miast, więc to nic dziwnego, że takim językiem piszą (inna sprawa, że zawsze jak widzę wypowiedzi w stylu "och, ach. My jesteśmy lepsi i prawi, a was kusi szatan, jesteście czymś gorszym." to śmiać mi się chce z tych, którzy hołdują takim poglądom, ale to moje osobiste zdanie). Natomiast po tym co TVP odpisywało wyraźnie widać, że nie zamierzali być choć odrobinę grzeczni. Z Deep Purple robić Pink Floyd czy Das Purple?? Oczywiście jeszcze mówić, że te zespoły grają każdy gatunek z wyjątkiem tego o który faktycznie chodzi. Po prostu TVP postanowiło być chamskie, no ale skoro mają takiego p.o. prezesa to czemu się dziwić. Odnośnie natomiast dyskusji to widzę, że Petrosa i Prouda trochę poniosły emocje. ;] Natomiast moim zdaniem w głównych wydaniach programów informacyjnych Polsatu i TVP powinna być jakaś wzmianka o tym koncercie. Ok, nie było to najważniejsze wydarzenie dnia, ale powinien się pojawić jakiś krótki reportażyk chociaż pod koniec wiadomości, bo było to jednak dość spore wydarzenie kulturalne, napewno ważniejsze od sprawy "pana Jasia, któremu rozkopali 2 metry kwadratowe pola pod budowę drogi gdzieś na Mazurach" a tego typu pierdoły się dość często zdarzają w głównych wydaniach programów informacyjnych. Nie będę tutaj mówił czy lepszy jest rock czy techno, bo to rzecz gustu. Wiadomo, że techno, disco polo, hip hop i podobne generalnie charakteryzują się prostszą formą od kompozycji rockowych i metalowych, a jeszcze bardziej skomplikowane formy przybierają kompozycje muzyki klasycznej. Zwrócę tu tylko uwagę na ostatni post Petrosa. Owszem, muzyka nie jest obowiązkowa, nie trzeba jej słuchać, ale jeśli już ktoś słucha muzyki to wypada znać chociaż z nazwy i najlepiej z jakichś utworów przynajmniej najważniejsze zespoły w dziejach muzyki. Akurat D.P. faktycznie są jednym z ważniejszych zespołów rockowych w historii, choć osobiście uważam, że Led Zeppelin było o wiele ważniejsze. ;)