Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288519 razy)

Opis tematu:

Offline Petros

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #720 dnia: Maja 03, 2009, 14:52:47 »
    Są legendą ale jak widać tylko w kręgu zainteresowanych, wiele osób o Nich nie słyszało wogóle.
    Telewizja mało czasu poświęca muzyce no chyba że ma przyjechać zespół tak znany jak Metallica, Madonna, Jackson a z tych mniej znanych na świecie to na okrągło Feel i Doda, reszta zespołów i gatunków niema szans się przebić. 

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #721 dnia: Maja 03, 2009, 14:59:20 »
    Nie no ja nie mogę, jak Deep Purple są mało popularni... to przecież prawie tak samo jak byś powiedział że nie słyszałeś o Pink Floyd czy Led Zeppelin, a to jest przecież niemożliwe (możlwe?). Byli, są i będą legedą, a od mediów oczekuje się żeby o takich rzeczach pamiętały.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Maja 03, 2009, 15:13:40 »
    Petros nie załamuj mnie^^^, Deep Purple  byli i są wybitnymi przedstawicielami hard rocka i bez nich trudno przewidzieć jaki byłby kierunek rozwoju ogólnie całego rocka. Wychowałem się na ich (i nie tylko) wspaniałej muzyce, a Ty piszesz , że Das Purple(sic!!)..są mało znani^^. Proud widziałem na tvn 24  5 minutową relacje z koncertu. Co do reszty i co do tego co powyżej napisałeś o tych majlach  , określe 1 słowem..ŻENADA..jak sie o tym czyta. hip hop buhehehe. Głowa mnie rozbolała. 

australijski Pink Floyd..^^^^^a Richard Wright nie umarł...nie moge tego czytać

ale co można zrobić jak na majle w różnych redakcjach odpisują ludzie pokolenia pepsi-coli crakersów i dyskoteki...żenujace to i smutne.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2009, 15:22:54 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Maja 03, 2009, 22:00:07 »
    Tak tak... przypomniał mi się motyw z Ferdydurke "Słowacki wielkim poetą był..."
    Z ignorancją wypowiadasz się o innych gatunkach muzyki więc nie oczekuj że ktoś z poza koła wzajemnej adoracji będzie ich sławił.
    Ja jak i pewnie 99% moich znajomych o takich tworach niesłyszałem, mało tego jak by byli tak znani jak uważasz to te wstrętne komercyjne media by ich pokazały, a tu psikus i cisza.
    Ciągle płaczecie że metale i rockowcy są źle postrzegani przez społeczeństwo (sataniści) a sami jedziecie stareotypami o niby żałosnym pokoleniu "pepsi" i "dyskotek".

Offline Professios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Maja 03, 2009, 22:50:33 »
    Petros po pierwsze sam rozpowiadasz bzdury o ludziach których nie znasz (powiedziałeś że 99% twoich znajomych nie zna Deep Purple czyli nie znasz nikogo kto słucha metalu, a co za tym idzie skąd wiesz jacy są tacy ludzie?) Z przeczytanych tekstów, wypowiedzi ?
    Jestem człowiekiem słuchającym metalu głównie starego metalu i nie konkretnej odmiany tylko szerokiej ich gamy, ludzie których nazywam swoimi znajomymi to w 3/4-tych osoby słuchające metalu (niektórzy słuchają black metalu inni klasycznego jeszcze inni takich dziwnych odmian metalu że ja bym tego już metalem nie nazwał :) ) i nigdy NIGDY nie słyszałem żeby ktokolwiek z nich się negatywnie wypowiedział na temat innej osoby tylko dlatego że słucha innej muzyki. Natomiast miałem niejeden przykład sytuacji że podwoziłem jakiegoś znajomego znajomego który słuchał techno/hip hopu/klasyki i jednocześnie wiedział że ja słucham metalu i reakcje były różne od wyłącz to gówno po sory ale czy możesz to wyłączyć? bo nie lubie kociej muzyki (ja kolesia podwozilem za darmo na prosbe mojego dobrego znajomego W MOIM samochodzie a ON mi powiedzial wylacz to gowno) zawsze jednak reakcje byly negatywne. Z kolei miałem sytuacje że gościłem w domu zagorzałego wroga metalu (z tym że on nie wiedział że ja takowy słucham) w tle leciał właśnie Deep Purple i w pewnym momencie słysze od niego : "to jest dobre zrób to głośniej". Dzień później jego dziewczyna a moja koleżanka zapytała mnie co ja mu zrobiłem, zdziwiłem się i zapytałem o co kaman? Odpowiedziała że opowiadał jaką to fajną nutę u mnie usłyszał, a gdy mu odpowiedziała że to jego znienawidzona muzyka to z nią nie rozmawiał cały dzień (po tym dniu koleś mnie nawiedzał 2-4 razy w tyg. z penem i zgrywał wszystko co miałem.

Więc powiedz mi Petros kto ma rację? Ja czy ty? Ja uważam że gówno wiem o innej muzyce, a to że znam 100 osób słuchających techno które są debilami pierwszej klasy to nie znaczy dla mnie że wszyscy słuchający techno tacy są.

Nic nie jest złe dopóki nie jest wdrażane na siłę.

PS Deep Purple jest bardziej znaną kapelą i bardziej kultową niż Metallica.

Proud zgadzam się z tobą postawa naszych mediów jest co najmniej dziwna o ile nie głupia bo co jak co ale o Deep Purple każdy szanujący się dziennikarz powinien co najmniej słyszeć  tak jak powinien wiedzieć kto to jest Madonna czy Britney Spears (W końcu to jego zawód)

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Maja 03, 2009, 23:47:15 »
    Proud. Rozumiem doskonale Twoje odczucia. Sam kilka wiosen temu też bym sie wkurzył, gdyby zaistniała podobna sytuacja. Jednak nie ma sie co tak ekscytować.
    Podane przez Ciebie media są źródłami publicznymi - które nie są ukierunkowane np w muzykę. Dlatego informują o tym co większość ludzi chce słyszeć. Ponadto chciałbym zaznaczyć, że choć był to koncert legendy rocka, to jednak wątpie, by to wydarzenie wpłynęło jakoś szczególnie na los większej liczby mieszkańców tego kraju. Inna sprawa, że część informacji odnośnie użerania sie ze sobą naszych polityków też raczej nie, jednak afery wzbudzają zainteresowanie. Koncert zespołu, który obrazoburczy nie jest i skandalu nie wywoła jak widać nie.
    Co do ślubu Pazury, to sie przyznam, ze dla jajec przeglądam czasem Pudelka. Tam o tym trąbili już od jakiegoś czasu. Świadomość, ze takie pierdoły interesują wiele osób nie napawa optymizmem, jednak cóż można zrobić...
    Dodam jeszcze na koniec, ze niewłaściwie przytoczyłeś przykład Finlandii. Tam podobnie jak w Skandynawii niewiele sie dzieje. Przestępczość relatywnie niska, kraj mimo znacznej powierzchni raczej niezbyt ludny. Podejrzewam, ze politycy nie szaleją tak jak u nas... Tam informują w zasadzie o WSZYSTKIM, byleby zapchać dane wydanie informacji.
    Chciałem jeszcze dodać, że w tefałpe powali totalnie wszystko. Jednak jeśli idzie o narodowość Pink Floyd to raczej chodziło im o Australian Pink Floyd Show, które w zesżłym roku było w Spodku w Katosach. Pamiętam, ze o tym informowali w mediach ;-)
    Tak więc by podsumować to wszystko. Proud - niestety musisz się przyzwyczajać do takiego traktowania Ciebie i innych fanów podobnej muzyki. Niestety patrząc przez pryzmat muzyki emitowanej w największych stacjach radiowych i telewizyjnych w Polsce to są gatunki niszowe.

Offline Professios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Maja 04, 2009, 08:05:31 »
    mielonka nie sposób się nie zgodzić z twoim rozumowaniem jednak jeśli spojrzeć na reakcje mediów to jedyne co mi się z tym kojarzy to niektóre bzdurne prawa w kilku stanach USA typu: "zakaz noszenia krawatów przez kobiety w niedziele" :)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Maja 04, 2009, 09:25:12 »
    Tyle, że ja się nie zgadzam na takie traktowanie mojej muzyki i w konsekwncji mnie samego bo ja nie obrażam nikogo z tego powodu, że słucha innych odmian muzyki, których po prostu nie nawidzę (tzn. Disco przez Pole, Techno, Hup Hop). Dla mnie każdy może słuchać czego sobie sam chce i mnie to gówno wielkie obchodzi. Może bym tak nie zareagował gdyby nie dwa fakty jakie zapomniałem. Po pierwsze stereotypowe i chamskie potraktowanie przez ten pie***ony brukowiec, a po drugie sytuacja gdy jakiś czas temu występował w polsce 50cent. Wówczas news był w każdej stacji, że to nieby "mega gwiazda" i takie inne pierdoły, a jak przyjeżdża prawdziwa legenda (co w tym kraju dzieje się baaaardzo rzadko) to wszyscy są cicho i jeszcze obrazają ich od jakichś niemieskich Purpuli czy mylą nawet kraj pochodzenia drugiej legendy, tj. Pink Floyd. Jeszcze powracając do koncertu tego "pół-dolarowego" to czemu jego się nie czepiają za to, że propaguje przemoc, narkotyki itp., a zespół któremu nie można zarzucić nic w tej kwestii jest poniżany?
    Tak tak... przypomniał mi się motyw z Ferdydurke "Słowacki wielkim poetą był..."
    Z ignorancją wypowiadasz się o innych gatunkach muzyki więc nie oczekuj że ktoś z poza koła wzajemnej adoracji będzie ich sławił.
    Ja jak i pewnie 99% moich znajomych o takich tworach niesłyszałem, mało tego jak by byli tak znani jak uważasz to te wstrętne komercyjne media by ich pokazały, a tu psikus i cisza.
    Ciągle płaczecie że metale i rockowcy są źle postrzegani przez społeczeństwo (sataniści) a sami jedziecie stareotypami o niby żałosnym pokoleniu "pepsi" i "dyskotek".
    Ten post Petrosa potraktuje poprostu błogim milczeniem...
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2009, 15:46:44 wysłana przez proud »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #728 dnia: Maja 04, 2009, 09:31:05 »
    Nie można mówić, że jeden rodzaj muzyki jest lepszy od drugiego, tym samym takie osoby pokazują wszystkim, że są ignorantami i ludźmi z małym ilorazem inteligencji

A co do muzyki to mi się wszystko podoba.....po pół litra wódki posłucham nawet disco czy 50 centa.....już nie widać takiej różnicy, takie same rytmy i brzmienia

Offline Professios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Maja 04, 2009, 09:59:01 »
    A ja dzielę muzykę na 2 rodzaje : tą do słuchania i tą która z założenia powstała do zabawy (tańce itp) bo jeśli nie trawie ani odrobine techno i discopolo to jestem w stanie tańczyć ze swoją lubą przy tej muzyce (dla niej co prawda ale w takiej sytuacji nie przeszkadza mi ta nuta bo co by tu dużo mówić do tanca się ona nadaje)

I nie mogę stwierdzić że nienawidzę jakiejś muzyki jedyne czego tak naprawde nieznosze to hipokryzji i ludzi którzy negują coś czego nie znają.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Maja 04, 2009, 15:54:46 »
    Widzę że są problemy z rozumieniem czytanego tekstu więc objaśnię:
    To że wy tak uważacie, nie znaczy że inni muszą tak uważać (chodzi o tą legendę i tą moją niby nienawiść do muzyki)
    Każdy ma inny gust i może mu się podobać co innego, dla mnie np. nie są legendą, no i co? nie mam takiego prawa?

To było do Harregoangela, no i co tu strasznego napisałem? Prawdę?
    No to dam pierwszy z brzegu przykład waszej tolerncji:
    (...) wokal mi podchodzi pod numetal którego nie trawie :/,i w dodatku nie ma solowki ://(...)
    No już mnie nie strasz. Nie cierpią zarówno numetalu jak i rapcoru, najgorszy syf jaki można zrobić z muzyką metalową to wpleść w nią to seplenienie...

Kogo tu obrażam znowu? Gdzie w tym kłamstwo? Znanych ludzi pokazują w TV naprawdę, sam widziałem, a to że jednych uważasz za gorszych a innych za lepszych "artystów" to inna sprawa. Media pokazują to co ludzie chcą oglądać.

Gdzie tu kogoś obrażam? opisałem tylko sytuację rzeczywistą, za to kolega Harry już stareotypem atakuje. Mało tego odwracasz sytuację i piszesz że ja niby kogoś obrażam. Wzmianka o zespołach satanistycznych
    No i też przykład.Wzmianka o zespołach satanistycznych 
    najlepsza wersja Voodoo child<3 http://www.youtube.com/watch?v=v7yPRYL_Oq0

To było poniżej pasa bo wiadomo, że nikt nie przebije mistrza:)

Ciekawi mnie to czy lubi ktoś te norweskie zespoły satanistyczne.
    Link do przykładu:
    http://www.youtube.com/watch?v=mxDiKSHqBIc

Więc powiedz mi Petros kto ma rację?

Jest pytanie musi być odpowiedź, ogólnie ja mam rację.
    Ja uważam że gówno wiem o innej muzyce, a to że znam 100 osób słuchających techno które są debilami pierwszej klasy to nie znaczy dla mnie że wszyscy słuchający techno tacy są.

Nic nie jest złe dopóki nie jest wdrażane na siłę.
    Z tym akurat się zgodzę.

Tyle, że ja się nie zgadzam na takie traktowanie mojej muzyki i w konsekwncji mnie samego bo ja nie obrażam nikogo z tego powodu, że słucha innych odmian muzyki, których po prostu nie nawidzę (tzn. Disco przez Pole, Techno, Hup Hop). Dla mnie każdy może słuchać czego sobie sam chce i mnie to gówno wielkie obchodzi.
    Fanatyk Disco polo mógł by się czuć obrażony, Hip hopu podobnie a miało być tak tolerancyjnie , nie prawda? 

I nie mogę stwierdzić że nienawidzę jakiejś muzyki jedyne czego tak naprawde nieznosze to hipokryzji i ludzi którzy negują coś czego nie znają.
    Negować mogę wszystko co mi się podoba, takie prawo daje mi matka wszystkich nauk.
    Ten tekst o hipokryzji to takie "mycie rąk" po nieudanych i nieprawdziwych atakach. 

Wielki szacunek dla Mielonki który jedyny z drugiej strony sporu pisze rzeczowo i nie unosi się fanatyzmem.
    Z Nim naprawdę się zgadzam.

Pisać już chyba więcej nie będę bo sprawę wyjaśniłem jasno no i oczywiście racja jest po mojej stronie więc osoba bez stronna czytając to przyzna mi rację.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Maja 04, 2009, 20:04:55 »
    Widzę Petros, że ty bierzesz wszystko tak dosłownie, że aż żal...

No to dam pierwszy z brzegu przykład waszej tolerncji:
    (...) wokal mi podchodzi pod numetal którego nie trawie :/,i w dodatku nie ma solowki ://(...)
    No już mnie nie strasz. Nie cierpią zarówno numetalu jak i rapcoru, najgorszy syf jaki można zrobić z muzyką metalową to wpleść w nią to seplenienie...
    No i co przecież nie obrażam tu nikogo, a jakbyś nie wiedział Nu metal jest gatunkiem muzyki metalowej więc po prostu ją krytykuję, co nie mogę?

Kogo tu obrażam znowu? Gdzie w tym kłamstwo? Znanych ludzi pokazują w TV naprawdę, sam widziałem, a to że jednych uważasz za gorszych a innych za lepszych "artystów" to inna sprawa. Media pokazują to co ludzie chcą oglądać.
    No widzisz większa część moich znajomych słucha muzyki rozrywkowej oraz elektronicznej, a sami się dziwili że nie było nic o takim wydarzeniu jak koncert Deep Purple. Rozumiesz, że to jest muzyka na której wychowały się całe pokolenia? Przecież oni grają już ponad 40 lat (z przerwami) i żeby nie znać takich zespołów to już jest prawdziwa ignorancja. Sam nie słucham popu czy innych takich, a wiem kto to jest Spears, Madonna itp.

najlepsza wersja Voodoo child<3 http://www.youtube.com/watch?v=v7yPRYL_Oq0

To było poniżej pasa bo wiadomo, że nikt nie przebije mistrza:)

Ciekawi mnie to czy lubi ktoś te norweskie zespoły satanistyczne.
    Link do przykładu:
    http://www.youtube.com/watch?v=mxDiKSHqBIc
    Nie wiem czy wiesz "światły człowieku", ale wymienione w tym sensie słowo "satanistyczne" w odniesieniu do takich zespołów jak Gorgoroth, Satricon czy Dimmu Borgir jest prawdą ponieważ oni nie kryją tego, że są satanistami, ale nie toleruje takiego określania całej muzyki metalowej ponieważ to tylko mała gałąź zwana Norweskim Black Metalem jest poglądów satanistycznych, a nie cały metal.

Tyle, że ja się nie zgadzam na takie traktowanie mojej muzyki i w konsekwncji mnie samego bo ja nie obrażam nikogo z tego powodu, że słucha innych odmian muzyki, których po prostu nie nawidzę (tzn. Disco przez Pole, Techno, Hup Hop). Dla mnie każdy może słuchać czego sobie sam chce i mnie to gówno wielkie obchodzi.
    Fanatyk Disco polo mógł by się czuć obrażony, Hip hopu podobnie a miało być tak tolerancyjnie , nie prawda? 
    Jak już pisałem, nie krytykuje ludzi, a krytykuję muzykę ponieważ mam do tego prawo i nikt nie będzie mi kazał siedzieć cicho albo się odzywać, że "disco polo to genialna muzyka, zawiera w sobie ekspresję, połączoną z moralizatorskim przesłaniem, charyzmatycznymi muzykami oraz niezwykle głębokimi tekstami, ale ja jej nie słucham...". Krytykuje muzykę której nie lubię i będę ją krytykował, ale nie krytyjkuję ludzi.

Pisać już chyba więcej nie będę bo sprawę wyjaśniłem jasno no i oczywiście racja jest po mojej stronie więc osoba bez stronna czytając to przyzna mi rację.
    Skoro tak uważasz to nie będę zmieniał twego punktu widzenia...

P.S. Coś mi się post z tymi cytatami pochrzanił i nie mogę doiść do ładu więc pogrubiłem moje odpowiedzi.
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2009, 20:09:38 wysłana przez proud »

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Maja 04, 2009, 20:40:23 »
    Powiem Ci Proud że w gruncie rzeczy doszliśmy do tych samych wniosków czyli niech żyje wszelka wolność w tym myślenia i wyrażania opini

Tylko jeszcze kilka uwag:
    Muzyka nie jest obowiązkowa jak lektury w szkole że trzeba/wypada znać, najzdrowszym podejściem jest słuchasz co lubisz.
    Przypisywanie do żenującego pokolenia pepsi/dyskotek też nie jest światłe i jest uogólnieniem, nie ja wybrałem "poziom" wymiany argumentów.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • :F
    « Odpowiedź #733 dnia: Maja 04, 2009, 20:53:20 »
    pisali o deep purple w TopGuitar ;]
    ekhm..a więc o co kaman xd
    po pierwsze,techno i pop nie uznaje jako muzyki bo to gówno
    prawdziwa muzyka jest sztuką,artyści tacy jak deep purple tworzą ją dla sztuki,dla siebie i dla fanów :) a nie po to żeby zarabiać na tym miliony,sprowadzać tłumy TV,reporterów,i aby pisali nazajutrz o nich w brukowcach :/
    a że muźyczka łagodzi obyczaje zapodam !!SAXON!!
    http://www.youtube.com/watch?v=L5L8RrphXRg&feature=related
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline Professios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Maja 04, 2009, 23:40:11 »
    Ehh Petros oskarżasz innych o ataki na siebie a sam nic innego nie robisz. Dobra nieważne powiedz mi gdzie w swoim poście cię zaatakowałem ? Moim zdaniem nigdzie. Chyba że ty coś odebrałeś za atak to zacytuj i mi to powiedz wprost nie obrażę cię a nawet przeproszę (dziwne? zwykłem przepraszać gdy ktoś moje wypowiedzi traktuje jak obrazę w sytuacjach gdy obrażać nie miałem zamiaru)

Skoro piszesz Petros że możesz negować wszystko co znasz bo takie prawo daje ci natura to dlaczego negujesz coś czego nie znasz?

A mój tekst o hipokryzji możesz uznawać za mycie rąk ale uwierz mi naprawde nienawidzę hipokryzji, aaa i żeby była jasność nie zarzucam akurat tobie owej hipokryzji (co prawda nie zaznaczyłem że to nie do ciebie ale nie dałem do zrozumienia również że to do ciebie.

A teraz wybacz mi ale muszę się ciebie jednak doczepić, wypowiedz twoja: "Pisać już chyba więcej nie będę bo sprawę wyjaśniłem jasno no i oczywiście racja jest po mojej stronie więc osoba bez stronna czytając to przyzna mi rację.
    " jest hhmmm powiedzmy że nie skomentuje