Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288367 razy)

Opis tematu:

Offline FoG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Blackening
    Muzyka pod strzechą
    « dnia: Sierpnia 30, 2006, 14:01:48 »
    Tak jak w tytule, jakiej muzy słuchacie, co was keci, co lubicie, a czego nie. Piszcie :)

Ja nie lubie glupiego popu a'la viva tew wszystkie pioseneczki i gwiazdeczki mnie wkurwiaja. Poza tym nie cierpie gownianego techno. Masakra same debile chyba sluchaja takiej muzyki (z doswiadczenia to mowie :P). Bum cyk bum cyk bym cyk...

A muza ktora lubie jest metal w szczegolnosci takie zespoly jak Atheist, Iron Maiden, Machine Head, Dream Theater i tysiac innych rozncyh :D Takie lojenie to jest cos co lubie :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2014, 22:58:45 wysłana przez Rome »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 30, 2006, 15:17:56 »
    U mnie chyba nie ma watpliwosci czego slucham? ]:-> Szczegolnie lubie slipknota, CoB, I craddle of fith ale tak naprawde tego jest o wiele wiecej. Czasem lubie sobie tez posluchac SOADu chociaz wiem ze do metalu to sie raczej nie zalicza...

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 30, 2006, 17:21:09 »
    ja slucham wszystkiego niemalze, poza techno i disco polo, bardzo lubie sie bawic przy disco 60' 70' 80' :D to jest cos :D a takto to glownie rock, reggae, poza tym lubie nabijac sobie posty pierdolac 3 po 3 :D 

drunken masta

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 30, 2006, 19:03:18 »
    U mnie chyba nie ma watpliwosci czego slucham? ]:-> Szczegolnie lubie slipknota, CoB, I craddle of fith ale tak naprawde tego jest o wiele wiecej. Czasem lubie sobie tez posluchac SOADu chociaz wiem ze do metalu to sie raczej nie zalicza...

SoAD to jest ewenement. Graja cos z pogranicza folku ormianskiego/metalu/stoner rocka/popu itepe

Ostatnie ich płyty Mezemrize i Hypnotize to, że tak się wyraże shity... Straszny crap w porównaniu do wspaniałego Toxicity czy chociazby "odpadow" Steal This Album...
    Nie jestem fanem takiej muzyki, bo takiego lajtu nie slucham, ale kiedys, wiec sie wymadrzam :P

Teraz w moich glosnikach wydobywaja sie wciaz dzwieki ze wspanialej plyty Iron Maiden czyli A Matter of Life and Death

jest to naprawdę coś innego niż do tej pory pokazywali to Maideni. Plyta jest bardzo progresywna, miejscami mocna (Brighter Than a Thousend Times), ale tez przebojowa (Different World) czy skomplikowana i techniczna (rowniez Brighter... czy The Legacy, nomen omen jeden z najlepszych utworow na plycie). Polecam :)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 30, 2006, 19:45:37 »
    Mi sie ostatnie plyty systemu podobaly ;) lubie czasem cos spokojniejszego posluchac. Toxicity tez niezle, ale wole Mezemrize i Hypnotize;) Poza system ostatnie miesiace zasluchiwalem sie w nirvane, nightwish troszke comy nawet lordi wpadlo ;] Bylo tez story of the year i sum 41
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 30, 2006, 21:23:21 »
    Ja powiem tak - Plyty SOADu teoretycznie wszyskie mi sie podobaja, najbardziej toxicity oczywiscie ale mezmerize i hypnotize tez sie da sluchac, chociaz nie podoba mi sie kierunek(eksperyment?), w ktorym podarzaja... mam nadzieje ze kolejne beda dynamiczniejsze...

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 01, 2006, 12:43:03 »
    dokladnie, podarzaja kierunkiem wyznaczanym przez MTV, czyli wszystko jedno byle nastoletni target chcial sluchac. Toxicity nie byl tak komercyjny jak niestety mezmerize i bardziej hypnotize. NO, ale to ich sprawa, ja ich nie ebde sluchac i juz :P

Ostatnio zaczalem sluchac zajebiscie fajnego zespolu Cynic.
    Wydali co prawda tylko jedna plyte Focus, ale jest to genialne dzieło, super techniczne i bardzo progresywne z przesterowanym wokalem :) Naprawde polecam :)

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 01, 2006, 15:16:39 »
    progresywne? przesterowany wokal? WTF?? wez napisz fajnie lupia i koles sie niezle piluje a nie bedziesz mi tu pieprzyl ;p co ty konserwatorium muzyczne skonczyles czy jak? magister kufa? normalnie pisz bo cie zrozumiec nie mozna :d
    p.s. soad to posluchajcie pierwszej plyty, tytul chyba tez ma soad, w kazdym razie tak jest sugar, spiders i wiele innych zajefajnych kawalkow, dla mnie nie ma lepszej plyty soadu

drunken masta

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 01, 2006, 15:33:13 »
    ziom, ale jak mam inaczej napisac? Tego nie da sie inaczej napisac :) Wpisz se ewentualnie w googlach, bo tlumaczyc mi sie nie chce xD
    No dobra, przesterowany wokal - chodzi o to, ze jest taki... jak masz jakies kawalki techno gowna to posluchaj czasami jak jest glos zmoduklowany tu cos podobnego, ale lepiej. Progresywne czyli zakrecone moze byc. To nie jest black metal, gdzie jeden rytm leci w kolko i 10 razy na sekunde klepia "satan, satan!!!!!!!".
    Nie jest to latwa muzyka, ale ja sie w takiej najlepiej czuje, nie lubie tandety w stylu np. cradle of filth albo rhapsody (chociaz posmiac sie idzie).

Jak ktos lubi chore, mocne brzmienie polecam Split Programy (pierwsz i drugi) Heaven Shall Burn&Caliban. Zajebiscie fajne zespoly razem na jednej plycie :] Czad, czad i jeszcze raz CZAD.

BTW:  ide spalic jakas wioske ^^

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 01, 2006, 15:36:11 »
    ja lubie sobie posluchac tostilla squad, ww10s, itp. :d tymczasem ide oddac moj zacny kał do mojej zacnej muszli klozetowej z dolnoplukiem, bez półki(TM), powodzenia zią

drunken masta

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 01, 2006, 15:37:09 »
    ej, sluchasz Detektywa Inwektywa? :D

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 01, 2006, 16:21:49 »
    mialem kiedys na plycie w chuj tego :d pamietam historie jak baba dzwonila do okulisty bo miala dioptrie w oku. a mialem tego okolo setki, ale nistety tro ze 3 lata temu bylo wiec nie pamietam dokladnie wszystkiego

drunken masta

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 01, 2006, 18:42:29 »
    [quote="Mroczny Baton]muszli klozetowej z dolnoplukiem[/quote]

bo mi sie przypomnialo, w Inwektywie byl taki numer, ze dzwonil bo mu nurek utonal i probowal ryc z dolnoplugiem ;D

Slucham teraz : Dream Theater - Images and Words
    konkretnie leci teraz kawałek bardzo piekny i wzruszajacy, mianowicie Another Day
    te piekne partie saksofonu ^^

Offline Covall

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Tawerna "Four Ways"
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 03, 2006, 22:02:59 »
    Ja nie lubie tych wszystkich techno, dance trance manieczki i kurwa czego tam czego jeszcze sluchaja rozowe barbie... To nie jest muzyka ale haotycznie zklejone ze soba dzwieki bum umc cyk ys puc itd...

na codzien slucham raczej hiphopu (wiem wiem, mysliscie "kolejny frajer ktory jedzie na modzie i nosi spodnie z krokiem w kolanach jakby w nie nasral). Nie dla tego ze jest taka moda, po prostu podoba mi sie ta muzywa (nie wszyscy wykonawcy oczywiscie). Podziekuje panom ktorzy przez 5 minut pierdola ze szampan sie leje, dziwki sa tanie i hwdp... - to idotyzm
    Nie pogardze rowniez inna muzyka. Lubie posluchaj czasem klasyki, czy chociazby hitow lat siedemdziesiatych...
    Nie odwracam sie dupa na muzeke "niehiphopowa" nie jestem z tych ktorzy mowia ze wszystko to gowno a hiphop rzadzi...
    ostatnio slucham Dżemu :)

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2006, 13:59:10 »
    Ja co do tych techno trancow czy innych mam podobny poglad. Poprostu cos, co w calosci powstaje na komputrze i nawet nie zawiera tekstu, wokalu, nie mozna nazwac muzyka.

A osobiscie slucham rocka, czasem metalu. Nirvana maj law, Marilyn Manson, Enter Chaos... z polskich Coma lub Happysad. Ale to tylko ulubione, bo slucham naprawde ogromnej ilosci zespolow.