Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 287691 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 21, 2007, 21:57:10 »
    Dzięki Jason, właśnie o coś takiego mi chodziłó :) Mam jeszczw 3 utworki Zimmera właśnie z gladiatora i sprawa z podkładem załatwiona.

Offline smoku1991

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 28, 2007, 12:06:42 »
    A tam tam słucham w przewadze techno trance'u i dance'u....a rozni sie tym ze dance ma wokal...I wQrza mnie z (pi)zdeczka juak ktos nie toleruje innych poglądów....:/ Dochodzi jeszcze do tego HH troche rocka, ale to tylko wybrane utworki, ew. zespoly...np. LP...No i popu czasami... jeszcze verba dochodzi:D Ten to potrafi zdolowac....xD
    A jak ktos chce sie posmiac to polecam youtube.com -> Dj magik
    Zastrzegam ze to nie jest zaden dj ani techniawka....;D Ani nic w tym rodzaju. Sami sie przekonajcie:D

EDIT:A właśnie...co do samego trance'u to sie jeszcze dzieli na
    progressive, hardstyle, goa trance, psychedelic trance, hard trance, Uplifting trance, vocal trance, tech-trance, euro trance,
    Ale nie bede pisał czym co sie różni....:P

Nie pisze sie posta pod postem, do tego sluzy pewna magiczna opcja. Jeszcze jeden raz i bedzie ostrzezenie bo nie mysle recznie za kazdego laczyc postow
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2007, 13:45:12 wysłana przez [POD]J@$ON »
    Parkour bogirm,
    akro nałogiem,
    vaulty podstawą,
    ucieczka zabawą!!! :D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 28, 2007, 13:50:17 »
    I wQrza mnie z (pi)zdeczka juak ktos nie toleruje innych poglądów....:/

Po prostu sa pewne granice normalnosci i tolerancji, poza tym pewnych ludzi wkurza lamerskie pisanie fala i zastepowanie pewnych glosek angielskimi odpowiednikami, i co na ten temat powiesz?

Ja tam po prostu chaotycznych dziwiekow techno nie uwazam za jakikolwiek rodzaj muzyki, predzej wymysl jakiegos dziecka z downem ktory nie posiadajac zadych umiejetnosci dorwal sie do "gejbordu" (nie ublizajac downom oczywiscie). A jesli chodzi o muzyke to jestem tolerancyjny - toleruje HH, ale w przypadku kiedy odpowiedni ludzie wykonuja to dla odpowiednich ludzi, a nie jako komercyjne zjawisko jakim jest teraz - co to ma wpolnego z pierwotnymi zalozeniami tej muzyki?
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2007, 15:46:09 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 28, 2007, 17:22:45 »
    A tam tam słucham w przewadze techno trance'u i dance'u....a rozni sie tym ze dance ma wokal...I wQrza mnie z (pi)zdeczka juak ktos nie toleruje innych poglądów....:/ (...)
    A jak ktos chce sie posmiac to polecam youtube.com -> Dj magik
    Zastrzegam ze to nie jest zaden dj ani techniawka....;D Ani nic w tym rodzaju. Sami sie przekonajcie:D

Człowieku - nie wiem, czy zauważyłeś, jednak sam sobie przeczysz. Z jednej strony piszesz o swojej niechęci do ludzi nietolerancyjnych, a chwilke dalej szkalujesz jakiegoś SJ Magika - kimkolwiek on jest.
    Więcej konsekwencji by się przydało.

Jason - nie chce sie tam wtrącać, bo o gustach sie nie dyskutuje ( ;-) ) jednak chciałem coś w sprawie techno, trance itp sie wypowiedzieć. Dla mnie jest to muzyka TYPOWO imprezowa, która sprawdza się tylko tam. Można sie pobawić w gronie znajomych, poznać nowe dziewoje itp. Jednak niezbyt potrafie zrozumieć jak można słuchać takiej muzyki np jadąc na uczelnie.
    Taka osoba chce sobie przypomnieć ostatnią impreze, czy co? Po co słuchać muzyki, która jest tylko do tańca?

Ładna wypowiedz - rep. point dla ciebie
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2007, 22:05:51 wysłana przez Puzonix »

Offline smoku1991

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 29, 2007, 10:26:24 »
    Po prostu sa pewne granice normalnosci i tolerancji, poza tym pewnych ludzi wkurza lamerskie pisanie fala i zastepowanie pewnych glosek angielskimi odpowiednikami, i co na ten temat powiesz?

Jeśli nie zauważyłeś to nie pisze falą, a że mi sie wciśnął raz shift i nie zauważyłem, to tak wyszło...

Człowieku - nie wiem, czy zauważyłeś, jednak sam sobie przeczysz. Z jednej strony piszesz o swojej niechęci do ludzi nietolerancyjnych, a chwilke dalej szkalujesz jakiegoś SJ Magika - kimkolwiek on jest.

Jak sam niżej napisałem, nie jest to żaden dj ani zadne techniawki itepe...

Parkour bogirm,
    akro nałogiem,
    vaulty podstawą,
    ucieczka zabawą!!! :D

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 29, 2007, 16:27:34 »

Jak sam niżej napisałem, nie jest to żaden dj ani zadne techniawki itepe...

Czy ty zrozumiałeś sens jego wypowiedzi?

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 09, 2007, 16:25:29 »
    (może ja przerwę tą leciutką kłutnię ;P )

ja najpierw słyuchałem disco polo, potem muzyczki podawanej w radiu...

...a teraz a włąsciwie od pięciu lat słucham chyba każdej odmiany metalu :) jednak to nie jedyna droga jaką widzę ;) wiem że są różne "muzyki" i dlatego słcuam wszystkiego :)

bardzo lubie Behemoth, Vader, Dimmu Borgir, Carpathian Forest, ale nie pgardze myslovitz, The Analogs, Farben Lehre, przechodząc prze SKA, PUNK, industrial jazz house techno itepe xD ostatnio super mi wchodzi alternative rock :)) polecam!! np The Car Is On Fire!!
     słucham wszystekiego w każdej muzyce jest coś dobrego ;) tzreba to wyszukać ;)

nie zgodze się z wypowiedzią że techno to piszą downi i że jest muzyką imprezową (wiem że to dwie rzeczy które napisały dwie osoby) kontynuując spróbujcie sobie posłuchać nowej łyty Dj Tiesto [Elements Of Life] ja na przykład przy tym nie mógłbym tańczyć a podoba mi isę cholernie ;)

do trego teraz leci Mi FL za chwilę będzie Skindread i szczerze to mnie waly czy ktoś toleruje mnie jako słuchacza różnej muzyki :)

każdy słucha co chce niech nawet będzie ortodoksem, ale niech nie będzie burakiem ;)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 12, 2007, 19:33:38 »
    każdy słucha co chce niech nawet będzie ortodoksem, ale niech nie będzie burakiem ;)

Święte słowa. Bo buractwo to nie tylko słuchanie diskopolo, biesiad, techniawki itp. Buractwem jest tak samo podgrywanie np. wielkiego nasienia szatana, który nie widzi świata poza metalem, krzyczy "ave szatan 666", próbuje sie dowiedzieć co to naprawde jest ten okultyzm i udaje wielkiego twardziela. W domu natomiast jak koledzy nie widzą nosi skarpety frote i kapie sie z tatą.
    Od takich to chyba gorsi są tylko "rokowcy" od Linkin Parka, Evanescence i Rasmusa oraz panienki tokiohotelówki. Ech.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 12, 2007, 20:00:32 »
    panienki tokiohotelówki.
    A sa takie? Ja, na szczescie jescze nie spotkalem, poza paroma przypadkami w necie (ale to mogla byc prowokacja)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 12, 2007, 21:02:09 »
    A bo to mało ruszoFFych bLoGaSkóW gdzie ten pedał z TH ma swoja kapliczkę, fotogalerie i hw co jeszcze? Przecież ktoś kupuje te szmatławce typu bravo i wiesza sobie plakaty z fajfusami nad łózkiem :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 12, 2007, 21:58:04 »
    Rzecz w tym, ze to raczej nie panienki go powinny wielbic... dosc ze jak pierwszy raz mimochodem obejrzalem teledysk to do konca nie bylem pewny jakiej plci on jest...

"znowu smierdze jak szczur, jak zdechly pies-
    nie mylem sie, wczoraj i dzis tez" :) ta wersja jest najlepsza.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2007, 22:00:02 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 12, 2007, 22:59:21 »
    Ja słucham głównie Nightwish,Rhapsody, DragonForce (dosyć szybkie mają kawałki), Linkin Park, Sum41 i S.O.A.D. Z utworów tych wykonawców najbardziej lubie:
    SOAD - BYOB, Chop Suey,
    Sum41 - Hell Song
    Dragonforce - Soldiers of the Wasteland,
    Nightwish - End of all hope.
    Linkin Park - Numb, Figure 09,
    Rhapsody - Holy Thunderforce.

Najbardziej nielubie popu i discopolo (parodia disca w dodatku nieudana w większości przypadków).

PS: Poprawiłem na życzenie Puzona i dodałem 2 zespoły o których zapomniałem bo szybko pisałem posta.

Rhapsody to nie szajs! Joł xD! (To "joł" to dodałem dla picu)

PS2: A propo disco polo to u mnie prawie cała klasa (chyba oprócz mnie) słucha tego szajsu. Najgorzej jak dziewczyny z mojej klasy zaczynają śpiewać discopolo (aż się wyciąga ręka w strone siekiery). Tylko 2 osoby lubią metal (w tym ja) ale ta druga lubi Rammsteina :/ (hitlerowiec kuffa ;/).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2007, 10:43:29 wysłana przez Cwany_Rycerz »
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 12, 2007, 23:10:32 »
    Błagam nie stawiaj SOAD obok Linkin Parku ;(

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 26, 2007, 00:19:49 »
    le illajah. sie znaczy zespol taki :D
    i jeszcze okean elzy, joy division, nagly atak spawacza (od wczoraj :D), akurat, żywiołak - ta liste katuje od jakiegos czasu :D a no kat tez czasem poleci :D i szanty czasem :D

drunken masta

Offline Zedpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 18, 2007, 13:49:13 »
    A ja od 4 lat słucham Metal, Punk, Grunge, NuMetal i Rock.
    Słucham następujących zespołów (w kolejności alfabetycznej):

2TM2,3
    Alice In Chains
    Children Of Bodom
    Coma
    Dezerter
    Disturbed
    KSU
    Kult
    Leniwiec
    Limp Bizkit
    Linkin Park
    Metallica
    Nirvana
    Papa Roach
    P.O.D
    Rage Against The Machine
    Red Hot Chili Peppers
    Slayer
    SlipKnot
    System Of A Down
    Static-X
    Włochaty
    The Distillers
    The Offspring
    The Rolling Stones
    The Sex Pistols

To chyba wszystko... Ogólnie słucham muzyki w takim klimacie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2007, 18:48:28 wysłana przez Zedpi »