."Muzyka,Tolerancja,Bezpieczeństwo"
Jeszcze czego :P
Skoro już przy imprezach jesteśmy. Czy ktoś z zacnego forumowego grona wyznawców ciężkiej muzyki wybiera się w tym roku na Wacken? Legendarna impreza startuje już za 22 dni. Niestety i w tym roku nie pojadę- zwyczajnie przez brak kasy, ale jeżeli ktoś się wybiera, chętnie wysłucham potem relacji z imprezy. Żałuję że nie jadę, bo i kapele grają nie najgorsze, z których najchętniej oddałbym cześć na żywo takim bandom jak chociażby Mayhem czy Vreid. Mam nadzieję, że za rok w końcu uda mi się wybrać i że wtedy nie zabraknie porządnych zespołów. Jako, że jeszcze nigdy nie byłem na Wacken, mam szczerą nadzieję, że za rok tam będę. Może nawet uda się zebrać kilka osób na wspólną jazdę do miasteczka, w którym na kilka dni piekło otwiera swe bramy. Kilka dni picia, słuchania ciężkiej muzyki i oddawania pokłonów rogatemu. Mekka każdego wyznawcy metalu. Czy ktoś się na to pisze? Jeżeli w tym roku ktoś się wybiera to czekam na relacje?
Poza tym jak tam idzie Wasz muzyczny rozwój w Wakacje? :P Jakieś nowe albumy, ciekawy sprzęt zdobyliście? Śmiało pisać, niech ten temat nie umiera. Dawniej co chwilę ktoś tu pisał, czyżby muzyka Was opuściła? :P
Od siebie dodam że w ostatnim miesiącu wpadło mi całkiem sporo nowości. W tym kilka bardzo rzadkich albumów tzw. "białych kruków" Niestety z kasą jest już krucho więc na te wakacje zaplanowałem sobie dorwanie jeszcze jednego albumu, który planuję kupić już 5 lat, ale zawsze znajduje się "coś ważniejszego", bo w końcu ten album "nie ucieknie"... i tak już odkładam od 5 lat kupno :P
Może potem podliczę ile nowości mi przyszło, ale nie będę już ich opisywał, bo w sumie skoro temat umiera i nikt swych zdobyczy nie chwali, to sam pisać nie będę. :D
Z tego co pamiętam to ostatnimi najciekawszymi zdobyczami były:
Drudkh- Autumn Aurora na limitowanym do 350 sztuk picture vinylu
Mayhem- Pure Fucking Mayhem (DVD z filmem o wczesnych latach bandu plus bonusowe CD z muzyką)
Mayhem- Wolf's Lair Abyss (Szary 12 calowy vinyl- ponieważ CD oddałem Kochanej)
Darkthrone- Dark Essence (bootleg na CD w DVD Case limitowane do 300. Jest to kolejny bootleg z Renatio Records, więc klasa sama w sobie. To ten sam label który wydal Burzum- The Lost Wisdom i Mayhem- Ashes, które mam od jakiegoś czasu. Kultowość płyt można ująć tylko ich podpisem- True Aryan Black Metal! )
Marduk- Those Of The Unlight na limitowanym do 500 sztuk picture vinylu.- Świetne wydanie, coś mrożącego krew w żyłach.
I do tego kilka dobrych i normalnie dostępnych albumów jak chociażby Radogost- W Cieniu Wielkiego Dębu, czy świetny split Arkona/Moontower- W Szponach Wojennej Bestii. Każda z tych płyt jest świetna, mógłbym recenzować je bez końca, ale w sumie po co. Chyba tym razem będzie lepiej jak po raz kolejny je odsłucham razem z sąsiadami, którzy tego chcą, czy nie i oddam się tej mrocznej sztuce pogańskiego, zimnego black metalu.