Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OSP] Baza Skryptów z Taleworlds  (Przeczytany 93648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Baza Skryptów
    « Odpowiedź #120 dnia: Maja 22, 2010, 17:16:08 »
    Dzieki Daedalus, dziala w koncu tak jak powinno. Jeszcze jedno pytanie:
    jesli chcialbym zrobic tak, aby wskakiwalo mi do odpowiedniej lokacji w zaleznosci od terenu na ktorym sie znajduje (gory, lasy, pustynie, sniegi, itd.), za to odpowiada ta linijka (jump_to_scene,"scn_random_scene"), prawda? A jesli chcialbym ustawic tak, aby teren, do ktorego nas przenosi wyglada w zaleznosci od tego na jakim sie znajdujemy na mapie swiata (czyli sniegi, lasy, pustynie, itd.), ale jednoczesnie jako przygotowana wczesniej scena (oboz z namiotami itp.), to co musze zastosowac, aby tak bylo? Mam nadzieje, ze w miare jasno opisalem o co mi chodzi...
    Z gory dzieki za kolejna pomoc.
    Pozdrawiam.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #121 dnia: Maja 22, 2010, 17:20:10 »
    Poszukaj skryptu "setup_random_scene". Tam masz praktycznie gotowca.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #122 dnia: Maja 23, 2010, 13:54:46 »
    Faktycznie, wszystko dziala. No prawie wszystko... Dzieki bardzo za pomoc.
    Pozdrawiam.
    Daedalusie wyslalem ci PW.

Offline hewrokar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 04, 2010, 10:09:12 »
    Andre692  jakie macro używasz? Mi osobiście EzMacro i Tasker nie działają nawet podczas gry w okienku. Mogłbyś podać nazwe tego macro byłbym wdzięczny.
    btw. Przy okazji bodajże w warband było już tak, że przez ctrl+klik moglismy awansować wszystkich wojaków, było to też w jakimś modzie może ktoś obeznany mógłby go wyciągnąć/znaleść?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 03, 2010, 03:31:38 »
    @Ostatnio grając w PoP 3.01 trafiłem na jak dotąd mi nie znany ale innym bardzo powszechny bug w M&B.Mam na mysli misję Kidnapped Girll - jakoś tak(uratowanie laski od zbirów, itd.). - nieaktualne

Grając przez chwilkę w pewien przyjemny mod jakim jest "Britan at War".Z braku funduszy, nie mogę uzbroić się w jakąś przyzwoitą tarczę, i tak sobie pomyślałem, czy byłoby możliwe zamontowanie miecza w drugą rękę i używanie go jako tarczy?
    Można by wykorzystać, animacje standardowego bloku miecza, wlepić ją w linie bloku tarczy, dodać element uderzenia tarczą, i muzyka gra...czy tak?Nie proszę, aby ktokolwiek, się tym zajmował,(choć było by to mile widziane), lecz tylko o opinie, spec. d/s skryptów i animacji, czy jest to możliwe!!
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2010, 17:18:46 wysłana przez ałtsajder »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 25, 2010, 20:57:30 »
    Czy ktoś mógłby umieścić skrypt że gdy omdlejemy nasi wojacy walczą dalej bez nas .
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Adam1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 09, 2010, 15:06:35 »
    Odblokowanie broni palnej by Kolba

Oto prosty tutorial, pokazujący jak odblokować broń palną i umieścić ją w sklepie.

1. Otwieramy module_triggers.py i znajdujemy następujący kod:

Gdzie znajduje się plik module_triggers.py ?

Offline diablord2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 09, 2010, 16:45:50 »
    w module system o ile go masz

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 14, 2010, 12:14:39 »
    Przeglądam sobie w nocy M&B Repository aż tu nagle..
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1661
    Jest to skrypt zarządzania królestwem, ale według mnie gorszy od tego co jest w SoDzie, Europie 1200,ale możliwe że po ulepszeniu i dodaniu paru skryptów może to być świetny system zarządzania królestwem.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 15, 2010, 19:48:25 »
    Nie znam się za bardzo na angielski czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób stworzyć te własne królestwo bo jakoś sam nie wpadłem na to z góry dzięki.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 16, 2010, 12:42:22 »
    Jak podbijesz jakiś zamek lub miasto to jesteś panem "Kingdom of <nazwa gracza>"
    Więc jak już podbijasz zamek to lepiej zmienić przed oblężeniem bykrólestwo nie nazywało się"Kingdom of Władek".
    Twoi bohaterowie mogą tworzyć armię.Wygląda to tak. Jeżli bohater którego najołeś w karczmie ma Przywodztwo co najmniej 3 możesz z nim pogadać żeby zrobić nowe party któremu rozkazujesz tak jak marszałek lordom.Z tego co zrozumiałem Póżniej możesz przekabacić na swoją stronę innych lordów i/lub z bohater uczynić lordów.Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.Mi brakuje tylko Marszałka i Kanclerza.
    W moim MoDzie najprawdopodobnie będzie ten system zarządzania kólestwem.Jest szansa że nawet ulepszony jak w końcu się nauczę tworzyć te je**ne skrypty.

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Października 16, 2010, 16:54:53 »
    Dzięki bo aj wiele z tłumacza gogle nie zrozumiałem :P
    Oki sprawdzę xD

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 24, 2010, 21:38:32 »
    Postanowiłem dodać do mojego moda bitwy na mostach.
    Zrobiłwm tak jak pisał kolba, ściągnąłem i umieściłem w SceneObj te pliki,kompiluje MSa,właczam moda irozpoczynam nową grę a tu mi ERROR wyskakuje o takiej treści:
    Number of passages far site scn_bridge_1 exceeds 16
    Help me!

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Listopada 15, 2010, 21:47:16 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1783 kochani jak mam dodać to do Native ni CH** nie idze próbuje już z godzinę i nic pojawiają się w grze ale są nie widzialne ... :( a robie tak samo jak na instrukcji :( proszę o pomoc ... szybką :D

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Listopada 15, 2010, 22:00:08 »
    Syron - po pierwsze... Bardzo nie ten temat.
    Po drugie... Skoro u Ciebie te przedmioty są, ale niewidoczne to znaczy że coś poszło nie tak z dwoma ostatnimi pktami instrukcji.

"10) Copy every file with the extension .dds for the files you extracted into the Native\Textures directory
    11) Copy the file spak_meshes.brf from the file you downloaded into the Native\Resource folder"

Pozdrawiam serdecznie.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.