Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Horde Lands  (Przeczytany 36977 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jedna strzała, jeden trup...
    Odp: The Horde Lands
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 02, 2009, 11:49:36 »
    Dzięki. A co z tym Red Dragon Inn? Gdzie to jest? Albo jak to znaleźć?

Offline Jonatan750

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 02, 2009, 11:52:18 »
    Ściągłem moda i też nie mogę znaleźć.

Offline Jonatan750

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 02, 2009, 11:56:23 »
    Znalazłem. Jest w Dragon's Death

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 02, 2009, 12:30:41 »
    Wielkie dzięki!

A co do samego moda to polecam. Twórcy moda odwalili kawał dobrej roboty. Zabawa na długie godziny gwarantowana.

Ale naprawdę orkowie i gobliny... Błe! Jak zamienić te tekstury? TLD mam.
    Bierzesz z TLD teksturę ciała i chyba 5 tekstur twarzy. Potem wyciągasz z tekstur HL pliki z goblin albo orc w nazwie, nazywasz te z TLD tak samo i wrzucasz do folderu tekstu HL.
    W katalogu lanquages zmieniasz nazwę folderu "PL" na "EN". I po kłopocie.
    Nieprawda. W pliku tekstowym languages zmieniasz litery pl na en. Ja mam normalnie włączony język polski (oficjalny od CDP) i nie mam żadnych problemów... A nazwy lordów? Większość i tak jest z Native, np. Orkami rządzi Sanjar Khan itp.
    Zainstalowałem moda (tam było chyba 30 linków...), patche też i zacząłem grać. Nawet fajnie. Wybrałem sobie maga... i na tym zabawa się skończyła. Ja rzucać czary?
    Próbowałem już poszukać po sklepach...
    Idziesz do lokacji Dragon's Death, na granicy Levaru i Morte. Wchodzisz do gospody i idziesz na 2 piętro (w j. angielskim parter też zalicza się jako piętro, w polskim już nie). Tam zagadujesz do maga w niebieskim o imieniu Gallstaf. On daje ci questa, żeby przynieść z lochów magiczną różdżkę. Loch jest jakie 20m od gospody. Ważne jest mieć sześciu silnych ludzi i postać chociaż na 10lvl. Przebijaj się przez wszystkie komnaty, opróżniaj skrzynie z bardzo przydatnych zbroi, broni, książek i innych itemów, wybijaj zombiaki i duchy, aż dojdziesz do komnaty Wraitha. Sukinsyn jest nawet silny, rzuca jakimś niebieskawym syfem i przyzywa nowych nieumarłych (u mnie zdążył zespawnować tylko jednego jeźdźca na koniu-widmo.) W skrzyni powyżej powinna być różdżka. Teraz, sraj na swoich żołnierzy, oni będą osłaniać twoją ucieczkę przed spawnowanymi wrogami. Jak już dojdziesz do punktu, z którego zacząłeś, przejdź przez drzwi i wracaj Pdo Gallstafa. On ci da tą różdżkę na własność i nauczy fireballa. Żeby rzucać czary, musisz mieć różdżkę wybraną jako broń. Wciskasz numer odpowiadający za grupę zaklęć (w przypadku fireballa jest to 6, zaklęcia ognia), wybierasz zaklęcie klawiszem E i przypieprzasz nim LPM. Drugie zaklęcie udało mi się znaleźć podczas rekrutacji samurajów. W wiosce Bazeck (u niebieskich) starszy wioski, za 40 win chce nauczyć cię zaklęcia wave (fala, zaklęcie wodne pod numerem 7). Nie jest to trudne, Bo Veluca i Jelkala blisko, więc wina możesz nabyć za 2-3k. Jak znajdziecie nowe zaklęcia, to dajcie znać.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 02, 2009, 12:48:37 »
    Mam pytanie czy to jest na 1.011?

jakiś dziwny ten system ściągania...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2009, 12:53:56 wysłana przez necron1501 »

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 02, 2009, 12:56:47 »
    Mod jest na 1.011. Jak chcesz inaczej go ściągnąć to wejdź na www.mbrepository.com tylko tam masz wersje moda 1.18 chyba, a na tej stronce od nizyna 1.21.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 02, 2009, 13:00:49 »
    Mam pytanie czy to jest na 1.011?

jakiś dziwny ten system ściągania...
    Tak, to na 1.011 i na 1.010 też. A system ściągania? Dla tych z wolniejszym netem. Jak ktoś chce ściągnąć od razu całość, to poniżej jest link. Podam go: http://filefactory.com/file/ag6d878/n/The_Horde_Lands_Alpha_v1_21_zip

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 02, 2009, 13:06:46 »
    Jeżeli ktoś ma wersje moda 1.18 to da się zainstalować wersje 1.21? bo gdzieś czytałem że jak ma się 1.18 to wersja 1.20 nie pokryje się dobrze z tamtą wersją i będą problemy.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 02, 2009, 17:55:27 »
    Czy mógł by mi ktoś podesłać paczkę z tymi teksturami które zmienią te paskudne orki?? . Próbowałem podmianki ,lecz mod się nie uruchamia.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 02, 2009, 19:16:34 »
    Dołączam się do Tario :D

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 03, 2009, 11:43:34 »
    Raczej beznadziejny mod. Fire elementali w ogóle nie widać, nagle się o coś rozbijam jak jadę na koniu, płonące strzały mylą strasznie trajektorię lotu, zasłaniają prawdizwy lot strzały, musiałem czekać dobre 3 tyg w grze, żeby pojawiła się jakaś karawana albo wrogi lord na mapie. Ile można bić samych looterów?
    XXX

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 03, 2009, 12:15:06 »
    Jakoś ostatnio mody szybko kończę i nie mam w co grać. THL jest spoko, choć możnaby parę rzeczy usprawnić, pomijając niektóre tekstury. Co do czarów odnoszę wrażenie, że w 1.21 twórcy umieścili może ze 4-5 sztuk (2 mam), i zanim znajdziesz piąty, wyjdzie nowa wersja z 10 czarami, gdzie zapisy nie będą kompatybilne i będzie trzeba zacząć od nowa :P Mod naprawdę dla znudzonych życiem i mocno zaangażowanych graczy, którzy nie mają przyjaciół xDDD (bez obrazy :P).

Dopóki nie wyjdzie Ak Ela, albo nowy TLD chyba kończę z M&B. Odwieszam pochwę (miecza :P) na kołku ;]

pozdro

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 04, 2009, 10:45:43 »
    Popieram Aexalvena - mod jest nawet gorszy niż beznadziejny. Po pierwsze, podziemia pod karczmą są raczej nudnawe, bo ileż można tłuc same szkieletory i może paru innych wrogów. Przydałby się jakiś boss, bo nieumarli są niestety ciency - rozwaliłem ich na pierwszym levelu i to bez problemów. Druga rzecz, która mnie irytuje to rozmowa z Gallstafem w Red Dragon Inn - co ciekawe występują tu kwestie mówione, ale przypominają one rozmowę paru kumpli po piwie. 90% itemów jest wzięte z paczek OSP, co jeszcze bardziej denerwuje - bo ile razy można widzieć te same zbroje (beznajdziejne tekstury by Maw) czy hełmy (po kilka tysięcy poly) w kilku modach. System rzucania czarów jest niestety taki sobie, gdyż występują problemy z torem lotu, a efekty są takie sobie.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 04, 2009, 11:46:09 »
     U mnie nie ma tego błędu, lordowie pojawiają się od razu , jak chcesz wyzwanie to zwiększ sobie poziom trudności.

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 04, 2009, 12:21:42 »
    Właśnie ściągam może być fajny :)