Wielkie dzięki!
A co do samego moda to polecam. Twórcy moda odwalili kawał dobrej roboty. Zabawa na długie godziny gwarantowana.
Ale naprawdę orkowie i gobliny... Błe! Jak zamienić te tekstury? TLD mam.
Bierzesz z TLD teksturę ciała i chyba 5 tekstur twarzy. Potem wyciągasz z tekstur HL pliki z goblin albo orc w nazwie, nazywasz te z TLD tak samo i wrzucasz do folderu tekstu HL.
W katalogu lanquages zmieniasz nazwę folderu "PL" na "EN". I po kłopocie.
Nieprawda. W pliku tekstowym languages zmieniasz litery pl na en. Ja mam normalnie włączony język polski (oficjalny od CDP) i nie mam żadnych problemów... A nazwy lordów? Większość i tak jest z Native, np. Orkami rządzi Sanjar Khan itp.
Zainstalowałem moda (tam było chyba 30 linków...), patche też i zacząłem grać. Nawet fajnie. Wybrałem sobie maga... i na tym zabawa się skończyła. Ja rzucać czary?
Próbowałem już poszukać po sklepach...
Idziesz do lokacji Dragon's Death, na granicy Levaru i Morte. Wchodzisz do gospody i idziesz na 2 piętro (w j. angielskim parter też zalicza się jako piętro, w polskim już nie). Tam zagadujesz do maga w niebieskim o imieniu Gallstaf. On daje ci questa, żeby przynieść z lochów magiczną różdżkę. Loch jest jakie 20m od gospody. Ważne jest mieć sześciu silnych ludzi i postać chociaż na 10lvl. Przebijaj się przez wszystkie komnaty, opróżniaj skrzynie z bardzo przydatnych zbroi, broni, książek i innych itemów, wybijaj zombiaki i duchy, aż dojdziesz do komnaty Wraitha. Sukinsyn jest nawet silny, rzuca jakimś niebieskawym syfem i przyzywa nowych nieumarłych (u mnie zdążył zespawnować tylko jednego jeźdźca na koniu-widmo.) W skrzyni powyżej powinna być różdżka. Teraz, sraj na swoich żołnierzy, oni będą osłaniać twoją ucieczkę przed spawnowanymi wrogami. Jak już dojdziesz do punktu, z którego zacząłeś, przejdź przez drzwi i wracaj Pdo Gallstafa. On ci da tą różdżkę na własność i nauczy fireballa. Żeby rzucać czary, musisz mieć różdżkę wybraną jako broń. Wciskasz numer odpowiadający za grupę zaklęć (w przypadku fireballa jest to 6, zaklęcia ognia), wybierasz zaklęcie klawiszem E i przypieprzasz nim LPM. Drugie zaklęcie udało mi się znaleźć podczas rekrutacji samurajów. W wiosce Bazeck (u niebieskich) starszy wioski, za 40 win chce nauczyć cię zaklęcia wave (fala, zaklęcie wodne pod numerem 7). Nie jest to trudne, Bo Veluca i Jelkala blisko, więc wina możesz nabyć za 2-3k. Jak znajdziecie nowe zaklęcia, to dajcie znać.