Pomysł? czyli że koncept nie jest jeszcze w pełni gotowy, eh to teraz nabrałem wiatru w żagle, jak widzę jakiś ciekawy dla mnie mod to wyrzucam z siebie masę pomysłów. Mam jeszcze kilka takich pytanio-sugestii:
- Czy przechodzenie przez drzwi bądzie wyglądało tak jak w normalnej wersji, czy będzie animacja otwieranych drzwi, czy też drzwi w ogóle nie będzie?
- W Thief bohater porusza się w ciemnościach, w orientacji przestrzennej pomaga mechaniczne oko, ja zastosowałbym takie coś, że włączając przybliżenie obraz staje się czarno-biały, jaśniejszy, Garret korzysta z mechanicznego oka. (nie wiem czy sę da coś takiego zrobić).
- W otwieraniu można zastosować taki mechanizm jak w Gothic (kombinacje lewo, prawo), ale przy wykorzystaniu 4 kierunków (lewo, prawo, góra, gół), oczywiście lepszy byłby jakiś mechanizm na wyczucie itp, ale M&B ma ograniczone możliwości, tylko taka sugestia jak nie dałoby się czegoś lepszego.
- Czy będzie możliwość kradzieży kieszonkowej?
- Czy będą istniały przełączniki, mechanizmy otwierające przejścia, windy, pułapki itp?
- Czy będą nieobowiązkowe zadania poboczne?
- Czy po każdej misji będą pokazywane statystyki (liczba zabitych, ogłuszonych, wykonane zadania) Można (?) by nawet pójść o krok dalej i nadawać rangi po każdej misji tak jak w Hitmanie.