Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Thief: The Dark Project  (Przeczytany 15693 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • EddyGallery
    Odp: Thief: The Dark Project
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 03, 2009, 10:43:05 »
    no, no... sporo pisania będzie :) powodzenia... jestem ciekaw co z tego wyjdzie :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 03, 2009, 10:58:44 »
    Jeszcze nie wiem kiedy wydam demko moda. Możliwe, że w tym tygodniu.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 03, 2009, 12:02:28 »
    Wszystko ładnie, chociaż przyznam się, że seria Thief nigdy mnie nie zafascynowała. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w wersji finalnej, bo z tego co pisze autor, będzie dużo wszystkiego. Jestem sceptycznie nastawiony do 'napakowanych' modów, bo z reguły każdy jest... średni...

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 03, 2009, 21:24:30 »
    Jak to ma wyglądać jak w Return of Zendar to ja podziękuję ;D

Offline Neonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 08, 2009, 00:39:06 »
    Wydaje mi się że szykuje się coś wielkiego.Czekam z niecierpliwośćią.

Offline Kalom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 08, 2009, 18:56:26 »
    Kiedy w końcu będzie beta ??
    "No God. No Kings. Only Man."

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 09, 2009, 11:42:17 »
    Kiedy w końcu będzie beta ??

Kiedy przestaniesz się pytać.

Możliwe, że w tym miesiącu.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 09, 2009, 19:50:10 »
    Bardzo ambitny pomysła, jestem fanem serii Thief, skradanki lubię może nawet bardziej od erpegów, wiec czekam z niecierpliwością. Ale mam parę pytań i wątpliwości:

- Czy projektowany świat będzie bardziej umożliwiał większą swobodę ruchów, jak na Thief przystało, bo jak wiemy silnik graficzny M&B jest bardzo ograniczony.
    - Jak ulepszone zostanie AI strażników, czy dostosowane będzie do skradanki (czujność, nie-widzenie w mroku, wołanie o posiłki)? , bo w normalnym M&B przeciwnicy gubili się w miastach strasznie, często wchodzili w tekstury i nie wiedzieli jak wyjść.
    - Czy będzie nowa animacja podczas skradania, czy tylko spowolnione chodzenie?
    - Czy ekwipunek w skrzyniach generowany będzie losowo? (Oby nie)
    - Czy możliwe będą zabójstwa/ogłuszenia z zaskoczenia?
    - Czy nadal będzie istnieć tryb mapy znany z normalnego M&B, czy będzie czymś zupełnie innym? (Garret poruczał się przeciez po dużo mniejszym terenie).

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 09, 2009, 20:40:06 »
    - Czy projektowany świat będzie bardziej umożliwiał większą swobodę ruchów, jak na Thief przystało, bo jak wiemy silnik graficzny M&B jest bardzo ograniczony.

Co pod pojęciem swobody ruchów rozumiesz?

- Jak ulepszone zostanie AI strażników, czy dostosowane będzie do skradanki (czujność, nie-widzenie w mroku, wołanie o posiłki)? , bo w normalnym M&B przeciwnicy gubili się w miastach strasznie, często wchodzili w tekstury i nie wiedzieli jak wyjść.

Tak, AI strażników zostanie ulepszone. Planuję zaimplementować system czujności strażników, każdy z nich będzie miał inny jej poziom - przykładowo podbity strażnik może w ogóle nie zauważyć/nie usłyszeć przekradającego się w pobliżu gracza (nasz bohater zostanie dopiero zauważony, gdy prawie "dotknie" strażnika - czyli stanie tuż koło niego). Elitarni gwardziści wyczuwają nas z daleka. Aby bliżej podejść, należy inwestować w skill sneaking. Duże znaczenie ma też broń, z którą się poruszamy - gdy biegniesz z wyciągniętym lśniącym mieczem, nawet ślepiec wie o twojej obecności. Jeśli walczymy ze strażnikiem i stan jego zdrowia dojdzie do krytycznego poziomu, może on sprowadzić pomoc i wtedy mamy rzeczywiście przechlapane, gdyż do lokacji w której się obecnie znajdujemy wkraczają koledzy rannego.

- Czy będzie nowa animacja podczas skradania, czy tylko spowolnione chodzenie?

Być może zrobię coś takiego, choć nie wiem czy to będzie takie łatwe. Na 80% będzie to spowolnione chodzenie i teraz dochodzimy do innej kwestii. Planuję wprowadzić trzy poziomy szybkości, o tym możesz przeczytać w pierwszym poście.

- Czy ekwipunek w skrzyniach generowany będzie losowo? (Oby nie)

Nie. Będą w nich z góry ustalone łupy.

- Czy możliwe będą zabójstwa/ogłuszenia z zaskoczenia?

Będzie to tylko możliwe przy skradaniu się za plecami przeciwnika.

- Czy nadal będzie istnieć tryb mapy znany z normalnego M&B, czy będzie czymś zupełnie innym? (Garret poruczał się przeciez po dużo mniejszym terenie).

Nie będzie już mapy znanej z Native. Gracz będzie wykonywał kolejne misje przeskakując między lokacjami. Jest to rozwiązanie nieco liniowe, ale zapewniam was że w kilku miejscach będziemy mieli możliwość wpłynięcia na fabułę gry.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 09, 2009, 20:54:17 »
    Co pod pojęciem swobody ruchów rozumiesz?

Wiemy, że w seri Thief do celu mozna było dość w różny sposób (po dachu, między strażnikami, przez piwnicę), tak więc, czy architektura będzie na tyle rozbudowana i czy bohater będzie się mógł w różnych miejscach poruszać, w M&B bohater nie ma duzych możliwości manualnych (no po ścianach, pnączach nie będzie się wspinał, anie nie przejdzie przez otwarte okno, ciasne przejście, nie otworzy drzwi) więc projektowane lokacje muszą mu poruszanie się bardzo ułatwiać

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 09, 2009, 21:08:08 »
    Tak, nawet w pierwszej misji, którą już właściwie zrobiłem możemy swobodnie przekraść się obok strażnika pilnującego głównego wejścia do domu, a potem wejść do niego od innej strony, przez studnię. Popływamy sobie trochę w kanałach, ale na pewno jest to lepsze wyjście niż trudna walka ze stróżem. Podsunąłeś mi ciekawy pomysł z dachem - być może do domów przyłączę niewielkie przybudówki, na których będą leżeć beczki i inne przedmioty aby gracz mógł bez problemów wejść na dach, a potem przeskoczyć na następny budynek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 10, 2009, 22:50:00 »
    Pomysł? czyli że koncept nie jest jeszcze w pełni gotowy, eh to teraz nabrałem wiatru w żagle, jak widzę jakiś ciekawy dla mnie mod to wyrzucam z siebie masę pomysłów. Mam jeszcze kilka takich pytanio-sugestii:
    - Czy przechodzenie przez drzwi bądzie wyglądało tak jak w normalnej wersji, czy będzie animacja otwieranych drzwi, czy też drzwi w ogóle nie będzie?
    - W Thief bohater porusza się w ciemnościach, w orientacji przestrzennej pomaga mechaniczne oko, ja zastosowałbym takie coś, że włączając przybliżenie obraz staje się czarno-biały, jaśniejszy, Garret korzysta z mechanicznego oka. (nie wiem czy sę da coś takiego zrobić).
    - W otwieraniu można zastosować taki mechanizm jak w Gothic (kombinacje lewo, prawo), ale przy wykorzystaniu 4 kierunków (lewo, prawo, góra, gół), oczywiście lepszy byłby jakiś mechanizm na wyczucie itp, ale M&B ma ograniczone możliwości, tylko taka sugestia jak nie dałoby się czegoś lepszego.
    - Czy będzie możliwość kradzieży kieszonkowej?
    - Czy będą istniały  przełączniki, mechanizmy otwierające przejścia, windy, pułapki itp?
    - Czy będą nieobowiązkowe zadania poboczne?
    - Czy po każdej misji będą pokazywane statystyki (liczba zabitych, ogłuszonych, wykonane zadania) Można (?) by nawet pójść o krok dalej i nadawać rangi po każdej misji tak jak w Hitmanie.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 10, 2009, 23:10:42 »
    Mam nadzieję ze będzie coś takiego jak "dodatkowe łupy" lepiej "premiowane" złotem niż reszta. Lub bardzo duża kasa za kolekcje jakiś przedmiotów. Thief mi jakoś nie pod pasował, ale może z tego wyniknie coś dobrego :]. Powodzenia.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 22, 2009, 19:53:42 »
    Nie mogę się doczekać... Czuję,że to będzie hit! ;]

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 29, 2009, 13:27:21 »
    Kolba jak tam prace ?