Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Crusader - Way to Expiation
    « Odpowiedź #345 dnia: Marca 03, 2012, 14:39:51 »
    Wiadomo już coś w związku z tym modem??:P

Czy moskale tylko ochoty narobili :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #346 dnia: Marca 03, 2012, 15:09:29 »
    Wiadomo już coś w związku z tym modem??:P

Czy moskale tylko ochoty narobili :)
    Kto wie...Po stworzeniu animacji poruszających się chmurek, ośmiornicy na włóczni, na którą działa wiatr ale grawitacja już nie, to teraz zapewne zajmują się utrwalaniem śladów ludzkich oraz końskich, na ziemi biorąc pod uwagę ciężar jednostki, wielkość stopy, wykonanie, podbicie i sterty innych pierdół...

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #347 dnia: Marca 03, 2012, 15:15:59 »
    Dziwne. Jak do Deluge dodali falujące namioty to wszyscy byli zachwyceni. A jak przyjaciele ze wschodu opracowali to samo, tyle, że bardziej zaawansowane (bo nasi chyba nie mogą dodawać ruchu do broni), to wszyscy są oburzeni, że robią zbędne rzeczy ;) Mi bardzo podobna się ruchoma ośmiornica. Już czekam na ruchome sztandary i płaszcze.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Marca 03, 2012, 15:27:55 »
    Dziwne. Jak do Deluge dodali falujące namioty to wszyscy byli zachwyceni. A jak przyjaciele ze wschodu opracowali to samo, tyle, że bardziej zaawansowane (bo nasi chyba nie mogą dodawać ruchu do broni), to wszyscy są oburzeni, że robią zbędne rzeczy ;) Mi bardzo podobna się ruchoma ośmiornica. Już czekam na ruchome sztandary i płaszcze.
    Ale czy widzisz jak ona się rusza?Chorągiewka na namiocie, to jeszcze jeszcze.Czy jakiś wiszący i falujący sztandar.Ale nie sznurki, które są poruszane przez nie wiadomo jakie siły.
    Ja sobie nie wyobrażam gry przy BS 300 gdzie 100 wojowników posiada taką właśnie włócznię..., ba przy BS 100 będą problemy...Nie na tym silniku!Na nowszym, bardziej zoptymalizowanym to co innego...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #349 dnia: Marca 03, 2012, 16:21:25 »

Naprawdę nie widzisz różnicy w dodawaniu animacji dla jakiegoś fifraka przy włóczni i dla sztandaru bojowego? :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Marca 04, 2012, 13:33:18 »
    Czemu to robisz? Czemu Ty znowu to robisz? Czemu znowu udajesz idiotę?

Sądzisz, że animacje zakończą się na "fifraku"? Na razie gotowy jest fifrak, więc pokazali fifraka.
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Marca 04, 2012, 13:47:21 »
    Sądzisz, że animacje zakończą się na "fifraku"? Na razie gotowy jest fifrak, więc pokazali fifraka.

Tak, kompletnie zbędnego, lagogennego fifraka. Nie rozumiem: nie skończyliśmy jeszcze szlifować diamentu, więc pokażemy gówno? Taaak.... logiczne.

Szkoda że zmarnowałeś ten cytat tutaj, bo chybiłeś, a mógł Ci posłużyć do lepszej sytuacji. ;/
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Marca 04, 2012, 13:50:41 »
    @Raddeo - daj sobie spokój z dyskusją. ;) W tej chwili rozmawiasz z kimś takim:

Klapki na oczy i wio przed siebie.

P.S. Tak. Nie grałem w Wfas'a.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Marca 04, 2012, 14:13:28 »
    Istotnie, nie podniecam się wstążeczkami przywiązanymi do włóczni, więc jestem ograniczony umysłowo. Trafiłeś w samo sedno. :)

Według was coś takiego to prezentacja możliwości, a według mnie to prezentacja bezsilności. CWtE, z licznymi modelerami, skrypterami, MoCap, sprawnym marketingiem który to sprawił że takie jest wasze nastawienie do niego, ponad pół roku po zapowiadanej becie (sic!), która oczywiście nie wyszła, dumnie ukazuje ułamek tego, co Tul stworzył praktycznie sam (nie mam pewności co do pomocy Dedala w tej kwestii, ale nawet jeśli, to nadal są tylko dwie osoby). Dlatego jestem wyjątkowo sceptyczny, gdy ktoś mi próbuje wmówić, że taka ośmiorniczka na drzewcu to zapowiedź wielkich sukcesów moda na tym polu.

Cudze chwalicie, swego nie znacie. :)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Marca 04, 2012, 15:15:06 »
    proud, racja ;) Ale jeszcze tylko raz odpowiem (wiem, że to bez sensu, ale jakoś nie mogę się powstrzymać).

nie skończyliśmy jeszcze szlifować diamentu, więc pokażemy gówno? Taaak.... logiczne.
    Jakiś czas temu użyłem podobnych argumentów. Wtedy prawie zostałem zlinczowany.

Zerknij na YT. Masz tam sporo ruchomych przedmiotów z CWE. Bannery, końskie ogony, drzewa (na mapie kampani też) czy wodospady... I skąd wiesz, że fifrak jest lagodeny? Może mają lepszy skrypt od Tula i ich fifraki nie lagują gry?

A twoich genialnych cytatów mam na pęczki, nie znasz dnia ani godziny kiedy zostaną użyte ;)
    Ale za radą prouda, daję sobie spokój. Wio Hofiko, wio.
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2012, 15:20:50 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Marca 04, 2012, 15:37:05 »
    Zerknij na YT. Masz tam sporo ruchomych przedmiotów z CWE. Bannery, końskie ogony, drzewa (na mapie kampani też) czy wodospady... I skąd wiesz, że fifrak jest lagodeny? Może mają lepszy skrypt od Tula i ich fifraki nie lagują gry?

A twoich genialnych cytatów mam na pęczki, nie znasz dnia ani godziny kiedy zostaną użyte ;)
    Ale za radą prouda, daję sobie spokuj. Wio Hofiko, wio.

W swoim stylu bardzo sprytnie nie odpowiedziałeś na połowę mojego posta, w związku z czym uznaję że przyznałeś mi w tamtych kwestiach rację. :)

Wodospady - moim zdaniem w singlu wyglądały identycznie, nawet bym nie zwrócił uwagi, w dodatku są 2D.
    Końskie ogony, włócznie i inne elementy uzbrojenia i ekwipunku - zbędny trud. Gdyby to były zwyczajne szczegóły środowiska, ok. Ale w połączeniu z tym, że zarówno konie, jak i lance zasuwają po polu walki tak, że nawet nie zauważasz gdzie się kończą a gdzie zaczynają, to tylko mniej FPSów, a wrażeń wizualnych żadnych. Poza tym, takich elementów na mapie może być teoretycznie nieskończenie wiele, co zostawia szerokie pole do sami wiecie czego.
    Chmury - gapisz się w niebo podczas gry? I nie kontruj, że na drzewa też się nie patrzy, bo to nieprawda. Flora jest na wysokości wzroku, a chmur, a tym bardziej ich ruchu, się nie zauważa.

Najlepiej im wyszły animacje postaci, ale chyba nie o nich mowa w tej dyskusji.

Ogólnie wasz point jest taki, że ślepo przyjmuję wszystko co serwuje mi Deluge, jednocześnie będąc zbyt krytycznym dla innych modów. Jasne, że macie prawo tak sądzić, ale sugeruję używać argumentów zamiast przedszkolnych zjazdów. Wszystkim będzie wygodniej. :o

Poza tym, Radziu, Dedal chyba orzekł że wspomniane płaszcze etc są zbędne, nie mówił że nie umie ich zrobić.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Marca 05, 2012, 11:49:16 »
    Podsumowując!
    Ten mod jest jak dom.Budowany z największą starannością.Rzeźbione cegły, które i tak zostaną zatynkowane, wszędzie jak nie diament, to złoto, porcelana, marmur.
    Wszystko pięknie wygląda, ale nikogo nie będzie na niego stać.
    A jak już to strach będzie w nim mieszkać, bo materiały i wykonanie tak piękne są znacznie kruche..

Tak będzie z modem.Nie każdy będzie mógł go uruchomić, a jak już uruchomi, to nawał wszystkich detalów, animacji, będzie tak ogromny, że....straci na stabilności!
    Będzie mógł ewentualnie popatrzeć na YT. ;)

Mogę się założyć, że w pierwszych dniach wydania moda(o ile zostanie wydany), powstanie szereg paczek i paczuszek likwidujący te smaczki.No chyba, że Twórcy zrobią krok do przodu i wydadzą modyfikacje jak Floris.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Kwietnia 05, 2012, 15:45:58 »
    Jak obiecałem porozmawiałem o modzie z autorem.

Jak sam mówi: "Ten rok będzie poświęcony becie".

Nie wiem czy beta będzie dla wszystkich ale postaram się aby trafiła w ręce graczy z Polski.

Gdy będę wiedział więcej na pewno dam o tym znać.

Pozdrawiam

Edit: Beta będzie dla wszystkich.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2012, 17:13:08 wysłana przez lukasz172009 »

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Kwietnia 05, 2012, 17:23:04 »
    Super jeśli beta będzie zawierała wszystko to co teraz było na filmach to ja już czekam na ten mod :)

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Kwietnia 06, 2012, 18:34:40 »
    Jak obiecałem porozmawiałem o modzie z autorem.

Jak sam mówi: "Ten rok będzie poświęcony becie".

Nie wiem czy beta będzie dla wszystkich ale postaram się aby trafiła w ręce graczy z Polski.

Gdy będę wiedział więcej na pewno dam o tym znać.

Pozdrawiam

Edit: Beta będzie dla wszystkich.
    Dobra robota