Zerknij na YT. Masz tam sporo ruchomych przedmiotów z CWE. Bannery, końskie ogony, drzewa (na mapie kampani też) czy wodospady... I skąd wiesz, że fifrak jest lagodeny? Może mają lepszy skrypt od Tula i ich fifraki nie lagują gry?
A twoich genialnych cytatów mam na pęczki, nie znasz dnia ani godziny kiedy zostaną użyte ;)
Ale za radą prouda, daję sobie spokuj. Wio Hofiko, wio.
W swoim stylu bardzo sprytnie nie odpowiedziałeś na połowę mojego posta, w związku z czym uznaję że przyznałeś mi w tamtych kwestiach rację. :)
Wodospady - moim zdaniem w singlu wyglądały identycznie, nawet bym nie zwrócił uwagi, w dodatku są 2D.
Końskie ogony, włócznie i inne elementy uzbrojenia i ekwipunku - zbędny trud. Gdyby to były zwyczajne szczegóły środowiska, ok. Ale w połączeniu z tym, że zarówno konie, jak i lance zasuwają po polu walki tak, że nawet nie zauważasz gdzie się kończą a gdzie zaczynają, to tylko mniej FPSów, a wrażeń wizualnych żadnych. Poza tym, takich elementów na mapie może być teoretycznie nieskończenie wiele, co zostawia szerokie pole do sami wiecie czego.
Chmury - gapisz się w niebo podczas gry? I nie kontruj, że na drzewa też się nie patrzy, bo to nieprawda. Flora jest na wysokości wzroku, a chmur, a tym bardziej ich ruchu, się nie zauważa.
Najlepiej im wyszły animacje postaci, ale chyba nie o nich mowa w tej dyskusji.
Ogólnie wasz point jest taki, że ślepo przyjmuję wszystko co serwuje mi Deluge, jednocześnie będąc zbyt krytycznym dla innych modów. Jasne, że macie prawo tak sądzić, ale sugeruję używać argumentów zamiast przedszkolnych zjazdów. Wszystkim będzie wygodniej. :o
Poza tym, Radziu, Dedal chyba orzekł że wspomniane płaszcze etc są zbędne, nie mówił że nie umie ich zrobić.