Kolejne ikony na mapie:
Karawana BeduinArabski bandytaMam też dla Was małą niespodziankę ale o niej już niedługo.(Nie to nie data wydania moda)
Obiecana niespodzianka :
Wywiad z 1 z twórców.Ł- ja Łukasz
Leon- Leon473
Ł:Mod wygląda niesamowicie. Jak tego dokonaliście? Leon:Staraliśmy się stworzyć produkt wysokiej jakości, nie szczędząc czasu ani wysiłku. Dlatego też mod wygląda tak imponująco.
Ł:Ile nowości przestawia wasz mod?Leon:Całkiem dużo. Niektóre z podstaw podane zostały do wiadomości na forum, niektóre pozostają tajemnicą, mamy również sporo pomniejszych nowości. Mogę powiedzieć, że szczególny nacisk położony został na zadania oraz sceny, a wszystko zostało ze sobą powiązane. W związku z tym, że gracze będą uczestniczyć w tych scenach, staraliśmy się sprawić, by były one bardziej interesujące: zachowanie ludzi zostało przerobione, wykonaliśmy dużo nowych animacji i dźwięków, dodając przy okazji dużo NPC-tów, gdyż chcieliśmy sprawić, by owe sceny stały się bardziej żywe.
Oczywiście oprócz tego pracujemy nad pozostałymi częściami gry: przerabiamy gospodarkę, tworzymy także nowy system budynków i dyplomacji, oraz wiele innych.
Naturalnie zajmujemy się wizualną częścią gry - z modeli i tekstur pochodzących z Native w większości nic nie pozostanie.
Ł:Ile Frakcji znajdziemy w modzie?Leon:Generalnie chcemy przerobić rozgrywkę tak, by nie wyglądała, jak w wersji pierwotnej, pozostawiając jednocześnie korzyści z niej płynące oraz przekazać ducha czasów najlepiej, jak to tylko możliwe. W grze zobaczymy 7 frakcji: Sułtanat Rum, Unia Antiochii i Trypolisu, Królestwo Jerozolimskie, Sułtanat Ajjubidów , Zakon Szpitalników, Templariuszy, Zakon Krzyżacki.
Ale realnie, w kategoriach dyplomacji będą dostępne tylko 3 Frakcje: Krzyżowcy(Wszystkie frakcje krzyżowców i zakonów), Sułtanat Rum i Sułtanat Ajjubidów i kilka pomniejszych frakcji: Asasyni, Bizancjum
Ł:Czy w modzie pojawią się katapulty?Leon:Być może.
Ł:Czy możecie powiedzieć coś o skryptach?Leon:Co się tyczy nowych skryptów - do głowy przychodzi mi: przerobione oblężenie, nowe możliwości w sposobach oblężenia, podział miasta na dzielnice, przejmowanie miast etap po etapie, nowy system zarządzania miastem, radykalna zmiana systemu relacji z towarzyszami, przerobienie animacji ludzi. Generalnie już zostało dodanych mnóstwo nowych skryptów ( 18 000 tysięcy linii) i jeszcze więcej zamierzamy.
Ł:Kiedy udostępnicie moda?Leon:Kiedy zrealizujemy wszystkie nasze plany i sprawimy, że mod stanie się grywalny. Jeśli tylko szybkość pracy nie spadnie, to wówczas zamknięta beta zostanie uruchomiona wczesną jesienią.
Ł:Czy mod wymaga mocnego komputera?Leon:Staraliśmy się, aby jak najmniej obciążać komputer. Nie chcemy tworzyć modeli z duża ilością wielokątów i szukamy odpowiedniej równowagi pomiędzy grafiką a wydajnością. W tym momencie mod nie wymaga mocnego komputera, aczkolwiek może wymagać więcej niż Native. Dla porównania: na moim komputerze podczas gry w naszego moda, moje FPS było dwa razy wyższe niż w rozszerzeniu 1257 AD.
Tłumaczenie: Łukasz Krawczyk & Krzysztof Nieradko