Szykuje się nam super mod, a ja mam dodatkowo wrażenie, że trochę nawiązuje do mojej ulubionej gry - Assassin's Creed!
Frakcje:
Sułtanat Rum
Unia Antiochii i Trypolisu
Królestwo Jerozolimskie
Sułtanat Ayyubids
W modzie również ujrzymy :
Zakon Szpitalników
Zakon Świątyni
Zakon Krzyżacki
Assassiniów
Tutaj jest pewien błąd, pisze się prędzej assassinów, ale że wszystko powyżej zostało dokładnie spolszczone, więc lepiej napisać "Zakon Asasynów" bądź "Asasynów".
A co do gry: fajnie gdyby na mapie znalazła się twierdza Masyaf znana z gry wraz z innymi bohaterami, takimi jak np. Altair. Autor mógł się również wzorować na tej grze, bo "Bitwa nad rzeką Jordan" bardzo przypomina mi zakątki ze świata AC, w którym to przemierzaliśmy królestwo. Te drzewa również bardzo podobne, ale takie coś istnieje do dzisiaj, tj. krajobraz, więc niekoniecznie do odwołanie do owej gry.
Coś ode mnie: statki również robią duże wrażenie, ale ten taran to mi otworzył gębę ;p. Oby można było używać miotaczy ognia na statkach, nie wiem jak to tam było w tej historii...
To tyle na temat tego moda, jestem również wielce zaskoczony tym wszystkim - jak wy. Z niecierpliwością zaczynam czekać i modlę się żeby był Masyaf, chociaż mam nikłe szanse, gdyż ten mod to bardziej nawiązanie do historii, a twierdza jest z gry.