Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33347 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #195 dnia: Listopada 16, 2009, 16:08:06 »
    Miałem do napisania. Postaram się uniknąć więcej takich postów, a teraz czekam na rozwój akcji, tak jak napisałeś, prowadzenie jednozdaniowej pyskówki może sprowadzić bałagan. A tego wolałbym uniknąć.

trzymaj się.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Listopada 16, 2009, 16:09:14 »
    ok wybacz Kalsiver :D obiecuje ze sie poprawie, był jeden hotel w samej stolicy :D

Proud, niektórzy lubią sami ze sobą grać w RPG'a xD
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #197 dnia: Listopada 16, 2009, 18:16:45 »
    Kalsiver. Primo, gdybym nie obwieścił, że rozpoczynam nabór do sesji, prawdopodobnie nikt inny by się tego nie podjął. Swoją drogą proud, to Twój post mnie do tego nakłonił. Ten, w którym wytknąłeś wszystkim bierność przy organizowaniu owej sesji. :D Secundo, jeżeli grałeś kiedykolwiek w RPG na pewno wiesz, że bez MG wszystko by się "rozsypało". To MG "nakręca" akcję i wprowadza ograniczenia dla graczy (aby na przykład nie zaistniała sytuacja, gdy każdy z nich uważa się za Nerevaryjczyka), równocześnie kontrolując ich zachowania. Próbowałeś grać kiedyś w RPGa, w którym gracze sami wymyślają wątek fabularny? Nie sądzę, ponieważ to byłaby istna maskarada, a nie gra fabularna. Swoją wypowiedzią nie dowiodłeś wcale, że warto Ci zaufać. Zgodzę się z myślą, że dialogi pomiędzy wami można przeprowadzać bez mojego udziału. Jestem natomiast przeciwny temu, aby były to jednozdaniowe wypowiedzi. Powstrzymam się przed dalszym komentowaniem Twojego zachowania, ponieważ mam nadzieję, że potrafisz się dostosować.

PS. Dzisiaj zamierzam zmienić trochę wstępne ustalenia gry. Wyraźnie widać, że zbyt wielka swoboda oddana w ręce graczy destruktywnie wpływa na sesję, oraz na nastroje panujące między nimi. Będzie przede wszystkim więcej zasad, których przestrzegania będę wymagał. Zajmę się również kwestią pieniędzy, bowiem niektórzy wyraźnie czerpią swoje fundusze z worka bez dna.
    Francysh, aby nająć kogokolwiek, trzeba najpierw mieć czym mu zapłacić... :P
    Pozdrawiam, Nevader.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 21:00:20 wysłana przez Nevader »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Listopada 16, 2009, 18:35:09 »
    ja mam ogólne pytanie co do czarów i rozgrywki. Jak już mówiłem pierwszy raz coś takiego robię i nie wiem czy dobrze. Więc mam takie podstawowe pytania:
    1) Jakie czary mogę używać? Mam sobie wybrać zapewne czy zaczynam bez umiejętności?
    http://www.elderscrolls.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=342&Itemid=249
    Jeżeli już wybieram to co mi potrzebne do czarowania? Tak jak w morku jedynie znajomość czaru czy też jakaś księga bądź też różdżka?
    2)Niby MG opisuje wszystko w około ale w kwestiach błahych i nie wnoszących niemal nic do samej głównej rozgrywki czy mogę ja odpowiadać za NPC i opisywać również troszkę szczegółowiej sytuacje mnie otaczające czy tylko mam odpisywać na dialogi i czekać gdzie mnie wiatr zawieje?
    3) Podałby ktoś jakikolwiek cennik podstawowego ekwipunku żebym wiedział ile mam w karczmach płacić.

Na razie tyle z podstawowych mnie nurtujących pytań

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Listopada 16, 2009, 19:02:36 »
    Zamierzam przygotować dziś cennik podstawowych usług i towarów, na potrzeby sesji. Nie widzę powodu aby go Wam nie udostępnić.
    Pozdrawiam.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Listopada 16, 2009, 19:18:19 »
    Guts, czary zostaną zaraz wysłane. Tylko wszystko przemyśle.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Listopada 16, 2009, 19:21:11 »
    Guts, czary zostaną zaraz wysłane. Tylko wszystko przemyśle.

To całe szczęście, bo już chciałem w pewnym momencie użyć magii, ale zorientowałem się, że nie wiem jakiej! Mam nadzieję, że nie robimy zbyt dużo błędów, jakby co to nas (a przynajmniej mnie), slimak, upominaj.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Listopada 16, 2009, 19:25:13 »
    slimak78 pamiętaj o mojej specjalności ;-)
    Talar tak szybko uciekłeś że teraz jak tylko wyjem oby dwie zupy muszę cię ścignąć ;P

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Listopada 16, 2009, 19:28:55 »
    Nie będziesz mi tu moich ostatnich 3 monet (dalej nie wiem, jaka panuje waluta) wydawał na jedzenie ;) Jak coś możesz się schować w tłumie, chyba jakieś zamieszki się szykują na placu cesarskich ;] Ciekawe co też ten slimak wymyśli z magią, chciałbym ci coś zrobić, jak mnie będziesz śledził, albo się bronić, a póki co nie mam jak!

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Listopada 16, 2009, 19:53:41 »
    Waluta w TES to są "Septimy" lub "Smoki" obydwie nazwy są dobre z czego druga to potoczna nazwa pieniądza :)
    i są tylko monety :)

Skooma i księżycowy cukier są CAŁKOWICIE nielegalne ;)
    i są to środki odurzające, po cukrze będziesz miał halucynacje po skoomie jednak zmieniając ci się różne parametry :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 19:58:18 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Listopada 16, 2009, 19:57:46 »
    Waluta panująca w całym Cesarstwie jest jednakowa. Są to Septimy, nazywane potocznie Smokami, lub po prostu sztukami złota. Jednak w wielu miejscach na Tamriel dalej można spotkać się z handlem wymiennym. Przykładowo, Popielni nie będą chcieli przyjąć złota, natomiast bardzo ucieszą się z nowej broni, pożywienia, albo skór zwierząt...

PS. Kalsiver, czemu Ty tak promujesz Tą Habashi? To przecież tylko Khajiit... W dodatku zły Khajiit. :P
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 20:11:34 wysłana przez Nevader »

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Listopada 16, 2009, 20:04:13 »
    Slimak, mam pytanie: jeżeli będę prowadził dialog z kupcem, to będę musiał długo czekać, czy będziesz odpowiadał na bieżąco?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 20:08:05 wysłana przez Talar »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Listopada 16, 2009, 20:06:23 »
    A i jeszcze jedno, Skoomy żaden z was na pewno nie zrobi xD
    To ściśle trzymana tajemnica przez Khajiitów (którzy wytwarzając cukier który służy do zrobienia Skoomy)
    Za posiadanie skoomy idzie się siedzieć...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Listopada 16, 2009, 20:09:23 »
    Kasliver, pamiętaj, że nie wszystko co mówią, czy robią nasze postacie musi być szczerą prawdą. Mit, który wyrósł nie wiadomo na czym i dlaczego.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #209 dnia: Listopada 16, 2009, 20:12:01 »
    Z tego linku co był podany, wynika, żę skoomę robią różni ludzie i strzegą receptury. Ja nie znam dokładnie świata, ale skoro moja postać uczyła się alchemii i jest w tym dobra, nie widzę problemu by mogła ją wykonać. To, że idzie się siedzieć to wiem, ale w karczmie nie było strażników :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor