Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 16, 2009, 08:01:42 »
    Dobra to myślę, że mamy już liczbę graczy, która umożliwia start. Takie moje zdanie, ponieważ jeśli przegniemy z ilością to też będzie do d...źle, a tak mamy 7 + MG (tylko nie wiem, czy 2x MG? Sprawdzi się taki sposób?). Musimy wybrać jeszcze świat (to najpierw), jak wybierzemy świat/system to postacie i ruszamy z tym...

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 16, 2009, 08:06:58 »
    Gracze:
    1. Pablo77
    2. proud
    3. Metaloffiec
    4. Kolba
    5. Roxenheimme
    6. mgsh
    7. Barudokuku
    8. Tul
    MG:
    1. Roxenheimme ('zapasowy' do WH)
    2. Barudokuku ('zapasowy' do D&D)

Razem 9 graczy, zdecydowanie wystarczająco, choć część pewnie po drodze odpadnie.
    Jak już pisałem wcześniej, jestem za D&D. Świat coś z kanonu D&D, albo zdanie się na wyobraźnię Mistrza.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 08:09:13 wysłana przez tul »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 16, 2009, 10:11:09 »
    Ja dalej jestem za systemem Aexalvena, gdyż jest on podobno mniej (kostkowy). Ale jeśli tak wiele osób chce D&D to nie ma sprawy.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 16, 2009, 15:16:51 »
    Gracze:
    1. Pablo77
    2. proud
    3. Metaloffiec
    4. Kolba
    5. Roxenheimme
    6. mgsh
    7. Barudokuku
    8. Tul
    9.Elavion
    MG:
    1. Roxenheimme ('zapasowy' do WH)
    2. Barudokuku ('zapasowy' do D&D)
    3.Elavion

ja mogę tak i tak, ale dopiero za parę dni.teraz jestem na wyjeździe do chyba poniedziałku, ale za tydzień wyjeżdżam na 3 dni na oblężenie malborka. co do systemu, to jestem za Aexlavenowym, bo kostki nieliczne.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 16, 2009, 15:43:41 »
    Ok, już i tak jest o wiele za dużo graczy, koniec naboru. Teraz się tylko zmówmy w końcu - kiedy i jak?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 16, 2009, 15:45:54 »
    Dobra koniec naboru to koniec naboru, więc jak już zebrałem was do kupy (bez obrazy) to teraz pora na:
    1. Wybór świata.
    2. Decyzja w sprawie kostek.
    3. Opracowanie kart postaci.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 16, 2009, 16:41:20 »
    Ja jestem za:
    1. Jakieś typowe uniwersum fantasy.
    2. Najlepiej jakbyśmy grali systemem Aexalvena, lecz najpierw powinien on go jakoś w skrócie przedstawić, bo na razie wiemy tyle, że jest mało kostek. (D&D mi się już znudził, choć dawno nie grałem.)
    3.Najlepiej jakby zrobić tak jak już to ktoś napisał przed sesją wysłać główne dane MG, i dalej na żywca :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 16, 2009, 16:46:33 »
    Dobra. Teraz moje zdanie w tych kwestiach (fajnie sam sobie odpowiadam, to trzeba mieć zjechaną psychę;))
    1. Też jestem za jakimś gotowym universum, ale w przypadku np. takiego Forgotten Realms, trzeba "określić" mapę zmagań, ponieważ sam świat jest ogromny.
    2. Tu się specjalnie nie znam i ta kwestia jest dla was.
    3. Nie lepiej zrobić tak, żeby w jednym z tematów (taki ze sprawami organizacyjnymi sesji) znalazły się te karty i były dostępne dla wszystkich? Nie wiem może i tu się mylę, ale na większości forów jak przeglądałem sesje to tak właśnie było rozwiązane, ale... oni mieli swoje subfora:(

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 16, 2009, 16:50:09 »
    Raczej moim systemem nie zagracie, jest przeznaczony tylko do gry na żywo, poza tym mam go spisanego w 2 zeszytach a przepisywać wszystkiego nie mam zamiaru :P
    XXX

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 16, 2009, 17:08:13 »
    Czyli sprawa systemu rozwiązana, większość jest chyba za D&D.
    Świat, typowe fantasy, żeby nikt się nie pogubił i każdy mniej więcej rozumiał co się dzieje. Konkretne realia niech pozostaną w gestii Mistrza.
    http://dnd.polter.pl/Karty-postaci-c9544 - tu są karty postaci. Proponuję wersję 3 D&D. Wypełniać warto raczej tylko fronta, ewentualny ekwipunek, czary, umiejętności lepiej trzymać w postaci tekstowej, będzie prościej.
    Karty wrzuciłbym do pierwszego posta.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 17:09:57 wysłana przez tul »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 16, 2009, 17:19:58 »
    Lepiej byłoby jakby karty postaci wypełnił MG, gdyż osoby nie mające styczności z D&D nie będą weidziały jak losuje się atrybuty, jakie są umiejętności itd. Najlepiej będzie jeśli opiszemy na PM postać jaką byśmy chcieli, a resztę zrobi MG :)

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 16, 2009, 17:37:13 »
    To ja mu współczuję. Zgadać się na gg i niech ci znający się na rzeczy pomogą tym nie znającym się.

Offline mgsh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 16, 2009, 18:42:56 »
    Spokojnie można MG napisać priva z historią postaci a MG sobie sam zrobi Nasze postacie.
    Potrzebny jest tylko opisany setting.
    This action have to be role played, not roll played...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 16, 2009, 18:55:07 »
    Czyli sprawa systemu rozwiązana, większość jest chyba za D&D.
    Świat, typowe fantasy, żeby nikt się nie pogubił i każdy mniej więcej rozumiał co się dzieje. Konkretne realia niech pozostaną w gestii Mistrza.
    http://dnd.polter.pl/Karty-postaci-c9544 - tu są karty postaci. Proponuję wersję 3 D&D. Wypełniać warto raczej tylko fronta, ewentualny ekwipunek, czary, umiejętności lepiej trzymać w postaci tekstowej, będzie prościej.
    Karty wrzuciłbym do pierwszego posta.
    To jest trochę chyba zbyt skomplikowana wersja jak na internet. Jak to zobaczyłem to nie wiedziałem "o co kaman":(, a obciążanie tym MG jest trochę chyba nietrafione, ponieważ ile ta "chłopczyna" będzie się z tym męczył...
    Zobaczcie jak tu jest to rozwiązane, niby nie D&D (tylko bez komentarzy, że to z forum akszyna:))
    http://forum.cdaction.pl/Dyskusje-o-Sesji-Exalted-t38056.html
    Tak ok.1/6 strony od góry po opisie całego świata etc. jest podane jak wypełniać karty, a niżej są już nawet zrobione przez graczy, więc można poodlookać;)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 16, 2009, 20:10:10 »
    1. W gestii MP.
    2. Jestem za 3.5 D&D, o wiele lepsze zasady (bo to jest straszne, żeby BN-y nie miały nawet rzutu obronnego na Wolę...).
    3. KaPe wypełnia się dosyć łatwo; wg. mnie najlepiej zmówić się na Polchat'cie. Czemu? Bo tam można używać bota do rzucania kośćmi.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.